Hoe u uw wifi sneller kunt maken

Inhoudsopgave:

Hoe u uw wifi sneller kunt maken
Hoe u uw wifi sneller kunt maken
Anonim

Wat te weten

  • De snelste manier om een wifi-netwerk te versnellen, is door de router naar een centrale, onbelemmerde locatie te verplaatsen.
  • Schakel tussen kanalen 1, 6 en 11 om er een te vinden die niet overbelast is.
  • Nog steeds geen verbetering? Koop een range extender als het verplaatsen van de router of het wisselen van kanaal niet werkt.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw router kunt verplaatsen, het routerkanaal kunt wijzigen en een Wi-Fi-extender kunt installeren om uw draadloze thuisnetwerk te versnellen.

Versnel dingen door de router te herpositioneren

Het klinkt bijna te simpel om waar te zijn, maar de plaatsing van je router kan het verschil maken tussen snelle wifi en slechte wifi. Overweeg de kwaliteit van het signaal en hoe moeilijk het is om de apparaten te bereiken die wifi-toegang nodig hebben. Plaats een router altijd op een onbelemmerde locatie.

Als een router zich bijvoorbeeld in een gesloten kast, in de hoek van een kamer of meerdere muren van uw computer bevindt, wordt het signaal onmiddellijk verslechterd, zelfs als het zich op een centrale locatie bevindt. Zo verplaatst u een router:

  1. Verbreek de verbinding tussen de router en de huidige locatie.
  2. Verplaats de router naar een centrale locatie om het wifi-signaal te verbeteren.

    Gebruik tijdelijke bedrading om te zien of dit helpt voordat u de kabels opruimt als een langetermijnoplossing.

  3. Zet de router aan en ga met je smartphone, tablet of laptop van kamer naar kamer om het aantal wifi-balken op het apparaat te zien. Als ze zijn verbeterd, is je verbinding beter dan voorheen en zou je van de nieuwe plaatsing een meer permanente oplossing moeten maken.

    Een andere handige manier om het signaal te versterken, is door je router ergens verhoogd te plaatsen. Routers verspreiden hun signaal doorgaans naar beneden, dus het is het beste als het apparaat om te beginnen op een verhoogd oppervlak staat.

Sneller wifi krijgen door het kanaal op de router te wijzigen

Routers verdelen het wifi-signaal in verschillende kanalen. Standaard hebben ze de neiging om te kiezen wat als de beste en meest populaire optie wordt beschouwd, maar dat kan een nadeel zijn. Als je buren hun wifi ook op hetzelfde kanaal gebruiken, kan het kanaal overbelast raken en begint het langzamer te gaan.

Sommige nieuwere en meer geavanceerde routers kiezen automatisch het minst drukke kanaal. Raadpleeg de handleiding van je router om te zien of je router dit al doet.

Voordat je begint, wil je misschien een internetsnelheidstest doen om erachter te komen waar je begint voordat je de onderstaande acties uitvoert.

  1. Log op je router in op de routerbeheerpagina en zoek naar iets dat verwijst naar draadloze kanalen.

    Image
    Image
  2. Normaal gesproken gebruiken 2,4 GHz-routers de kanalen 1, 6 en 11. U kunt een analysetool gebruiken om erachter te komen of die kanalen overbelast zijn voordat u ze dienovereenkomstig wijzigt.
  3. Sommige routers bieden dual-band technologie, waarbij u er ook voor kunt kiezen om het 5GHz-spectrum te gebruiken, dat vaak minder vaak wordt gebruikt en dus meestal sneller is dan 2,4 GHz.

    De 5GHz-frequentie is gevoeliger voor fysieke objecten die deze vertragen. Gebruik alleen de 5GHz-frequentie als uw router een duidelijk pad naar al uw apparaten heeft.

  4. Als je eenmaal van kanaal of spectrum bent veranderd, kun je een internetsnelheidstestsite gebruiken om te controleren of je verbinding daadwerkelijk is verbeterd.

Verbeter het signaal met een Range Extender

Zie je hoe de locatie van je router een enorm verschil maakt voor de verbindingssnelheid van je wifi? Lukt het niet om je router eenvoudig te verplaatsen of is je huis toch te groot, dan kun je een range extender gebruiken om het bereik in huis uit te breiden. Wi-Fi-bereik is een belangrijk onderdeel om uw Wi-Fi soepeler te laten werken. Hier is een kort overzicht van hoe u het bereik kunt uitbreiden.

  1. Koop een wifi-bereikvergroter. Er zijn veel verschillende apparaten die verschillende budgetten en vereisten dekken. Het is belangrijk dat u de juiste koopt voor uw situatie.

    Image
    Image
  2. Plaats de wifi-range extender op een locatie in je huis die halverwege tussen de huidige wifi-router en het gebied met het zwakste signaal ligt.
  3. Log in op de extender en volg de instructies die daarbij horen om hem te laten werken met je bestaande router.
  4. Als u de voorkeur geeft aan een meer geavanceerde oplossing, kunt u uw extender vervangen door een mesh-netwerk, dat uw probleem hoogstwaarschijnlijk zou oplossen met een betere dekking.

Aanbevolen: