Hoe originele e-mailberichten te citeren in antwoorden en doorgestuurde berichten

Inhoudsopgave:

Hoe originele e-mailberichten te citeren in antwoorden en doorgestuurde berichten
Hoe originele e-mailberichten te citeren in antwoorden en doorgestuurde berichten
Anonim

Wat te weten

  • De procedure voor het citeren van originele e-mailberichten in antwoorden en doorsturen varieert sterk tussen e-mailservices.
  • Sommige services, zoals iOS Mail, stellen gebruikers in staat om tekst te markeren en eenvoudig op Reply of Forward te klikken om die selectie te citeren.
  • Sommige services zoals Gmail citeren automatisch de hele e-mail. U moet handmatig bewerken om specifieke regels uit het bericht te citeren.

Lange e-mailthreads waarin elk antwoord het volledige vorige of originele bericht citeert, zijn moeilijk te volgen. Aan de andere kant verspilt een e-mail die verwijst naar een eerder bericht zonder een idee te hebben waar het over ging, tijd terwijl u probeert het oorspronkelijke punt van de afzender te onthouden. Als je een e-mailbericht beantwoordt, moet je citeren uit het bericht dat je hebt ontvangen, maar alleen zoveel als nodig is om de context vast te stellen.

Image
Image

Een e-mail citeren in uw antwoord

Afhankelijk van uw e-mailprovider of app, kunt u mogelijk het gedeelte van de e-mail markeren dat u wilt citeren voordat u op de Beantwoorden of klikt of tikt Forward knop. Het antwoord-e-mailveld wordt geopend met het gemarkeerde citaat al in de hoofdtekst van de e-mail. Voeg gewoon uw antwoord toe en stuur het op. MacOS en iOS Mail werken op deze manier.

Geen twee e-mailprogramma's gebruiken exact dezelfde antwoordprocedure.

Sommige e-mailprogramma's, waaronder Yahoo Mail en Gmail, staan je niet toe om gewoon een gedeelte te markeren om te citeren in je antwoord. U moet de volledige lengte van de tekst uit de e-mail citeren en vervolgens handmatig de delen verwijderen die u niet wilt uit uw antwoord.

In sommige gevallen kunt u het gedeelte van de e-mail dat u wilt citeren kopiëren en Plakken als citaat of iets dergelijks selecteren, als uw e-mailprogramma deze functie ondersteunt (sommige doen, sommige niet). In bijna alle gevallen is de geciteerde informatie ingesprongen om het gemakkelijk te herkennen. In sommige e-mailprogramma's verschijnt het geciteerde materiaal in een andere kleur.

Hoe te werken met een offerte in uw e-mail

E-mailetiquette volgt over het algemeen een bepaalde volgorde met betrekking tot delen van een bericht. Begin uw e-mail met een aanhef en een inleidende opmerking. Vervolgens komt het geciteerde materiaal. Uw reactie op het citaat verschijnt er dan onder.

Als je op meer dan één punt reageert, plak dan een deel van het citaat op een regel en reageer dan alleen op dat deel op de volgende regel. Plak vervolgens een ander deel van de geciteerde e-mail en beantwoord dat deel op de volgende regel. Herhaal dit patroon als u meer citaten en opmerkingen wilt maken in uw antwoord of doorgestuurd bericht. Dit bootst de natuurlijke stroom van gesprekken na en maakt het volgen van een thread gemakkelijker voor e-mailontvangers.

Aanbevolen: