Android Auto wordt vervangen in Android 12

Android Auto wordt vervangen in Android 12
Android Auto wordt vervangen in Android 12
Anonim

Google is eindelijk begonnen met het pushen van de Assistent-rijmodus als vervanging voor Android Auto op telefoons met Android 12.

XDA Developers was de eerste die een nieuwe prompt opmerkte in de nieuwste bètaversie van Android 12 bij gebruik van Android Auto, wat lijkt te wijzen op een volledige afsluiting van Android Auto op smartphones.

Image
Image

Google werkt al een paar jaar aan een nieuwe Assistent-rijmodus om Android Auto op Android-telefoons te vervangen, maar dit lijkt de laatste stap te zijn om gebruikers naar die nieuwe service te duwen.

Google introduceerde de Assistent-rijmodus voor het eerst in 2019, maar het werd uitgesteld. In plaats daarvan lanceerde Google Android Auto voor telefoonschermen. Begin 2020 is Google begonnen met het uitrollen van de Assistant Driving Mode, die momenteel niet in alle landen volledig beschikbaar is. Helaas heeft Google geen lijst met landen of talen verstrekt die de nieuwe autocentrische modus ondersteunen.

Nu is Google echter van plan de telefoon-app voor Android Auto af te sluiten en laat het gebruikers dit weten via een melding. Die melding, die verschijnt wanneer u Android Auto probeert te starten op sommige apparaten met Android 12, stelt in feite dat Android Auto alleen beschikbaar zal zijn voor schermen in de auto en dat de assistent-rijmodus deze op Android-telefoons zal vervangen. Na de eerste rapporten bevestigde Google later de afsluiting in een verklaring aan 9To5Google.

Image
Image

Op het moment van publicatie konden we de melding niet laten verschijnen in onze Android Auto-applicatie, dus het lijkt erop dat Google langzaam uitrolt om gebruikers over te zetten.

Aanbevolen: