Langzamer opladen op de Pixel 6 is niet echt een probleem

Inhoudsopgave:

Langzamer opladen op de Pixel 6 is niet echt een probleem
Langzamer opladen op de Pixel 6 is niet echt een probleem
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Tests hebben uitgewezen dat de Pixel 6 niet het volledige vermogen van de 30 W-oplader van Google gebruikt.
  • Hoewel het teleurstellend kan zijn, belooft Google nooit dat de Pixel 6 zal opladen met een snelheid van 30 W.
  • Deskundigen zeggen dat opladen met lagere snelheden eigenlijk beter kan zijn voor de batterij van je telefoon, omdat deze niet zoveel warmte genereert, wat de batterij kan beschadigen en de algehele levensduur kan verkorten.
Image
Image

De langzamere oplaadsnelheden van de Pixel 6 moeten niet als een dealbreaker worden beschouwd, aangezien Google nooit echt 30 W opladen belooft, en opladen met een lager stroomtarief kan veiliger zijn voor je telefoon.

Een van de belangrijke veranderingen met de Pixel 6 en Pixel 6 Pro dit jaar was dat Google geen oplader in de doos zou opnemen. De stap is gemaakt om afval te verminderen, en het is er een die veel andere telefoonfabrikanten de afgelopen jaren ook hebben gemaakt. Voor degenen die nog geen USB-C-oplader hebben, biedt Google wel een oplader van 30 W die apart kan worden gekocht.

Het bedrijf belooft dat de oplader van 30 W je telefoon in 30 minuten tot 50 procent oplaadt. Uit tests is echter gebleken dat de Pixel 6 niet de volledige 30 W van de oplader gebruikt. Hoewel het misschien teleurstellend is om te horen dat de Pixel 6 je telefoon niet zo snel oplaadt als sommige anderen, zeggen experts op het gebied van smartphonebatterijen dat opladen met zo'n hoog vermogen kan leiden tot overmatige hitte: de nummer één moordende batterijmoordenaar.

"Het opladen van een batterij met lagere snelheden dan deze kan ondersteunen, zal deze niet beschadigen. Integendeel, snellaadtechnologieën kunnen de levensduur van een batterij enigszins verkorten als ze tijdens het laadproces extra warmte genereren, " Radu Vrabie, een batterij-expert die samenwerkt met Power Bank Expert, vertelde Lifewire in een e-mail.

Dit lijkt een geval van 'marketingpraat' waarbij de officiële prestatie van een product afkomstig is van gecontroleerde laboratoriumtests.

Warmte genereren

Een van de grootste problemen waarmee smartphonebatterijen in de loop der jaren te maken hebben gehad, is hitte. Omdat hitte zo'n schadelijke factor kan zijn, wordt het vaak aanbevolen om uw smartphone niet in directe hitte te laten en apps te sluiten wanneer u ze niet gebruikt, om het stroomverbruik van uw apparaat te verminderen. Beide opties kunnen de interne temperatuur van uw apparaat verlagen, wat uiteindelijk minder negatief effect heeft op uw algehele batterijduur.

Oververhitting kan een enorm probleem zijn voor smartphonegebruikers en heeft in het verleden ernstige gevolgen gehad - met defecte batterijen in de Samsung Note 7-reeks die zelfs explodeerden vanwege problemen met oververhitting. Natuurlijk hoef je je meestal geen zorgen te maken dat je nieuwe iPhone of Android smelt of explodeert. In plaats daarvan is de schade veel moeilijker te zien, en het komt in de vorm van het verlagen van de algehele verwachte levensduur van de batterij van uw telefoon.

In het geval van de Pixel 6 lijkt de 30W-oplader 22W te halen, en na het bereiken van de 50 procent, ontdekte Android Authority dat deze was gedaald tot 13W. Dit is een druppeltje vergeleken met het volledige vermogen van 30 W waar de oplader toe in staat is, en hoewel het als veiliger kan worden beschouwd, is het ook veel langzamer.

Image
Image

Talking Heads

Een van de grootste twistpunten in deze situatie is dat Google zulke extreme laadsnelheden heeft op zijn apparaatpagina's. Zoals Android Authority opmerkte bij het testen, geeft het bedrijf nooit ronduit de oplaadsnelheden van de Pixel 6 en 6 Pro als het over zijn 30W-oplader gaat.

"Op de verkooppagina van de Pixel 6 stelt Google dat de telefoon in ongeveer 30 minuten '50% is opgeladen', zingt de Google 30 W-oplader. Ze beweren echter niet dat de Pixel zelf 30 W zal opladen’, merkte Vrabie op in ons gesprek. "De enige uitspraak die ze doen gaat over de oplaadtijd."Hoewel Google de snelheden niet volledig heeft gezegd, is het gemakkelijk voor consumenten om zich in deze situatie misleid te voelen. Het presenteren van een 30 W-oplader bij uw nieuwe telefoon lijkt te impliceren dat deze 30 W opladen ondersteunt, zelfs als u niet zegt het doet.

"Dit lijkt een geval van 'marketingpraat' te zijn waarbij de officiële prestatie van een product afkomstig is van gecontroleerde laboratoriumtests," merkte Vrabie op. "Dit gebeurt veel, bijvoorbeeld bij elektrische auto's en hun maximale actieradius."

Uiteindelijk zijn de langzamere oplaadsnelheden van de Pixel 6 en Pixel 6 Pro echter geen slechte zaak. Natuurlijk is het niet handig, maar het betekent ook dat je telefoon geen lading sap in de batterij pompt, waardoor overtollige warmte wordt gegenereerd en het risico wordt vergroot dat de levensduur van je batterij wordt verkort vanwege die extra hitte.

Aanbevolen: