Het wachtwoord wijzigen op een Mac

Inhoudsopgave:

Het wachtwoord wijzigen op een Mac
Het wachtwoord wijzigen op een Mac
Anonim

Wat te weten

  • Als u het huidige wachtwoord weet, gaat u naar Apple menu > Voorkeuren > Gebruikers en groepen> Wachtwoord wijzigen . Volg de instructies op het scherm.
  • Als u het huidige wachtwoord niet weet, logt u in op het Mac-beheerdersaccount en gaat u naar Gebruikers en groepen. Selecteer account en kies Wachtwoord resetten.
  • Als geen van beide van toepassing is, gebruik dan je Apple ID. Selecteer na drie mislukte pogingen Reset het met uw Apple ID en volg de instructies om te resetten.

Er zijn verschillende redenen waarom u het wachtwoord op uw Mac-computer zou willen wijzigen. Wat de reden ook is, we laten u zien hoe u uw wachtwoord opnieuw kunt instellen en geven enkele tips om het goed te doen.

Manieren om een wachtwoord te resetten op Mac

Het wachtwoord wijzigen op je Mac is niet moeilijk, maar het bemoeilijkt de zaken als je je oude wachtwoord niet meer weet of je Apple ID niet als back-up kunt gebruiken.

Dit zijn de belangrijkste methoden die u kunt gebruiken om uw Mac-wachtwoord opnieuw in te stellen:

  • Basis reset: Deze methode werkt alleen als u uw huidige wachtwoord onthoudt. Als u uw wachtwoord bent vergeten, moet u een andere methode gebruiken.
  • Wijzigen via Admin: Deze methode werkt alleen als uw Mac een beheerdersaccount heeft. Als u toegang heeft tot het beheerdersaccount, kunt u het gebruiken om een nieuw inlogwachtwoord in te stellen voor uw normale account. Als iemand anders het beheerdersaccount beheert, kun je diegene om hulp vragen.
  • Herstellen met Apple ID: voor deze methode moet u uw Apple ID-inloggegevens onthouden. Als u uw Apple ID-wachtwoord niet meer weet, moet u eerst uw Apple ID-wachtwoord opnieuw instellen.

Dit artikel legt uit hoe u uw Mac-inlogwachtwoord opnieuw instelt of herstelt. Als u uw Apple ID-wachtwoord bent vergeten, moet u in plaats daarvan uw Apple ID-wachtwoord opnieuw instellen.

Een wachtwoord wijzigen op Mac als u het huidige wachtwoord kent

Dit is de gemakkelijkste en snelste methode om een nieuw inlogwachtwoord op een Mac in te stellen, dus u zult het op deze manier willen doen als u uw huidige wachtwoord onthoudt. Als u uw huidige wachtwoord bent vergeten, moet u een van de andere methoden proberen.

  1. Klik of tik op het Apple-menu pictogram in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer Voorkeuren.

    Image
    Image
  2. Klik of tik op Gebruikers en groepen.

    Image
    Image
  3. Zorg ervoor dat uw gebruikersaccount is geselecteerd en klik of tik op Wachtwoord wijzigen.

    Image
    Image
  4. Voer uw huidige wachtwoord in het veld Oud wachtwoord in, voer uw nieuwe wachtwoord in het veld Nieuw wachtwoord in en voer het vervolgens in als tweede keer in het Verify veld.

    Image
    Image

    Voor informatie over het selecteren van een veilig wachtwoord, kunt u klikken of tikken op het toetspictogram.

  5. Voer een hint in die u zal helpen het wachtwoord te onthouden als u het vergeet.
  6. Klik op Wijzigen Wachtwoord.
  7. De volgende keer dat u inlogt, moet u uw nieuwe wachtwoord gebruiken.

Een Mac-inlogwachtwoord opnieuw instellen als beheerder

Als je Mac een lokaal beheerdersaccount heeft, kun je dat gebruiken om het inlogwachtwoord van een gewoon gebruikersaccount te wijzigen. Niet elke Mac is op deze manier ingesteld, maar het komt wel van pas. U hebt toegang tot het beheerdersaccount nodig om deze methode te gebruiken. Als iemand anders het beheerdersaccount beheert, moet u hen vragen uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Hier leest u hoe u een Mac-wachtwoord opnieuw instelt met een beheerdersaccount:

  1. Log in op de Mac met een beheerdersaccount.

    Image
    Image
  2. Klik of tik op het Apple-menu pictogram en open vervolgens Systeemvoorkeuren.

    Image
    Image
  3. Klik of tik op Gebruikers en groepen.

    Image
    Image
  4. Klik op het slot symbool in de linker benedenhoek.

    Image
    Image
  5. Voer uw beheerdersgebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Unlock.

    Image
    Image
  6. Klik op het account in het linkerdeelvenster waarvan u het inlogwachtwoord bent vergeten, en klik vervolgens op Wachtwoord opnieuw instellen in het rechterdeelvenster.

    Image
    Image
  7. Voer een nieuw wachtwoord in en verifieer het, voer desgewenst een hint in en klik op Wachtwoord wijzigen.

    Image
    Image
  8. Klik of tik op het Apple menu icoon en selecteer Log Out Admin.

    Image
    Image
  9. Log in op uw gewone gebruikersaccount met het wachtwoord dat u zojuist hebt aangemaakt.

Hoe Apple ID te gebruiken om een vergeten Mac-wachtwoord te wijzigen

Als u het inlogwachtwoord voor uw Mac bent vergeten, kunt u uw Apple ID gebruiken om deze opnieuw in te stellen. Dit proces is niet moeilijk, maar u moet ervoor zorgen dat u eerst uw wachtwoord bent vergeten. Mac-wachtwoorden zijn hoofdlettergevoelig, dus zorg ervoor dat de caps lock is uitgeschakeld en zorg ervoor dat u alle hoofdletters op dezelfde manier gebruikt als toen u het wachtwoord maakte.

Als je vaak genoeg het verkeerde wachtwoord invoert, verschijnt er een vraagtekenpictogram. Klik of tik op het pictogram en u krijgt een hint te zien die u kan helpen uw wachtwoord te onthouden.

Als je je wachtwoord echt niet meer weet, kun je het als volgt opnieuw instellen met je Apple ID:

  1. Probeer in te loggen op uw Mac door meerdere keren het verkeerde wachtwoord in te voeren.
  2. Na ongeveer drie pogingen ziet u een bericht met een pijl ernaast. Klik of tik op het pijlpictogram naast reset met uw Apple ID.

    Image
    Image
  3. Voer uw Apple ID-gegevens in.
  4. Klik op OK.

    Als je doorgaat met dit proces, verlies je de toegang tot je iCloud-sleutelhanger. U moet uw oorspronkelijke wachtwoord onthouden om toegang te krijgen tot uw oude sleutelhanger. Als u verder gaat dan dit punt, moet u bovendien de wachtwoorden voor elk account op uw Mac opnieuw instellen.

  5. Je Mac wordt automatisch opnieuw opgestart.
  6. Klik Alle wachtwoorden vergeten.

    Als u een beheerdersaccount heeft waarvan u het wachtwoord weet, kunt u dit tijdens deze stap selecteren om een nieuw inlogwachtwoord voor uw gebruikersaccount aan te maken. Als u dat niet doet, moet u voor elk account op uw Mac een nieuw wachtwoord kiezen.

  7. Klik op de Set Password knop naast uw gebruikersaccount.
  8. Voer een nieuw wachtwoord en hint in en klik op Wachtwoord instellen.
  9. Klik op de knop Wachtwoord instellen naast eventuele extra accounts en herhaal dat proces.
  10. Zodra u alle wachtwoorden opnieuw heeft ingesteld, klikt u op Volgende.
  11. Klik op Herstart.

Wat als u uw Mac-aanmeldingswachtwoord en Apple ID bent vergeten?

Als je zowel je Mac-inlogwachtwoord als je Apple ID bent vergeten, en je hebt geen bestaand beheerdersaccount op je Mac, dan maakt dat de zaken ingewikkelder. Je kunt misschien een nieuw beheerdersaccount op je Mac maken en dat gebruiken om je wachtwoord te wijzigen, maar dat proces is een beetje ingewikkeld. Als u een nieuw beheerdersaccount kunt maken, gebruik dan de bovenstaande beheerdersmethode om uw gebruikerswachtwoord opnieuw in te stellen.

Bovendien moet je proberen je Apple ID te herstellen. Als u uw Apple ID-wachtwoord niet weet, heeft Apple een proces dat u kunt gebruiken om uw Apple ID te herstellen. U zult het gemakkelijker hebben als u toegang heeft tot het e-mailadres dat aan de ID is gekoppeld. Als dit niet het geval is, moet u mogelijk contact opnemen met de klantenservice van Apple voor verdere hulp.

Aanbevolen: