Hoe u een klok kunt weergeven op uw Android-vergrendelingsscherm

Inhoudsopgave:

Hoe u een klok kunt weergeven op uw Android-vergrendelingsscherm
Hoe u een klok kunt weergeven op uw Android-vergrendelingsscherm
Anonim

Wat te weten

  • Op veel apparaten met Android 12, zoals de Pixel-telefoons van Google, staat de klok standaard aan en kun je deze niet aanpassen.
  • Smartphones met Android 11 of ouder: Instellingen > Vergrendelscherm en beveiliging > Vergrendelscherm aanpassen> Klok.
  • Samsung-smartphones: Navigeer naar Instellingen > Vergrendelscherm > Klokstijl om in te stellen een klok op vergrendelscherm.

Dit artikel legt uit hoe je een klok kunt toevoegen aan het vergrendelscherm op je Android-telefoon.

Hoe zet ik een klok op mijn vergrendelscherm?

Het toevoegen van een klok aan het vergrendelscherm van je Android-telefoon kan een geweldige manier zijn om de tijd bij te houden zonder je apparaat te ontgrendelen. Bovendien kunnen sommige telefoons een always-on display gebruiken, waardoor een klok op het scherm wordt weergegeven, zelfs als de telefoon in de slaapstand staat.

Als je een klok aan je vergrendelingsscherm wilt toevoegen, kun je dit doen door een paar eenvoudige stappen te volgen.

De exacte namen van de instellingen kunnen veranderen, afhankelijk van de fabrikant van je telefoon en de versie van Android die je gebruikt. De navigatie met basisinstellingen zou echter vergelijkbaar moeten zijn.

Helaas kun je met telefoons die momenteel Android 12 gebruiken de klok op geen enkele manier aanpassen, tenzij je toevallig een Pixel-telefoon hebt. Vervolgens kun je op een Pixel met Android 12 de klok-app openen, op de menuknop tikken en de optie Screensaver gebruiken om een digitale of analoge klok weer te geven. Anders is de klok standaard ingeschakeld en verandert deze alleen op basis van bepaalde elementen, zoals wanneer ongelezen meldingen op uw vergrendelingsscherm worden weergegeven. Apparaten met Android 11 of ouder moeten nog steeds in staat zijn om de klok aan te zetten en in sommige gevallen de stijl aan te passen.

  1. Als je een telefoon gebruikt met Android 11 of ouder, open je de Settings app.
  2. Navigeer vervolgens naar het Lock screen & security gedeelte van de instellingen van je telefoon. Afhankelijk van je telefoonmodel kan het ook Lock screen of gewoon Security. worden genoemd
  3. Tik op Vergrendelscherm aanpassen.
  4. Selecteer Clock om de klok op het vergrendelscherm aan te passen of te wisselen.

    Image
    Image

Je zou nu in staat moeten zijn om de klok van het vergrendelscherm aan te zetten en de stijl ervan aan te passen.

Hoe krijg ik de klok op mijn vergrendelscherm Android Samsung?

Als je een Samsung Android-telefoon gebruikt, kun je op veel Samsung-telefoons een klok inschakelen voor het vergrendelscherm en de functie Always-on-display. Om een klok toe te voegen aan uw vergrendelingsscherm op Samsung, opent u Settings > Lock Screen > Clock Style.

Hoe zorg ik ervoor dat de klok wordt weergegeven als mijn telefoon uit staat?

Sommige smartphones bieden ook een manier om een klok in te schakelen die altijd aan staat. Zowel Samsung-telefoons als Google Pixel-telefoons bieden deze optie. Andere fabrikanten kunnen het ook aanbieden. Volg de onderstaande stappen om het altijd-aan-scherm voor Pixel-apparaten in te schakelen.

  1. Open de Instellingen app op Android-smartphone
  2. Scroll naar beneden en selecteer Display.
  3. Tik op Lock Screen.
  4. Selecteer Toon altijd tijd en info om altijd weergave aan te zetten.

    Image
    Image

Als u altijd wilt weergeven op uw Samsung-smartphone, opent u Settings > Lock Screen > Always on Display.

FAQ

    Hoe wijzig ik het vergrendelingsscherm van de klokweergave op een Android-telefoon?

    Open de klokinstellingen van het vergrendelscherm op uw apparaat; zoek naar iets dat lijkt op Settings > Lock screen of Lock screen & Security > Klokstijl of Vergrendelscherm aanpassen > Klok Mogelijk kunt u hier de kleur, het klokformaat en het ontwerp wijzigen. Als je een bericht aan je vergrendelingsscherm wilt toevoegen of de manier waarop je je apparaat ontgrendelt wilt wijzigen, lees dan onze tips over het aanpassen van je Android-vergrendelingsscherm.

    Hoe geef ik een grotere klok op het vergrendelscherm weer op Android?

    Op Android 12 is de klok op het vergrendelscherm standaard groot totdat u meldingen ontvangt. Op Samsung-telefoons kunt u een meer grote klokstijl voor het vergrendelscherm kiezen uit Lock screen > Clock style > Lock screen> Type.

Aanbevolen: