Hoe u van uw laptop een wifi-extender kunt maken

Inhoudsopgave:

Hoe u van uw laptop een wifi-extender kunt maken
Hoe u van uw laptop een wifi-extender kunt maken
Anonim

Wat te weten

  • Gebruik apps zoals MyPublicWiFi of Connectify om het signaal te herhalen. Diezelfde programma's kunnen een Wi-Fi-brug maken.
  • Wi-Fi delen: Windows-instellingen > Netwerk en internet > Mobiele hotspot kies de methode voor delen (Wi-Fi, ethernet, enz.)

Dit artikel beschrijft twee manieren om je laptop als wifi-extender te laten fungeren: door het draadloze signaal te herhalen zonder de inloggegevens te wijzigen of door een nieuw netwerk vanaf je laptop te maken om het wifi-signaal met anderen te delen. apparaten.

Hoe kan ik het wifi-bereik van mijn laptop vergroten?

Er zijn twee methoden om deze vraag te beantwoorden:

  • Gebruik een programma dat het signaal herha alt. Het versterkt het Wi-Fi-signaal om het totale netwerkbereik te vergroten, vergelijkbaar met hoe Wi-Fi-extenders werken, zonder dat er daadwerkelijke hardware voor het uitbreiden van het Wi-Fi-bereik nodig is. Als je huis te groot is voor één router om het effectief te dekken, zou deze techniek moeten helpen.
  • De ingebouwde mobiele hotspot-functie van Windows bouwt een on-demand Wi-Fi-hotspot, compleet met een andere SSID en een ander wachtwoord dan het primaire netwerk. Het is handig wanneer u beta alt voor een enkele verbinding voor uw laptop (zoals in een hotel of vliegtuig) maar de Wi-Fi-mogelijkheden wilt uitbreiden naar uw telefoon. U kunt gasten ook toestaan uw thuisinternet te gebruiken zonder uw werkelijke wifi-gegevens te delen.

Herhaal het signaal

We gebruiken een programma genaamd MyPublicWiFi om het proces te laten zien, maar andere werken op dezelfde manier, zoals Connectify met Hotspot MAX.

  1. Download en installeer MyPublicWiFi. Het is gebouwd voor Windows 11, Windows 10, Windows 8 en Windows 7.
  2. Kies op het netwerktabblad bovenaan het programma WLAN Repeater.
  3. Kies de juiste internetverbinding uit het menu (er is er waarschijnlijk maar één).

    Voordat u de onderstaande stap voltooit, zijn er andere opties die u kunt wijzigen vanaf het tabblad Beveiliging, zoals bandbreedtebeheer, een adblocker en URL-logboekregistratie.

  4. Selecteer Start Hotspot.

    Image
    Image

Internettoegang delen

Windows 11 en Windows 10 maken het bouwen van een Wi-Fi-hotspot ongelooflijk eenvoudig. De optie bevindt zich in het gedeelte Mobiele hotspot van Instellingen.

  1. Open Instellingen. De snelste manier om er te komen is met de Win+i sneltoets.
  2. Ga naar Netwerk & internet > Mobiele hotspot.

    Image
    Image
  3. Selecteer de knop naast Deel mijn internetverbinding van als je die optie wilt wijzigen. Misschien deelt u bijvoorbeeld liever de Ethernet-verbinding dan het Wi-Fi-signaal.
  4. Als je Windows 11 gebruikt, is er nog een andere optie naast Share over, waarmee je wifi of Bluetooth kunt kiezen als techniek voor delen.

    Image
    Image
  5. Open Properties > Edit (Windows 11) of gewoon Edit (Windows 10), als u de standaard netwerkeigenschappen wilt wijzigen, zoals de netwerknaam en het wachtwoord.

    Het zijn deze details die andere apparaten moeten weten wanneer ze verbinding maken met het netwerk.

  6. Selecteer de knop naast Mobiele hotspot, bovenaan het venster, om deze in te schakelen.

Kan ik mijn laptop als wifi-brug gebruiken?

Een Wi-Fi-brug is handig in specifieke omstandigheden, bijvoorbeeld als de apparaten die de gedeelde verbinding zullen gebruiken, toegang moeten hebben tot andere apparaten op het netwerk. Zonder een overbrugd netwerk is het alternatief niet ideaal als je bijvoorbeeld een Roku op je tv hebt aangesloten - als de Roku op het overbrugde netwerk zit, maar je afstandsbediening/telefoon niet, dan zijn de twee niet met elkaar kunnen communiceren.

Een populair programma voor een dergelijk scenario is Connectify Hotspot. Je moet betalen voor Hotspot MAX om de overbruggingsmodus te gebruiken.

Het MyPublicWiFi-programma, hierboven vermeld, werkt ook. Gebruik het tabblad Multifunctionele hotspot om de overbruggingsoptie te vinden en kies vervolgens de netwerkadapters om de overbrugde verbinding te maken.

FAQ

    Hoe stel ik een Netgear Wi-Fi-extender in?

    Om een Netgear Wi-Fi-extender in te stellen, sluit u uw Netgear Wi-Fi-extender aan, drukt u op de Power-knop en verbindt u uw computer of mobiele apparaat met de Wi-Fi van de extender -Fi-netwerk (de standaard SSID is NETGEAR_EXT en het standaardwachtwoord is wachtwoord). Start een webbrowser, voer 192.168.1.250 in, selecteer New Extender Setup en volg de aanwijzingen.

    Wat is een wifi-extender?

    Een wifi-extender verspreidt je wifi-signaal zodat je in meer delen van je huis of kantoor kunt internetten. U wilt dat de extender zich dicht genoeg bij de router bevindt om het signaal uit te breiden.

    Wat is de beste wifi-extender?

    De beste wifi-range-extenders zijn onder meer verschillende modellen van Netgear en TP-Link. U moet functies en prijzen vergelijken om de beste wifi-extender voor uw behoeften te vinden.

    Hoe reset ik een Netgear wifi-extender?

    Steek de extender in en schakel hem in, en zoek een knop met het label Reset of Factory reset op het zij- of onderpaneel. Zoek een rechtgebogen paperclip of iets dergelijks en houd de knop Reset ongeveer 10 seconden ingedrukt. Laat de clip los wanneer het aan/uit-lampje knippert.

Aanbevolen: