Hoe maak je een Word Cloud in PowerPoint

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een Word Cloud in PowerPoint
Hoe maak je een Word Cloud in PowerPoint
Anonim

Wat te weten

  • Download de Pro Word Cloud-app uit de Microsoft Store en ga vervolgens naar Insert > My Add-ins > Pro Word Cloud > Toevoegen.
  • Maak of selecteer een tekstvak met de gewenste tekst en kies vervolgens Maak Word Cloud. Selecteer de afbeelding om deze te kopiëren en plak deze in de dia.
  • Gebruik ook een online tool zoals Word Cloud, of zoek naar PowerPoint-sjablonen met vooraf ontworpen woordwolken.

Dit artikel legt uit hoe je een woordwolk maakt in PowerPoint. Deze instructies zijn van toepassing op PowerPoint 2019, 2016, 2013 en Microsoft Office 365.

Hoe maak ik een Word Cloud?

Om een woordwolk in PowerPoint te maken, moet je de Pro Word Cloud-app gebruiken.

Je kunt ook de Pro Word Cloud-app gebruiken om woordwolken te maken in Microsoft Word.

  1. Download de Pro Word Cloud-invoegtoepassing uit de Microsoft Store. Selecteer Nu downloaden, meld u aan bij uw Microsoft-account als daarom wordt gevraagd en geef de gevraagde informatie op.

    Image
    Image
  2. Open een dia in PowerPoint en ga naar de Insert tab.

    Image
    Image
  3. Selecteer Mijn invoegtoepassingen.

    Image
    Image
  4. Kies Pro Word Cloud en selecteer vervolgens Toevoegen.

    Image
    Image
  5. Selecteer Text Box in de bovenste werkbalk en voer de tekst in die u voor de woordwolk wilt gebruiken.

    Om willekeurige tekst te genereren, typt u =RAND () in het tekstvak en drukt u op Enter.

    Image
    Image
  6. Kies in het rechterpaneel uw voorinstellingen (lettertype, kleuren, enz.) en selecteer Word Cloud maken.

    Image
    Image
  7. Selecteer de afbeelding om deze naar je klembord te kopiëren.

    Als de resultaten u niet bevallen, selecteert u Word Cloud opnieuw genereren. Als u de voorinstellingen wilt wijzigen, scrolt u omlaag in het zijpaneel, maakt u de gewenste aanpassingen en kiest u Word Cloud maken.

    Image
    Image
  8. Klik in de huidige dia en druk op Ctrl+ V (of Cmd+ V op Mac) om de gekopieerde afbeelding te plakken. Verplaats en verklein de afbeelding naar wens en verwijder vervolgens het tekstvak. Selecteer X in het zijpaneel om het te sluiten.

    Image
    Image

Als je de standaardresultaten niet leuk vindt, kun je met de Pro Word Cloud-app het lettertype, de kleur, de lay-out, het hoofdlettergebruik en de grootte van je woordwolk aanpassen. Je kunt een limiet instellen voor het aantal woorden en je hebt de mogelijkheid om veelvoorkomende woorden (en, of, de, enz.) op te nemen.

Als hetzelfde woord meerdere keren in het tekstvak voorkomt, verschijnt het maar één keer in de woordwolk, maar het kan groter zijn dan de andere woorden. Als je een specifiek woord wilt benadrukken, zorg er dan voor dat het woord in de tekst wordt herhaald.

Image
Image

U kunt ook een online tool zoals WordClouds.com gebruiken om een woordwolk te maken die u als afbeelding kunt downloaden en in PowerPoint kunt invoegen. Slidemodel.com heeft gratis PowerPoint-sjablonen met vooraf ontworpen woordwolken die u kunt gebruiken.

Wat is een Word Cloud in PowerPoint?

Woordwolken, ook wel tagwolken genoemd, zijn afbeeldingen van woorden die in verschillende richtingen, kleuren en formaten zijn gerangschikt. Ze kunnen nuttig zijn bij presentaties en marketing voor het visualiseren van brede concepten. In een presentatie over klantenservice kunt u bijvoorbeeld een woordwolk maken die bestaat uit verwante termen als 'Kwaliteitsborging', 'Kennisbank' en 'Supportticket'.

Als je de Poll Everywhere-app downloadt, kun je tijdens je presentatie woordwolken maken met behulp van publieksparticipatie.

FAQ

    Hoe maak ik een tijdlijn in PowerPoint?

    Een manier om een tijdlijn in PowerPoint te maken, is door Insert > SmartArt > Process te selecteren> en kies Basic timeline of Circle Accent Timeline U kunt ook tijdlijnafbeeldingsbestanden importeren in een PowerPoint of een PowerPoint-sjabloon gebruiken die is geconfigureerd met een tijdlijn.

    Hoe maak ik een poster in PowerPoint?

    Om een poster te maken in PowerPoint voor Windows, klik op Design > Slide Size > Custom Slide Size> Portret of Landscape > stel de breedte en hoogte in > OK Ga op een Mac naar Bestand > Pagina-instelling > Options > Papierformaat > Aangepaste formaten beheren > kies de afmetingen en richting > OK

    Hoe maak ik een afbeeldingsachtergrond transparant in PowerPoint?

    U kunt een afbeeldingsachtergrond transparant maken in PowerPoint door de afbeelding te selecteren en te klikken op Beeldformaat > Achtergrond verwijderen (Windows) of Beeldformaat > Achtergrond verwijderen (Mac). Kies wat u wilt behouden door Markeer gebieden om te behouden of Markeer gebieden om te verwijderen te selecteren in Windows of Wat te behoudenof Wat te verwijderen op een Mac > Wijzigingen behouden

    Hoe maak ik gebogen tekst in PowerPoint?

    Select Insert > WordArt > kies de gewenste stijl > en typ tekst in het WordArt-vak. Markeer de WordArt-tekst en klik op Shape Format of Drawing Tools Format > Text Effects > Transform > en kies de gewenste gebogen tekststijl. Als u Circle kiest, kunt u tekst rond een cirkelvorm laten lopen door deze rond het object te slepen. U kunt ook de WordArt-tools gebruiken om tekstschaduwen in PowerPoint toe te voegen door Text Effects > Shadow te selecteren

Aanbevolen: