Leer hoe u grafiekassen in Excel kunt weergeven of verbergen

Inhoudsopgave:

Leer hoe u grafiekassen in Excel kunt weergeven of verbergen
Leer hoe u grafiekassen in Excel kunt weergeven of verbergen
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer een leeg gebied van de kaart om de Hulpmiddelen voor grafieken aan de rechterkant van de kaart weer te geven en selecteer vervolgens Kaartelementen (plusteken).
  • Om alle assen te verbergen, schakelt u het Axes selectievakje uit. Om een of meer assen te verbergen, plaatst u de muisaanwijzer op Axes en selecteert u de pijl om een lijst met assen te zien.
  • Wis de selectievakjes voor de assen die u wilt verbergen. Schakel de selectievakjes in voor de assen die u wilt weergeven.

Dit artikel legt uit hoe u de drie hoofdassen (X, Y en Z) in een Excel-diagram kunt weergeven, verbergen en bewerken. We zullen ook meer uitleggen over kaartassen in het algemeen. Instructies hebben betrekking op Excel 2019, 2016, 2013, 2010; Excel voor Microsoft 365 en Excel voor Mac.

Kaartassen verbergen en weergeven

Om een of meer assen in een Excel-diagram te verbergen:

  1. Selecteer een leeg gebied van de kaart om de Hulpmiddelen voor grafieken aan de rechterkant van de kaart weer te geven.

    Image
    Image
  2. Selecteer Chart Elements, het plusteken (+), om de Chart Elements te openenmenu.

    Image
    Image
  3. Als u alle assen wilt verbergen, schakelt u het selectievakje Axes uit.

    Image
    Image
  4. Als u een of meer assen wilt verbergen, plaatst u de muisaanwijzer op Axes om een pijl naar rechts weer te geven.
  5. Selecteer de pijl om een lijst met assen weer te geven die op de kaart kunnen worden weergegeven of verborgen.

    Image
    Image
  6. Wis het selectievakje voor de assen die u wilt verbergen.
  7. Selecteer de selectievakjes voor de assen die u wilt weergeven.

Wat is een as?

Een as in een grafiek of grafiek in Excel of Google Spreadsheets is een horizontale of verticale lijn die maateenheden bevat. De assen begrenzen het plotgebied van kolomdiagrammen, staafdiagrammen, lijngrafieken en andere grafieken. Een as geeft maateenheden weer en biedt een referentiekader voor de gegevens die in de grafiek worden weergegeven. De meeste diagrammen, zoals kolom- en lijndiagrammen, hebben twee assen die worden gebruikt om gegevens te meten en te categoriseren:

De verticale as: de Y- of waarde-as.

De horizontale as: de X- of categorie-as.

Alle diagramassen worden geïdentificeerd door een astitel die de eenheden bevat die op de as worden weergegeven. Bellen-, radar- en cirkeldiagrammen zijn enkele diagramtypen die geen assen gebruiken om gegevens weer te geven.

3-D-kaartassen

Naast de horizontale en verticale assen hebben 3D-diagrammen een derde as. De z-as, ook wel de secundaire verticale as of diepte-as genoemd, plot gegevens langs de derde dimensie (de diepte) van een diagram.

Verticale as

De verticale y-as bevindt zich aan de linkerkant van het plotgebied. De schaal voor deze as is meestal gebaseerd op de gegevenswaarden die in de grafiek zijn uitgezet.

Horizontale as

De horizontale x-as bevindt zich onderaan het plotgebied en bevat categoriekoppen die zijn overgenomen uit de gegevens in het werkblad.

Secundaire verticale as

Een tweede verticale as, die zich aan de rechterkant van een grafiek bevindt, geeft twee of meer soorten gegevens weer in een enkele grafiek. Het wordt ook gebruikt om gegevenswaarden in kaart te brengen.

Een klimaatgrafiek of klimatograaf is een voorbeeld van een combinatiegrafiek die een tweede verticale as gebruikt om zowel temperatuur- als neerslaggegevens tegen de tijd in een enkele grafiek weer te geven.

Aanbevolen: