Verschillen tussen een nieuwsbrief en een tijdschrift

Inhoudsopgave:

Verschillen tussen een nieuwsbrief en een tijdschrift
Verschillen tussen een nieuwsbrief en een tijdschrift
Anonim

Tijdschriften en nieuwsbrieven zijn beide periodieken-publicaties die voor onbepaalde tijd volgens een regelmatig terugkerend schema worden gepubliceerd. Dat schema kan wekelijks, maandelijks, driemaandelijks of welk tijdschema dan ook zijn dat de uitgever kiest.

Over het algemeen komt het verschil tussen nieuwsbrieven en tijdschriften neer op hoe de tijdschriften zijn geschreven, voor wie de artikelen zijn geschreven en hoe de publicaties worden verspreid. Bovendien geven de meeste nieuwsbrieven en tijdschriften visuele aanwijzingen over hun identiteit.

Image
Image

Algemene bevindingen

  • Bevat voornamelijk artikelen over een belangrijk onderwerp.
  • Geschreven voor een gericht publiek.
  • Ondersteund door een combinatie van abonnement, lidmaatschapsgeld of publicatiebevoegdheid.
  • Kort en meestal maar een paar pagina's.
  • Inhoud omvat een reeks onderwerpen, stijlen en mediatypen.
  • Geschreven voor een algemeen publiek.
  • Meestal ondersteund door een combinatie van abonnement en reclame.
  • Over het algemeen langer dan nieuwsbrieven.

Sommige plaatsen en organisaties hebben specifieke definities voor tijdschriften en nieuwsbrieven op basis van lezerspubliek, distributie, lengte of formaat, ongeacht hoe de publicatie zichzelf noemt. Hier zijn enkele van de criteria die nuttig kunnen zijn om onderscheid te maken tussen een tijdschrift en een nieuwsbrief.

Traditioneel waren tijdschriften en nieuwsbrieven beide gedrukte publicaties, en de meeste blijven dat ook. E-mailnieuwsbrieven zijn echter gebruikelijk, vooral als publicatie ter ondersteuning van een website. Gedrukte tijdschriften kunnen ook een elektronische versie hebben, meestal in pdf-formaat. Sommige tijdschriften zijn alleen beschikbaar in elektronische PDF-versies, niet in gedrukte vorm. Bij elektronische publicaties zijn er geen duidelijke visuele aanwijzingen uit de lay-out en het type drukwerk. De inhoud en het publiek worden de belangrijkste criteria om te bepalen of de publicatie een tijdschrift of een nieuwsbrief is.

Nieuwsbrieven: voors en tegens

  • Getargete doelgroepen zorgen voor geavanceerde discussie.
  • Een veelzijdig ondersteuningsplatform.
  • De korte lengte zorgt voor een snelle doorlooptijd.
  • Beperkte distributie.
  • Meer tekstzwaar en minder glanzend dan gedrukte tijdschriften.

Een nieuwsbrief bevat meestal artikelen over één hoofdonderwerp. Het kan meerdere auteurs hebben of slechts één auteur. Nieuwsbrieven worden geschreven voor een groep mensen met een gemeenschappelijk belang. Nieuwsbrieven kunnen technisch jargon of gespecialiseerde taal bevatten die niet gemakkelijk door het grote publiek wordt begrepen.

Net als tijdschriften zijn nieuwsbrieven beschikbaar via een abonnement aan geïnteresseerde partijen of verspreid onder leden van een organisatie. Nieuwsbrieven worden voornamelijk ondersteund door abonnementen, lidmaatschapsgelden voor organisaties (clubbijdragen) of betaald door een uitgeverij‚ zoals een nieuwsbrief voor werknemers of een marketingnieuwsbrief.

Nieuwsbrieven zijn er in verschillende formaten, hoewel lettergrootte een typisch nieuwsbriefformaat is. Nieuwsbrieven zijn over het algemeen niet meer dan 12 tot 24 pagina's lang, en sommige kunnen slechts één of twee pagina's bevatten. Nieuwsbrieven hoeven mogelijk niet te worden ingebonden, kunnen zadelsteek worden gebruikt of hebben mogelijk een nietje in de hoek.

Nieuwsbrieven hebben meestal het naamplaatje en een of meer artikelen op de voorkant, zonder aparte omslag.

Er is geen regel dat nieuwsbrieven niet in vier kleuren op glanzend papier kunnen worden gedrukt, of dat tijdschriften dat moeten zijn. Nieuwsbrieven zijn echter eerder zwart-wit- of steunkleurpublicaties, terwijl tijdschriften vaak full-color glossies zijn.

Tijdschriften: voors en tegens

  • Een flexibele balans tussen tekst en afbeeldingen.
  • Ondersteund door abonnementen, advertenties of beide.
  • Duurder om te produceren.
  • Meer algemeen publiek vraagt om algemene discussie.

Een tijdschrift heeft meestal artikelen, verhalen of afbeeldingen over meerdere onderwerpen (of meerdere onderwerpen over een bepaald algemeen thema) van meerdere auteurs. Tijdschriften zijn geschreven voor het grote publiek met een minimum aan technisch jargon of gespecialiseerde taal. Meestal worden speciale tijdschriften geschreven met een algemeen publiek in gedachten.

Tijdschriften zijn over het algemeen verkrijgbaar via een abonnement of via kiosken en worden vaak zwaar ondersteund door advertenties. Net als nieuwsbrieven zijn tijdschriften er in verschillende formaten, van digest tot tabloid-formaat. Tijdschriften zijn aanzienlijk langer dan nieuwsbrieven - van enkele tientallen pagina's tot enkele honderden.

Het meest voorkomende, significante visuele verschil tussen een tijdschrift en een nieuwsbrief is de omslag. In tegenstelling tot nieuwsbrieven hebben tijdschriften meestal een omslag met de naam van de publicatie, afbeeldingen en misschien koppen of teasers over wat er in dat nummer staat. Tijdschriften gebruiken ook rugnieten of perfect binden, afhankelijk van het aantal pagina's.

Eindoordeel: nieuwsbrieven zijn specifiek, tijdschriften zijn algemeen

Er kan veel overlap zijn tussen tijdschriften en nieuwsbrieven. Nieuwsbrieven zijn echter meestal beter voor kleinere, gerichte doelgroepen, terwijl tijdschriften geschikt zijn voor een groter publiek van algemeen belang. Mensen die aan nieuwsbrieven werken, kennen hun publiek en streven ernaar om inhoud met veel tekst te bieden die aansluit bij hun interesses. Ondertussen hebben tijdschriften de neiging om een grotere oplage te hebben met minder focus op tekst of specifieke thema's en onderwerpen.

Aanbevolen: