Welk Windows Service Pack heb ik geïnstalleerd?

Inhoudsopgave:

Welk Windows Service Pack heb ik geïnstalleerd?
Welk Windows Service Pack heb ik geïnstalleerd?
Anonim

Wat te weten

  • Windows 11 & 10: Open Instellingen en selecteer Systeem > Over. Je kunt zien welke update je hebt geïnstalleerd op de Version regel.
  • Windows 8 en 7: Open het Configuratiescherm en selecteer System & Security > System. Servicepack-niveau bevindt zich onder de Windows-editiesectie.
  • U kunt de nieuwste Windows-patch of servicepack downloaden en installeren via Windows Update.

Windows-servicepacks en andere updates verbeteren de stabiliteit en soms de functionaliteit van Windows. Door ervoor te zorgen dat de nieuwste updates zijn geïnstalleerd, zorgt u ervoor dat Windows en de software die u op Windows uitvoert goed werken en beveiligd zijn tegen kwaadaardige aanvallen.

Hoe weet u welk Windows Service Pack is geïnstalleerd

U kunt via het Configuratiescherm zien welk servicepack of welke belangrijke update u in de meeste versies van Windows hebt geïnstalleerd. De specifieke manier waarop u deze informatie bekijkt, hangt echter af van het besturingssysteem dat u heeft.

Begin met het bepalen van uw versie van Windows, zodat u weet welke stappen u hieronder moet volgen. Als je Windows 11, Windows 10 of Windows 8 gebruikt, zul je merken dat je geen servicepack hebt geïnstalleerd. De reden hiervoor is dat Microsoft met deze versies van Windows continu updates uitbrengt in kleinere delen in plaats van zeldzame, grote pakketten zoals het geval was met eerdere Windows-versies.

Je kunt altijd het nieuwste Windows-servicepack installeren of automatisch updaten via Windows Update. Of, als u een servicepack voor Windows 7 of eerdere versies van Windows nodig hebt, kunt u dit handmatig doen door de koppelingen naar de nieuwste Microsoft Windows-servicepacks en updates te volgen.

Windows 11 & 10

U kunt basisinformatie over Windows vinden in het gedeelte Systeem van Instellingen (W11) of Configuratiescherm (W10), maar het specifieke versienummer van Windows vindt u in Instellingen:

  1. Open Instellingen door op de WIN+ i toetscombinatie te drukken.
  2. Selecteer System wanneer het scherm Instellingen wordt geopend.
  3. Kies Over vanaf de rechterkant onderaan (Windows 11) of het linkerdeelvenster onderaan (Windows 10).
  4. De grote update van Windows 11/10 die u hebt geïnstalleerd, wordt weergegeven op de regel Version.

    Image
    Image

Een snellere manier om het versienummer van Windows 11/10 te vinden, is door de opdracht winver te typen bij de opdrachtprompt of in het dialoogvenster Uitvoeren.

Windows 11- en Windows 10-updates kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd via Windows Update.

Windows 8, 7, Vista en XP

In het systeemgedeelte van het Configuratiescherm vindt u informatie over Windows 8, Windows 7, Windows Vista en Windows XP.

  1. Open Configuratiescherm. De snelste methode in Windows 8 is om het te selecteren via het Power User Menu (Windows Key+X). Voor andere versies van Windows opent u het menu Start en selecteert u Configuratiescherm.
  2. Selecteer Systeem en beveiliging (8 en 7), Systeem en onderhoud (Vista), of Prestaties en Onderhoud (XP).

    Je zult deze optie niet zien als je het Configuratiescherm bekijkt in de grote pictogrammen, kleine pictogrammen of klassieke weergaven. Selecteer in plaats daarvan System en ga dan naar stap 4.

  3. Kies Systeem.
  4. Bovenaan het systeemvenster, onder de Windows-editie sectie, staat de Windows-hoofdupdateversie of het servicepackniveau.

    Image
    Image

    Zoek in Windows XP op het tabblad Algemeen naar de servicepackdetails bovenaan, onder System.

Dingen om te onthouden

Als je nog steeds Windows 8 of Windows 8.1 gebruikt, is het aan te raden om te updaten naar de nieuwste versie van Windows 8 via Windows Update. Als u niet wilt dat de meest actuele Windows 8-versie automatisch wordt geïnstalleerd, kunt u de Windows 8.1-update handmatig downloaden.

Hetzelfde geldt voor Windows 7, Vista en XP: Windows 7 SP1, Vista SP2 en XP SP3 zijn de laatste grote updates voor die besturingssystemen, dus je moet ze updaten als je dat nog niet hebt gedaan.

Als je de laatste update niet hebt geïnstalleerd, of helemaal geen servicepack hebt geïnstalleerd, moet je dit zo snel mogelijk doen. U kunt deze updates automatisch installeren via Windows Update of handmatig door ze te downloaden en te installeren.

Aanbevolen: