Hoe u de levensduur van uw iPhone-batterij als een percentage kunt weergeven

Inhoudsopgave:

Hoe u de levensduur van uw iPhone-batterij als een percentage kunt weergeven
Hoe u de levensduur van uw iPhone-batterij als een percentage kunt weergeven
Anonim

Wat te weten

  • Op iOS 10 en hoger, open je Control Center en bekijk je de levensduur van de batterij als een percentage naast het batterijpictogram in de rechterbovenhoek.
  • iOS 9: Ga naar Instellingen > Batterij en schakel Batterijpercentage in. iOS 8-4: Instellingen > Algemeen > Gebruik en schakel Batterijpercentage in.
  • In iOS 9 en hoger is er nog een handige instelling. Ga naar Settings > Battery en bekijk Battery Usage by App om batterijvreters te lokaliseren.

Dit artikel legt uit hoe je de batterijduur van je iPhone als een percentage kunt bekijken en het rode batterijpictogram kunt vermijden om beter te begrijpen hoeveel batterij je telefoon nog heeft.

Het batterijpercentage bekijken in iOS 10 en hoger

Tot iOS 10 kon je het batterijpercentage bekijken in de rechterbovenhoek van elk scherm waar het batterijpictogram verschijnt door de batterij-instelling te wijzigen. Dat is veranderd in iOS 10. Nu kun je alleen het percentage van de batterijlevensduur zien dat je nog hebt in het Control Center, en je hoeft geen instellingen te veranderen om het te zien.

  1. Open controlecentrum. Hoe u dit doet, hangt af van het iPhone-model. Veeg op de iPhone X en nieuwer omlaag vanuit de rechterbovenhoek. Veeg op alle andere modellen omhoog vanaf de onderkant.
  2. Het batterijpercentage wordt weergegeven in de rechterbovenhoek van het scherm van het Control Center, naast het batterijpictogram.

    Image
    Image
  3. Alle andere schermen tonen het standaard batterijpictogram zonder het percentage.

Het batterijpercentage bekijken in iOS 9

In iOS 9 kun je de batterijduur van je apparaat als een percentage op elk scherm bekijken door de batterij-instellingen te wijzigen.

  1. Open de Instellingen app.
  2. Tik op Batterij.
  3. Verplaats de Batterijpercentage tuimelschakelaar naar Aan/groen.

Het batterijpercentage bekijken in iOS 4 via iOS 8

In iOS 4 tot en met iOS 8 is het proces om het batterijgebruik als percentage te bekijken op elk scherm iets anders.

  1. Tik op Instellingen.
  2. Kies General (in iOS 6 en hoger; op een ouder besturingssysteem, sla deze stap over).
  3. Tik op Gebruik.
  4. Verplaats de Battery Percentage-tuimelschakelaar naar groen in iOS 7 en iOS 8 (schuif deze naar On in iOS 4 tot en met 6).

Het batterijgebruik op de iPhone of iPad volgen

In iOS 9 en hoger is er nog een functie in het scherm Batterij-instellingen (Settings > Battery) die je misschien handig vindt. In het gedeelte Batterijgebruik worden de apps weergegeven die de afgelopen 24 uur en de afgelopen 10 dagen de meeste batterijduur hebben gebruikt. Met deze informatie kun je apps die veel batterij verbruiken opsporen en ze verwijderen of minder gebruiken, wat op zijn beurt de levensduur van de batterij verlengt.

Image
Image

Tik op het tabblad Last 24 Hours of Last 10 Days om het tijdsbestek voor het rapport te bekijken. Wanneer u dit doet, ziet u het percentage van de totale batterij die door elke app wordt gebruikt. Apps worden gesorteerd van die met de meeste batterij tot die met de minste.

Sommige apps bevatten basisinformatie eronder over de oorzaak van het gebruik. Mogelijk ziet u een notitie met de tekst Achtergrondactiviteit of Low Signal. Deze opmerkingen verklaren waarom de app zoveel batterijvermogen gebruikte.

Voor meer gedetailleerde informatie over het batterijgebruik van elke app, tik je op de app-naam of het klokpictogram in de rechterbovenhoek van het gedeelte Batterijgebruik. Wanneer u dit doet, verandert de tekst onder elke app. Een podcast-app kan bijvoorbeeld aangeven dat het batterijgebruik het resultaat was van twee minuten gebruik van de app op het scherm en 2,2 uur achtergrondactiviteit.

Het is essentieel om deze informatie te krijgen als je batterij sneller leeg raakt dan je had verwacht, en je weet niet waarom.

Aanbevolen: