Afmelden voor een nieuwsbrief of mailinglijst in Gmail

Inhoudsopgave:

Afmelden voor een nieuwsbrief of mailinglijst in Gmail
Afmelden voor een nieuwsbrief of mailinglijst in Gmail
Anonim

Wat te weten

  • Open in Gmail een e-mail van een mailinglijst of nieuwsbrief.
  • Selecteer Afmelden rechts van de naam of het e-mailadres van de afzender.
  • Selecteer Afmelden in het venster Afmelden dat wordt geopend.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u zich kunt afmelden voor een nieuwsbrief of mailinglijst in Gmail met behulp van de Gmail-website. Het bevat tips over het afmelden van een lijst of nieuwsbrief.

Hoe u zich gemakkelijk kunt afmelden voor e-mails in Gmail

Gmail biedt een handige snelkoppeling voor het afmelden van mailinglijsten, nieuwsbrieven en andere terugkerende, op abonnementen gebaseerde berichten. Je kunt je afmelden voor e-mails in Gmail met een link die automatisch op het bericht reageert met een melding om te annuleren. Sommige e-mails ondersteunen dat type afmelding niet. In dat geval detecteert Gmail automatisch de afmeldlink die wordt aangeboden door de afzender van de e-mail en wordt u doorverwezen naar een pagina om u handmatig af te melden.

Zo gebruik je de snelkoppeling om je af te melden:

  1. Open een bericht van de mailinglijst of nieuwsbrief.

    Image
    Image
  2. Selecteer Afmelden direct rechts van de naam of het e-mailadres van de afzender. Deze vind je bovenaan het bericht.

    Soms leest het in plaats daarvan Voorkeuren wijzigen. Hiermee kunt u wijzigen hoe de abonnements-e-mails naar u worden verzonden, maar de meeste e-mails hebben dit niet.

    Image
    Image
  3. Als je het bericht Unsubscribe ziet, selecteer je Unsubscribe.

    Image
    Image
  4. Mogelijk moet u het afmeldproces op de website van de afzender voltooien. Zo niet, dan zie je alleen een bericht van Gmail waarin staat dat je je hebt afgemeld.

    Image
    Image

Dit om te onthouden over het afmelden voor e-mails

Deze methode om je af te melden werkt alleen als het bericht een List-Unsubscribe: header bevat die een e-mailadres of website specificeert die wordt gebruikt om je af te melden.

Het kan een paar dagen duren voordat de automatische uitschrijving wordt herkend door de afzender of website, dus wacht enkele dagen voordat je het opnieuw probeert als het de eerste keer niet werkt.

Als Gmail je de link Unsubscribe niet laat zien, zoek dan naar een uitschrijflink of informatie, die je meestal bovenaan of onderaan de berichttekst vindt.

Gebruik Spam melden niet om u af te melden voor nieuwsbrieven en mailinglijsten, tenzij u zeker weet dat het inderdaad spam is.

Als je niet kunt stoppen met het ontvangen van een e-mail van een bepaald e-mailadres, stel dan een Gmail-filter in om nieuwe berichten naar de Prullenbak te sturen.

Aanbevolen: