De naam van de netwerkprinter vinden op IP-adres

Inhoudsopgave:

De naam van de netwerkprinter vinden op IP-adres
De naam van de netwerkprinter vinden op IP-adres
Anonim

Wat te weten

  • Start Menu > Configuratiescherm > Apparaten en printers, klik met de rechtermuisknop op elke printer één voor één en selecteer Eigenschappen onderaan de pop-up.
  • Zoek het gewenste adres in het IP Address veld onder de Web Services tab.

Als je met printers onder Windows werkt, ken je de gewenste printer vaak bij naam. Maar als u verbinding hebt gemaakt met meerdere printers, weet u misschien niet welke u moet gebruiken. Als u het IP-adres van de printer kunt vinden, zullen de onderstaande stappen u helpen de naam te identificeren, zoals in het dialoogvenster Afdrukken.

Hoe vind je een netwerkprinternaam op IP-adres

Het proces is een beetje omslachtig, omdat je in de meeste gevallen het IP-adres van een bepaalde printer moet vinden op basis van zijn naam. Maar het is duidelijk genoeg.

  1. Een eerste stap die het proberen waard is, is het IP-adres in een browser bezoeken. Sommige printers hebben webgebaseerde beheertools, en u zult merken dat dit helpt bij het identificeren van ten minste het model van de printer.

    Image
    Image
  2. Als dit niet helpt, open dan het Configuratiescherm door het menu Start te openen en control te typen en vervolgens op de app te klikken wanneer deze wordt weergegeven. Of druk op Win+r, ga naar het configuratiescherm in de Run Dialog en druk op Enter.

    Image
    Image
  3. Selecteer Apparaten en printers in het hoofdscherm van het Configuratiescherm.

    Image
    Image
  4. Je gaat je printers één voor één controleren om te zien welke het juiste IP-adres heeft. Klik eerst met de rechtermuisknop op een printer om het contextmenu te krijgen.
  5. Selecteer onderaan het item Properties. Deze optie verschilt van het item Printereigenschappen verderop in het menu.

    Image
    Image
  6. Selecteer in het dialoogvenster Eigenschappen de tab Web Services.

    Image
    Image
  7. Controleer het veld IP-adres onderaan om te zien of dit de gewenste printer is.

    Image
    Image
  8. In dat geval noteert u de naam van de printer bovenaan het tabblad. Ga anders door naar de volgende printer die bij uw machine is geregistreerd totdat u het juiste IP-adres vindt.

    Image
    Image

Bottom Line

Als u het IP-adres niet kunt vinden, betekent dit dat de printer met het IP-adres dat u zoekt nog niet op uw pc is geïnstalleerd. Bekijk onze handleiding voor het toevoegen van een printer in Windows 11 om uw netwerkprinter aan de gang te krijgen.

Waarom heeft mijn printer een IP-adres?

Er was een tijd dat de meeste consumentenprinters rechtstreeks op een pc waren aangesloten via een USB-kabel. Als u er vanaf een andere computer naar wilt afdrukken, moet u printerdeling instellen op de pc waarop deze was aangesloten. Het was een complex proces waarbij de "host"-pc aan moest staan wanneer u wilde afdrukken.

Recente printermodellen bevatten ingebouwde netwerken zoals Ethernet, Wi-Fi of Bluetooth (nou ja, recente consumentenmodellen, aangezien zakelijke modellen dit al een tijdje hebben). Met deze functie kan elk apparaat, pc of anderszins, er rechtstreeks op afdrukken via het Local Area Network (LAN), waardoor er geen tussenpersoon "host"-pc nodig is. En met deze nieuwere printers is het instellen een fluitje van een cent; als dit je interesseert, bekijk dan onze lijst met de beste thuisprinters voor een aantal geweldige opties.

FAQ

    Hoe vind ik de netwerknaam voor een draadloze printer?

    Als u een printer op een draadloos netwerk probeert te gebruiken, zoekt u de naam van het Wi-Fi-netwerk door het Wi-Fi-netwerkpictogram onder aan de Windows-taakbalk te selecteren. De naam van uw netwerk staat bovenaan de lijst. Er zou Connected moeten staan onder de netwerknaam.

    Hoe wijzig ik de printernaam op een netwerk?

    Als u de naam van uw printer in Windows 10 wilt wijzigen, gaat u naar Instellingen > Apparaten > Printers en scannersKlik op Beheren > Printereigenschappen > Algemeen en geef een nieuwe printernaam op. Een printernaam wijzigen in Windows 11: Instellingen > Bluetooth en apparaten > Printers en scanners >printer selecteren > Printereigenschappen > Algemeen en geef vervolgens de nieuwe naam op.

    Hoe voeg ik een netwerkprinter toe aan Windows 10?

    Als u een printer aan Windows 10 wilt toevoegen, gaat u naar Instellingen > Apparaten > Printers en scanners> Printer of scanner toevoegen . Selecteer de printernaam nadat het netwerk deze heeft ontdekt en volg de aanwijzingen.

Aanbevolen: