Pixel 6 laadt langzamer op, en dat is expres

Pixel 6 laadt langzamer op, en dat is expres
Pixel 6 laadt langzamer op, en dat is expres
Anonim

Google heeft bevestigd dat zowel de Pixel 6 als de Pixel 6 Pro langzamer opladen dan eerdere modellen, om zo de levensduur van de batterij te helpen verbeteren.

Als je een Pixel 6 of Pixel 6 Pro gebruikt en denkt dat het langer duurt dan normaal om op te laden, verbeeld je je niets - het duurt echt langer voordat de telefoons volledig zijn opgeladen. Google stelt dat dit een opzettelijke ontwerpkeuze is die de algehele levensduur van de batterij zou moeten verbeteren. Je gaat dus niet supersnel van nul naar 100 procent, maar je zult waarschijnlijk ook niet snel de stroombron van je telefoon hoeven te vervangen.

Image
Image

De manier waarop de Pixel 6 en Pixel 6 Pro worden opgeladen, omvat opzettelijke beperking van de energieabsorptie op basis van vele factoren, zoals de temperatuur en het huidige oplaadniveau.

Hoewel beide telefoons zijn ontworpen om snel op te laden met een laag vermogen tot 50 procent in ongeveer een half uur, vertraagt het opladen naarmate de batterij dichter bij 100 procent komt. Het is die geleidelijke vermindering die optreedt naarmate de batterij bijna vol raakt, die helpt om de levensduur van de batterij te verbeteren.

Het is onwaarschijnlijk dat Google iets doet om de oplaadsnelheden van de Pixel 6 of Pixel 6 Pro aan te passen, aangezien het een bewuste ontwerpbeslissing is.

Volgens Google kunnen bepaalde soorten opladers of oplaadkabels de Pixel 6 en Pixel 6 Pro echter efficiënter (d.w.z. sneller) opladen. Voorbeelden van Google zijn zijn eigen 30 W USB-C-stroomadapter en de nieuwe Pixel Stand, hoewel het niet duidelijk maakt hoeveel sneller deze opties beide telefoons kunnen opladen.

Aanbevolen: