E-mailaliassen zijn niet zo veilig als u zou denken

Inhoudsopgave:

E-mailaliassen zijn niet zo veilig als u zou denken
E-mailaliassen zijn niet zo veilig als u zou denken
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Steeds meer diensten bieden aan om 'je e-mail te verbergen' bij het aanmelden voor nieuwe accounts.
  • Je kunt deze programma's gebruiken om je echte e-mail te verbergen voor bepaalde winkels en websites.
  • Experts waarschuwen dat je e-mailaliassen niet moet behandelen als een alles-in-één oplossing, omdat ze phishing-aanvallen of spam niet volledig zullen stoppen.
Image
Image

Experts zeggen dat het gebruik van e-mailaliassen een extra beveiligingslaag kan bieden, maar dat het geen complete oplossing is om uw online gegevens te beschermen.

Naarmate er meer services verschijnen voor e-mailaliassen, is het essentieel om precies te begrijpen wat deze services bieden. Net als het nieuwe Premium-abonnement van Firefox Relay kunnen betaalde opties goed zijn voor velen, terwijl gratis varianten zoals de ingebouwde functie Verberg mijn e-mail van Apple voor anderen kunnen werken.

Als je een e-mailaliasservice gaat gebruiken, zeggen experts dat je het niet als een complete beveiligingsoplossing moet behandelen. Ze waarschuwen dat je nog steeds moet letten op welke e-mails je opent en op welke links je daarin klikt.

“Deze diensten werken door het creëren van aliassen voor uw werkelijke e-mailadres, die uw e-mail doorsturen zonder uw werkelijke e-mailadres vrij te geven. Daarom voegt het een extra privacylaag toe om de helft van uw accountgegevens te beschermen: het e-mailadres zelf', legt Nate Warfield, een ethische hacker en CTO van cyberbeveiligingsbedrijf Prevailion, uit in een e-mail.

"Omdat ze echter alleen uw e-mail doorsturen en geen apart e-mailadres aanmaken, kan uw werkelijke e-mailadres worden weergegeven als u op het bericht reageert."

E-mailprivacytools zoals deze zijn nuttig, maar gebruikers moeten waar mogelijk ook gebruik maken van sterke wachtwoorden, een wachtwoordmanager… en meervoudige authenticatie.

Phishing voor pixels

Het internet heeft het leven de afgelopen decennia gemakkelijker gemaakt, maar het brengt ook veel risico's met zich mee. Een van de meest voorkomende is phishing-aanvallen. Dit zijn pogingen om toegang te krijgen tot uw persoonlijke gegevens, of het nu creditcardnummers zijn, uw burgerservicenummer of zelfs zoiets eenvoudigs als uw Facebook-inloggegevens.

Phishing-aanvallen waren volgens de FBI de meest voorkomende vorm van cybercriminaliteit in 2020. Slechte acteurs kunnen op veel manieren proberen om uw informatie te krijgen - via e-mail, telefoontjes of zelfs sms-berichten. Uit informatie uit Verizon's Data Breach Report 2021 bleek echter dat bijna 96 procent van deze aanvallen in de vorm van e-mail komt. Er zit ook veel meer diepgang in die statistieken, waaronder verschillende soorten phishing die slechte acteurs tegen je kunnen gebruiken.

Uiteindelijk is het belangrijkste van phishing-aanvallen dat jij de enige bent die kan voorkomen dat ze de overhand krijgen. Hoewel nuttig voor het verbergen van uw e-mail, zullen services zoals Firefox Relay en Apple's Hide My Email het risico op het ontvangen van een slechte e-mail niet volledig wegnemen.

"Dit stopt niet phishing-aanvallen, en als iemand op een link klikt en zijn creds invoert, is dat nog steeds een risico", merkte Warfield op. Hij waarschuwde ook dat deze diensten niet kunnen stoppen met het volgen van pixels, die afzenders waarschuwen wanneer je een e-mail opent. Dit is een veelvoorkomende vorm van tracking die adverteerders gebruiken en die al enige tijd onder de loep wordt genomen.

Extra beveiliging, geen wondermiddel

Hoewel e-mailaliassen phishing-aanvallen niet volledig kunnen stoppen, hebben ze wel degelijk hun nut. Omdat ze fungeren als een proxy, bieden sommige van deze services filters die spam kunnen verminderen. Ze zullen het niet helemaal stoppen, maar ze kunnen je in ieder geval helpen erachter te komen waar de spam vandaan komt.

Ook, zoals privacyvoorvechters zoals Paul Bischoff opmerken, zijn aliassen een stuk gemakkelijker te wijzigen dan je e-mailadres.

"Als je een e-mailalias gebruikt om een account bij een online winkel te registreren en vervolgens spam-e-mails naar dat adres begint te ontvangen, weet je dat de winkel waarvoor je je hebt aangemeld verantwoordelijk was voor het delen van je e-mail," hij uitgelegd in een e-mail. "Je krijgt niet dat niveau van transparantie met een normaal e-mailadres voor alle doeleinden."

Image
Image

Bovendien zegt Bischoff dat services zoals Firefox Relay u kunnen helpen beter te achterhalen waar phishing-pogingen of oplichting vandaan kunnen komen, vooral als een bedrijf waarmee u die alias gebruikt, lijdt aan een datalek.

Uiteindelijk kunnen e-mailaliassen veel handige functies bieden. Het belangrijkste om hier op te merken is dat deze oplossingen geen volledige verdedigingslinie zijn.

"In de beveiligingsindustrie pleiten we voor beveiligingslagen, aangezien geen enkele techniek 100 procent effectief is", zei Warfield.

"E-mailprivacytools zoals deze zijn nuttig, maar gebruikers zouden ook dingen moeten gebruiken als sterke wachtwoorden, een wachtwoordbeheerder om hen te helpen unieke wachtwoorden voor elke website te gebruiken, en waar mogelijk multi-factor authenticatie."

Aanbevolen: