Hoe de fout 'macOS kan niet op uw computer worden geïnstalleerd' te repareren

Inhoudsopgave:

Hoe de fout 'macOS kan niet op uw computer worden geïnstalleerd' te repareren
Hoe de fout 'macOS kan niet op uw computer worden geïnstalleerd' te repareren
Anonim

De fout "macOS kan niet op uw computer worden geïnstalleerd" is een van de laatste die u wilt zien. Het verschijnt wanneer u het besturingssysteem van uw Mac bijwerkt, maar de bewerking niet kunt voltooien. Ondanks de bewoordingen betekent dit niet dat uw installatie nooit zal werken. Het betekent alleen dat het die ene keer niet lukte.

Het slechte nieuws is dat deze fout om een aantal redenen kan optreden. Het goede nieuws is dat je je Mac met een beetje werk weer aan de praat kunt krijgen.

Wat veroorzaakt de fout 'macOS kan niet worden geïnstalleerd'?

Verschillende problemen kunnen het probleem veroorzaken. Het foutscherm zou u echter een idee moeten geven van wat er is misgegaan.

Image
Image

Hier zijn enkele berichten die u onder de waarschuwing kunt zien:

  • De pat /System/Installation/Packages/OSInstall.mpkg lijkt te ontbreken of is beschadigd.
  • Er is een fout opgetreden bij het installeren van macOS.
  • Kan volume niet ontkoppelen voor reparatie.
  • Verificatie of reparatie van opslagsysteem mislukt.
  • Er is een fout opgetreden tijdens het verifiëren van de firmware.

Sommige van deze bieden meer informatie dan andere, maar ze verwijzen naar verschillende fasen van de installatie die zijn mislukt. De volgende stappen en oplossingen zouden een van de bovengenoemde problemen moeten oplossen.

De fout 'macOS kan niet worden geïnstalleerd' oplossen

Het oplossen van de fout "macOS kan niet worden geïnstalleerd" kan wat geduld vergen. Het is het beste om te beginnen met de eenvoudige oplossingen, die het probleem vaak oplossen, maar als dat niet het geval is, hebt u andere opties. Dit zijn de manieren om te proberen.

  1. Herstart en probeer de installatie opnieuw. Dit lijkt misschien contra-intuïtief om het ding dat niet werkte opnieuw te doen, maar soms is een herstart alles wat je Mac nodig heeft om zichzelf op te lossen.
  2. Controleer de datum- en tijdinstelling. Als de weergegeven datum en tijd niet overeenkomen met de werkelijkheid, kan dit het probleem zijn. Start uw Mac indien nodig opnieuw op en ga naar System Preferences > Date & Time Klik op de lock pictogram en voer uw wachtwoord in (indien nodig) om wijzigingen mogelijk te maken. Klik vervolgens op Stel datum en tijd automatisch in Probeer daarna de installatie opnieuw om te zien of het werkt.

    Image
    Image
  3. Maak ruimte vrij. In sommige gevallen kan macOS niet worden geïnstalleerd omdat er niet genoeg ruimte op de harde schijf is. Om te zien hoeveel er beschikbaar is, klikt u op het Apple-logo en selecteert u Over deze Mac > OpslagU ziet een overzicht van wat er op uw computer staat.

    Beweeg uw muis over de witte ruimte rechts van deze balk om te zien hoeveel ruimte er nog vrij is. Als het laag lijkt, verplaats dan tijdelijk enkele niet-essentiële bestanden om te zien of de installatie daardoor kan doorgaan.

    Image
    Image

    Latere versies van macOS bevatten ook een optie Beheren die suggesties en begeleiding biedt om u te helpen dingen te vinden die u kunt verwijderen.

  4. Verwijder het installatieprogramma. Zoek het macOS-installatieprogramma in de Downloads-map van uw Finder en sleep het naar de Prullenbak. Download het dan opnieuw en probeer het opnieuw.

    Mogelijk moet u uw Mac geforceerd opnieuw opstarten door de Power-knop ingedrukt te houden totdat deze wordt uitgeschakeld. Schakel daarna de Mac weer in. U kunt tijdens het opnieuw opstarten ook Shift ingedrukt houden om op te starten in de veilige modus, zodat het installatieprogramma niet opnieuw probeert te starten.

  5. Reset het NVRAM. Dit kleine stukje geheugen slaat basisinformatie op, zoals de tijd, monitorresolutie en vanaf welke schijf moet worden opgestart. Het kan zijn dat je terug moet gaan naar Systeemvoorkeuren om de instellingen te wijzigen die dit heeft gewijzigd, maar je kunt de installatie eerst opnieuw proberen om er zeker van te zijn dat het probleem is opgelost.
  6. Herstellen vanaf een back-up. Als je Time Machine gebruikt om regelmatig een back-up van je Mac te maken, kun je teruggaan naar een eerdere staat met behulp van de herstelmodus om te zien of deze meer compatibel is met het installatieprogramma.

    1. Zorg ervoor dat uw back-upschijf is aangesloten. Start vervolgens uw computer opnieuw op en houd Command+ R ingedrukt totdat het Apple-logo verschijnt. In plaats van naar het bureaublad te gaan, vraagt uw computer u om de hoofdtaal te kiezen en opent vervolgens een venster met de naam macOS Utilities.
    2. Klik in macOS-hulpprogramma's op Herstellen uit Time Machine-back-up. Klik vervolgens op Doorgaan.
    3. Je komt in een tussenscherm met wat informatie over wat je gaat doen. Klik op Doorgaan om verder te gaan.
    4. Kies de schijf waar u uw back-ups opslaat en klik nogmaals op Doorgaan, waarna u naar een scherm gaat waar u uw meest recente back-up kunt kiezen. Klik daarna nogmaals op Doorgaan.
    5. Uw computer herstelt de eerdere back-up en u kunt zien of de installatie werkt.
  7. Run Schijf EHBO. Dit kan helpen als u de foutmelding 'Kan volume niet koppelen' krijgt. EHBO controleert de interne harde schijf en voert eventuele reparaties uit. Het kan zelfs in staat zijn om het volume te koppelen nadat het klaar is. Daarna kunt u de installatie opnieuw proberen.

Nog steeds hulp nodig?

Als geen van bovenstaande werkt, is het misschien tijd om uw computer over te dragen aan professionals. Bekijk onze handleiding over hoe u uw computer kunt repareren voor instructies om iemand te vinden die het probleem kan oplossen en wat u moet doen om uw Mac voor te bereiden op onderhoud.

Aanbevolen: