Hoe paginanummers toevoegen in PowerPoint

Inhoudsopgave:

Hoe paginanummers toevoegen in PowerPoint
Hoe paginanummers toevoegen in PowerPoint
Anonim

Wat te weten

  • PC: Open PowerPoint in Normal weergave en ga naar de eerste dia. Ga naar Insert > Slide Number.
  • Selecteer vervolgens in het dialoogvenster Koptekst en voettekst het tabblad Slide. Vink het vakje aan naast Dianummer.
  • Mac: Ga in de weergave Normal naar Insert > Slide Number. Vink het vakje aan naast Dianummer. Voer het startnummer in.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u paginanummers toevoegt aan een PowerPoint-presentatie op een pc en een Mac. Deze informatie is van toepassing op PowerPoint 2019, 2016, 2013, 2010; PowerPoint voor Microsoft 365, PowerPoint voor Microsoft 365 voor Mac en PowerPoint 2016 voor Mac.

Dianummers toevoegen in PowerPoint op een pc

Net zoals u paginanummers aan een Word-document zou toevoegen om lezers te helpen hun plaats bij te houden, voegt u paginanummers toe in PowerPoint om u en uw publiek te helpen bij te houden waar u zich in de presentatie bevindt.

  1. Open uw PowerPoint-presentatie in Normal view.
  2. Navigeer naar de eerste dia in je presentatie.
  3. Ga naar Insert en selecteer in de groep Text Slide Number.
  4. In het Kop- en voettekst dialoogvenster, selecteer de Slide tab.
  5. Plaats in het gebied Opnemen op dia een vinkje naast Dianummer. In het gebied Preview ziet u een weergave van waar het dianummer op uw dia zal verschijnen.

    Image
    Image

    Als u wilt dat het dianummer alleen op de huidige dia verschijnt, selecteert u Toepassen.

    Navigeer naar elke dia waarop u de dianummers wilt laten verschijnen en voer deze stappen opnieuw uit. Als u bijvoorbeeld wilt dat dia's 1, 3 en 5 dianummers hebben, herha alt u het proces drie keer.

    • Als u wilt dat het dianummer op alle dia's verschijnt, selecteert u Toepassen op alles.
    • Als u dianummers wilt toepassen op alle, behalve de eerste dia, plaatst u een vinkje naast Niet weergeven op titeldia en selecteert u Toepassen op Alle.
    • Als u dianummers aan uw notitiepagina's wilt toevoegen, selecteert u het tabblad Notities en hand-outs en plaatst u een vinkje naast Paginanummer, en selecteer Toepassen op alles.
  6. Als je wilt dat de dianummering begint met een ander nummer dan 1, ga dan naar Design en, in de Customize groep, selecteer Diaformaat > Aangepast diaformaat. Selecteer onder Nummer dia's van het gewenste beginnummer.

    Ga in PowerPoint 2010 naar Design en selecteer in de groep Page Setup Page Setup. Selecteer vervolgens onder Nummerdia's van het gewenste beginnummer.

  7. Je bent klaar!

Dianummers toevoegen in PowerPoint op een Mac

  1. Open uw PowerPoint-presentatie in Normal view.
  2. Ga naar Insert en selecteer Slide Number.
  3. In het Kop- en voettekst dialoogvenster plaatst u een vinkje naast Slide Number en voert u het nummer in waarvan u wilt dat de nummering begint met. Het gebied Preview laat zien hoe het dianummer op uw dia zal verschijnen.
  4. Als je niet wilt dat nummering op de eerste dia verschijnt, plaats dan een vinkje naast Niet tonen op titeldia.
  5. Selecteer Toepassen om alleen op de huidige dia toe te passen of selecteer Toepassen op alles om op alle dia's toe te passen.

Aanbevolen: