Hoe paginanummers in Word te repareren

Inhoudsopgave:

Hoe paginanummers in Word te repareren
Hoe paginanummers in Word te repareren
Anonim

Wat te weten

  • Om paginanummers opnieuw in te stellen, ga naar Invoegen > Paginanummer > Paginanummers verwijderen. Doe dit voor elke sectie.
  • Om de paginanummering aan te passen, ga naar Invoegen > Paginanummer > Paginanummers opmaken. Zorg ervoor dat Begin om is ingesteld op 1.
  • Om paginanummers doorlopend te maken, gaat u naar Paginanummers opmaken en kiest u Doorgaan vanaf de vorige sectie.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u paginanummers in Word 2021, 2019, 2016 en Word voor Microsoft 365 kunt corrigeren.

Hoe reset je paginanummers in Word?

Als uw paginanummering niet in Word staat, is de eenvoudigste oplossing om de paginanummers te verwijderen en opnieuw te beginnen. Om paginanummers in Word te verwijderen, klikt u ergens in het document, gaat u naar het tabblad Invoegen en selecteert u Paginanummer > Verwijderen Paginanummers U kunt vervolgens de nummeringsinstellingen aanpassen en paginanummers naar wens toevoegen aan uw Word-document.

Als je sectie-einden hebt, moet je mogelijk de paginanummering voor elke sectie opnieuw instellen. Opties voor paginanummers zijn ook beschikbaar onder de Header & Footer tab.

Image
Image

Hoe repareer ik verknoeide paginanummers in Word?

Als u de nummeringsinstellingen wilt aanpassen, gaat u naar het tabblad Invoegen en selecteert u vervolgens Paginanummer > Paginanummers opmaken.

Image
Image

Hier kun je een getalnotatie kiezen en zelfs hoofdstukinformatie opnemen. Zorg ervoor dat onder Paginanummering Start at is ingesteld op 1. Selecteer OK om de wijzigingen op te slaan.

Om te beginnen met nummeren op de tweede pagina, stelt u Start at in op 0.

Image
Image

Waarom is mijn paginanummering niet doorlopend in Word?

Als u handmatig paginanummers probeert toe te voegen of aan te passen, kan dit de nummering van het hele document verstoren. Sectie-einden kunnen er ook voor zorgen dat de paginanummering inconsistent is. Een andere mogelijkheid is dat u de instellingen voor het formaat van het paginanummer hebt gewijzigd.

Ga naar de Home tab en selecteer het Show/Hide icon (¶) in de Alinea-groep om sectie-einden te bekijken.

Hoe maak ik doorlopende paginanummers in Word?

Als je merkt dat het aantal pagina's opnieuw begint, kan het zijn dat je een sectie-einde hebt ingesteld met een ander nummerschema. U kunt het sectie-einde verwijderen, maar er is een alternatief. Om de paginanummers doorlopend te maken:

  1. Klik op de pagina met het verkeerde nummer, ga dan naar Insert > Paginanummer > Paginanummers opmaken.

    Image
    Image
  2. Kies Doorgaan uit de vorige sectie. Selecteer OK om de wijzigingen op te slaan.

    Image
    Image

Het sectie-einde blijft behouden terwijl de paginanummering consistent blijft met de vorige sectie. Herhaal dit voor elk om de nummering opeenvolgend te maken voor het hele document.

Paginanummers toevoegen aan verschillende secties in Word

Als je je document wilt opdelen in secties met afzonderlijk genummerde pagina's, volg je deze stappen:

  1. Klik in de hoofdtekst van het document waar u de nieuwe sectie wilt laten beginnen en selecteer vervolgens de Layout tab.

    Image
    Image
  2. Selecteer Breaks en kies Next Page onder Section Breaks.

    Image
    Image
  3. Dubbelklik in de kop- of voettekst (waar het paginanummer ook staat) en deselecteer Link naar vorige in de navigatiegroep.

    Image
    Image
  4. Ga in de nieuwe sectie naar Invoegen > Paginanummer > Paginanummers opmaken.

    Image
    Image
  5. Selecteer Begin bij en stel de waarde in op 1. Selecteer OK om de wijzigingen op te slaan.

    Image
    Image

FAQ

    Hoe corrigeer ik paginanummers in een inhoudsopgave in Word?

    Nadat u een inhoudsopgave in Word hebt gemaakt, kunt u de manier waarop deze wordt weergegeven aanpassen. Kies Update Table uit het Table drop-down menu om paginanummers bij te werken. U kunt ook naar Referenties > Inhoudsopgave > Aangepaste inhoudsopgave gaan om uw bestaande tabel aan te passen van inhoud.

    Waarom zegt mijn paginanummer de indeling voor het samenvoegen van pagina's in Word?

    Als je { PAGE \MERGEFORMAT } ziet in plaats van paginanummering, heb je veldcodes ingeschakeld in Word. Druk op de sneltoetscombinatie ALT - F9 om het veld of paginanummers weer te geven in plaats van de veldcode.

Aanbevolen: