Hoe verbinding te maken met een extern register

Inhoudsopgave:

Hoe verbinding te maken met een extern register
Hoe verbinding te maken met een extern register
Anonim

Wat te weten

  • Open Register-editor. Ga naar File > Connect Network Registry. Typ in de lege ruimte de hostnaam van de computer waarmee u verbinding wilt maken.
  • Selecteer Check Names om het volledige pad van de externe computer op te halen in de indeling LOCATION\NAME.
  • Voer uw toegangsgegevens in als daarom wordt gevraagd. Kies OK om de verbinding te voltooien.

Dit artikel legt uit hoe u verbinding kunt maken met het externe register van een computer in uw thuis- of kantoornetwerk. Het bevat ook informatie over het inschakelen van de Remote Registry-service in Windows. Deze informatie is van toepassing op alle veelgebruikte versies van Windows, inclusief Windows 11, Windows 10 en andere.

Hoe verbinding te maken met een extern register

Op afstand verbinding maken met het Windows-register van een andere computer is niet iets dat u regelmatig of nooit zult doen, maar de Register-editor laat u dit doen, ervan uitgaande dat een aantal dingen in orde zijn. Ongeacht de reden, toegang tot een register via uw lokale netwerk thuis of op het werk is heel eenvoudig.

Benodigde tijd: Het duurt maar een minuut of twee, ervan uitgaande dat de externe computer werkt, verbonden is met uw netwerk en de benodigde service uitvoert (meer daarover hieronder).

  1. Open de Register-editor door regedit uit te voeren vanaf elke opdrachtregelinterface in Windows, zoals de opdrachtprompt of het dialoogvenster Uitvoeren.
  2. Ga naar File > Connect Network Registry.
  3. Typ in de grote lege ruimte de naam van de computer waarvoor u op afstand toegang wilt krijgen tot het register.

    De "naam" die hier wordt gevraagd, is de hostnaam van de andere computer, niet de naam van uw computer of de naam van de gebruiker op de externe computer.

    De meeste eenvoudige netwerken vereisen geen wijziging in de velden Objecttypes en Locations, die standaard Computer zouden moeten zijn en van welke werkgroep de computer die u gebruikt ook lid is. Voel je vrij om deze instellingen aan te passen als je een complexer netwerk hebt en de computer waarop je externe registerbewerkingen wilt uitvoeren lid is van een andere werkgroep of domein.

  4. Selecteer Naam controleren.

    Na enkele seconden of langer, afhankelijk van de snelheid en grootte van uw netwerk en computer, ziet u het volledige pad van de externe computer, weergegeven als LOCATIE\NAAM.

    Image
    Image

    Als je een waarschuwing krijgt met de tekst "Een object (computer) met de volgende naam kan niet worden gevonden: "NAAM".", controleer of de externe computer correct is aangesloten op het netwerk en of u de hostnaam correct hebt ingevoerd.

    Mogelijk moet u inloggegevens voor een gebruiker invoeren op de externe computer, zodat u kunt controleren of u toegang heeft om verbinding te maken met het register.

  5. Kies OK.

    In wat waarschijnlijk slechts enkele seconden zal duren, zal de Register-editor verbinding maken met het register van de externe computer. U ziet Computer (uw computer), evenals de andere computer waarvoor u het register bekijkt, onder [hostnaam].

    Als je de melding 'Kan geen verbinding maken met [naam]' krijgt. fout, moet u mogelijk de Remote Registry-service inschakelen. Zie de sectie hieronder voor hulp daarbij.

  6. Nu je verbonden bent, kun je alles bekijken wat je wilt en alle registerbewerkingen uitvoeren die je moet maken. Zie Registersleutels en -waarden toevoegen, wijzigen en verwijderen voor algemene hulp.

Vergeet niet om een back-up te maken van alle sleutels waarin je wijzigingen aanbrengt!

Waarom krijg ik het bericht "Toegang geweigerd" te zien?

Terwijl je werkt in het externe register waarmee je bent verbonden, kun je twee dingen opmerken: aanzienlijk minder registerbijenkorven dan op je computer, en een aantal "Toegang geweigerd"-berichten bij het navigeren.

Hoewel uw computer waarschijnlijk ten minste vijf afzonderlijke registerkasten heeft, zult u onmiddellijk merken dat het register waarmee u op afstand bent verbonden, alleen HKEY_LOCAL_MACHINE en HKEY_USERS weergeeft.

De drie resterende sleutels, HKEY_CLASSESS_ROOT, HKEY_CURRENT_USER en HKEY_CURRENT_CONFIG, hoewel ze er niet uitzien zoals je misschien gewend bent, zijn allemaal opgenomen in verschillende subsleutels binnen de twee kasten die je wel ziet.

De "Toegang geweigerd"-berichten die u waarschijnlijk krijgt op HKEY_LOCAL_MACHINE en verschillende sleutels onder de HKEY_USERS-component zijn waarschijnlijk te wijten aan het feit dat u geen beheerdersrechten hebt op de externe computer. Geef uw accountbeheerder toegang op de externe computer en probeer het opnieuw.

Hoe de externe registerservice in Windows in te schakelen

De RemoteRegistry Windows-service moet zijn ingeschakeld op de externe computer waarop u het register wilt bekijken of bewerken.

De meeste Windows-installaties schakelen deze service standaard uit, dus wees niet verbaasd als u dit probleem tegenkomt.

Zo schakel je het in:

  1. Open Configuratiescherm op de computer waarmee u verbinding wilt maken.
  2. Ga naar Windows Tools (Windows 11) of Administrative Tools, en dan Services.

    U kunt Services ook openen via het dialoogvenster Uitvoeren met de opdracht services.msc.

    Je ziet deze optie niet in het Configuratiescherm als je de items per categorie bekijkt. Schakel over naar de andere weergave om Systeembeheer te zien.

  3. Vind Remote Registry in de lijst en dubbelklik of dubbeltik erop.
  4. Kies in de Opstarttype vervolgkeuzelijst Handmatig.

    Image
    Image

    Kies Automatic in plaats van Manual als je wilt dat de RemoteRegistry-service altijd draait, handig als je weet dat je dat wilt om dit in de toekomst opnieuw te doen.

  5. Kies Toepassen.
  6. Selecteer Start, gevolgd door OK zodra de service is gestart.
  7. Sluit het Services-venster en alle vensters van het Configuratiescherm die u mogelijk nog open hebt staan.

Nu de RemoteRegistry-service is gestart op de externe computer waarop u het register wilt bewerken, gaat u terug naar uw computer en probeert u opnieuw verbinding te maken.

Waarom zou u het Windows-register op afstand bewerken?

Registerbewerking op afstand is een veel algemenere taak voor technische ondersteuning en IT-groepen dan de gemiddelde computergebruiker, maar er zijn momenten waarop het op afstand bewerken van een sleutel of waarde van pas kan komen.

Misschien is het iets simpels, zoals het faken van een BSOD op 1 april zonder ooit de andere computer te bezoeken, of misschien een taak met iets meer waarde, zoals het controleren van de BIOS-versie op een pc twee verdiepingen lager.

Aanbevolen: