Hoe u uw Gmail-account kunt verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe u uw Gmail-account kunt verwijderen
Hoe u uw Gmail-account kunt verwijderen
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar uw Google-accountinstellingen, selecteer Gegevens en privacy > Een Google-service verwijderen en meld u aan bij uw account.
  • Selecteer naast Gmail de prullenbak. Voer het e-mailadres in van het account dat u wilt sluiten en volg de stappen om het account te verifiëren.
  • Open de e-mail van Google. Klik op de deletion-link en selecteer Ja, ik wil [account verwijderen] > Gmail verwijderen > Klaar.

Je kunt een Gmail-account en alle berichten erin verwijderen, terwijl je je Google-, YouTube- en andere gerelateerde accounts behoudt. Hier is hoe.

Hoe u uw Gmail-account kunt verwijderen

Hoe u uw Gmail-account kunt verwijderen

Hier leest u hoe u een Gmail-account annuleert en het bijbehorende Gmail-adres verwijdert.

Deze instructies zijn van toepassing op alle desktopgebruikers, ongeacht het besturingssysteem.

  1. Ga naar Google-accountinstellingen.
  2. Selecteer Gegevens & privacy.

    Image
    Image
  3. Scroll op de pagina die verschijnt omlaag naar Download of verwijder uw gegevens en selecteer Een Google-service verwijderen.

    Volg de Download uw gegevens voor een kans om een volledige kopie van uw Gmail-berichten te downloaden via Google Takeout.

    Image
    Image
  4. Je wordt gevraagd om in te loggen op je account.

    Image
    Image
  5. Op de volgende pagina kun je de service kiezen die je wilt verwijderen. Als u een Gmail-account wilt verwijderen, klikt u op het pictogram prullenbak (&x1f5d1;) naast Gmail.

    Image
    Image

    Je kunt je e-mail ook naar een ander Gmail-account kopiëren, mogelijk een nieuw Gmail-adres.

  6. Voer een e-mailadres in dat verschilt van het adres dat is gekoppeld aan het Gmail-account dat u sluit onder Voer een e-mailadres in in het dialoogvenster Hoe u zich aanmeldt bij Google.

    Gmail heeft mogelijk al het secundaire adres ingevoerd dat u gebruikte bij het maken van het Gmail-account. Het alternatieve e-mailadres dat u hier invoert, wordt uw nieuwe gebruikersnaam voor uw Google-account.

    Zorg ervoor dat je een e-mailadres invoert waartoe je toegang hebt. Je hebt het e-mailadres nodig om het verwijderen van je Gmail-account te voltooien.

  7. Click Verificatie-e-mail verzenden.

    Image
    Image
  8. Open de e-mail van Google ([email protected]) met het onderwerp 'Beveiligingswaarschuwing voor uw gekoppelde Google-account' of 'Bevestiging van Gmail-verwijdering'.
  9. Volg de deletion link in het bericht.
  10. Log in op het Gmail-account dat u verwijdert als u daarom wordt gevraagd.
  11. Onder Bevestig Gmail-verwijdering Selecteer Ja, ik wil [email protected] permanent verwijderen uit mijn Google-account.
  12. Klik op Gmail verwijderen.

    Je kunt deze stap niet ongedaan maken. Nadat je hierop hebt geklikt, zijn je Gmail-account en berichten verdwenen.

  13. Klik op Gereed.

Wat gebeurt er met e-mails in het verwijderde Gmail-account?

De berichten worden permanent verwijderd. Je hebt er geen toegang meer toe in Gmail.

Als je een kopie hebt gedownload, met Google Takeout of met een e-mailprogramma, kun je deze berichten natuurlijk nog steeds gebruiken.

Als je IMAP hebt gebruikt om Gmail in je e-mailprogramma te openen, worden alleen berichten bewaard die naar lokale mappen zijn gekopieerd; e-mails op de server en mappen die zijn gesynchroniseerd met het verwijderde Gmail-account worden verwijderd.

Wat gebeurt er met e-mails die zijn verzonden naar mijn verwijderde Gmail-adres?

Mensen die je oude Gmail-adres mailen, ontvangen een bericht over een mislukte bezorging. Misschien wil je een nieuw of alternatief oud adres aankondigen aan de contacten waar je het meest om geeft.

Aanbevolen: