Hoe de oude computernaam van het netwerk te verwijderen in Windows 10

Inhoudsopgave:

Hoe de oude computernaam van het netwerk te verwijderen in Windows 10
Hoe de oude computernaam van het netwerk te verwijderen in Windows 10
Anonim

Wat te weten

  • Vernieuw ipconfig-informatie met behulp van flushdns, release, en vernieuw commando's in een verhoogde Command Prompt.
  • Instellingen > Netwerk en internet > Netwerkcentrum > Draadloze netwerken beheren, klik Netwerk verwijderen op oude apparaten.
  • Gebruik het beheerderspaneel van de router om de toegang te beperken en onbekende computers uit het netwerk te verwijderen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een oude computer die niet meer is aangesloten of niet meer beschikbaar is kunt verwijderen uit de netwerkgegevens in Windows 10.

Waarom zou een oude computer verschijnen in de Windows 10 netwerkdetails?

Over het algemeen verwijdert Windows 10 automatisch oude computers van de netwerklijst, maar u kunt het zelf doen als dit niet gebeurt.

Als u bijvoorbeeld de naam van uw computer wijzigt, krijgt u mogelijk twee vermeldingen. Als u een upgrade van uw computer uitvoert maar de oude niet meer hebt, ziet u deze mogelijk nog steeds in de netwerkdetails. De naam wordt in beide gevallen nog steeds weergegeven, wat betekent dat de informatie niet automatisch is vernieuwd.

Hoe verwijder ik een oude computer die onder netwerk wordt weergegeven in Windows 10?

Zo verwijder je een oude computer door een vernieuwing te forceren:

Omdat dit een systeemgerelateerde wijziging is, kunnen alleen beheerders de naam van een Windows-pc wijzigen of de nodige netwerkupdates uitvoeren, waaronder het verwijderen van de oude computer. Zorg ervoor dat u bent aangemeld als beheerder voordat u doorgaat of praat met uw netwerkbeheerder.

  1. In de Windows-zoekbalk typt u cmd.
  2. Onder Beste match ziet u een toepassing met de naam Opdrachtprompt. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram en selecteer Als administrator uitvoeren.

    Image
    Image
  3. De Windows UAC (Gebruikerstoegangscontrole) zal toestemming vragen om de opdrachtprompt als beheerder te openen. Klik op Ja.
  4. Het opdrachtpromptvenster wordt geopend. Typ het volgende (inclusief de spatie) en druk vervolgens op Enter: ipconfig /flushdns.

    Image
    Image
  5. Typ het volgende in het opdrachtpromptvenster (inclusief de spatie), en druk vervolgens op Enter: ipconfig /release.

    Image
    Image
  6. Typ het volgende in het opdrachtpromptvenster (inclusief de spatie), en druk vervolgens op Enter: ipconfig /renew.

    Image
    Image
  7. Na het voltooien van elk van deze taken, start u uw computer opnieuw op.

Wanneer de computer opnieuw opstart en u zich aanmeldt, zou de oude computer niet langer in de netwerkdetails moeten verschijnen.

Hoe verwijder ik de computernaam van Windows 10?

Je kunt de computernaam niet verwijderen in Windows 10. Het is echter mogelijk om de naam te wijzigen in Windows 10, 8 en 7. Als je twee computers hebt met vergelijkbare namen of een oude titel wilt hernoemen, kan precies dat.

Als u de naam van de eigenaar of accountnamen (gebruikersprofielen) wilt wijzigen, kunt u dat ook doen.

Hoe verwijder ik een gedeelde computer uit mijn netwerk?

Als je bent verbonden met een thuis- of lokaal Wi-Fi-netwerk - een draadloze verbinding - kun je gedeelde computers veilig verwijderen.

Je kunt dit alleen doen vanaf de computer die je wilt verwijderen. U moet toegang hebben en u moet de oude computer gebruiken.

Hier leest u hoe u een oude computer veilig uit uw netwerk kunt verwijderen:

  1. Open het Windows Start Menu door op de Windows toets (logo) te drukken of door rechtsonder op de Start Menu knop te klikken.
  2. Navigeer naar Instellingen > Netwerk en internet > Netwerkcentrum.
  3. Er verschijnt een venster. Klik op Draadloze netwerken beheren aan de linkerkant.

    Als u niet bent verbonden met een Wi-Fi-netwerk of als u een bekabelde verbinding (LAN) gebruikt, ziet u de optie om Draadloze netwerken beheren.

  4. Zoek de naam van het netwerk in de lijst die u wilt verlaten, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer vervolgens Netwerk verwijderen.

Hoe verwijder ik een onbekende computer uit mijn netwerk?

Helaas kunt u Windows niet gebruiken om onbekende computers van uw netwerk te blokkeren. U moet dit doen vanaf uw netwerkapparaten, zoals uw router.

Er zijn enkele maatregelen die u kunt nemen om onbekende computers en apparaten te verwijderen:

  • Wijzig het wifi-wachtwoord dat wordt gebruikt om verbinding te maken met uw router en gebruik een sterker protocol zoals WPA2-AES. Onthoud; je moet daarna al je apparaten opnieuw verbinden.
  • Wijzig het beheerderswachtwoord van de router. Zorg ervoor dat u sterke wachtwoordtechnieken gebruikt wanneer u een nieuwe kiest.
  • Schakel WPS-beveiliging uit als deze is ingeschakeld.

FAQ

    Hoe wijzig ik de netwerknaam in Windows 10?

    Om de netwerknaam in Windows 10 te wijzigen met behulp van het Windows-register, opent u de Register-editor en typt u

    Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\NetworkList\Profiles om naar de sleutel voor netwerkprofielen te gaan. Zoek het Windows 10-netwerkprofiel dat u wilt wijzigen en dubbelklik vervolgens op Profile Name en typ uw nieuwe naam in het Value Data-veld

    Hoe vind ik mijn Windows 10-netwerknaam?

    U kunt de naam van uw netwerkprofiel vinden in het Netwerkcentrum van het Configuratiescherm. Om het te zien, klik met de rechtermuisknop op het Start menu, selecteer Configuratiescherm > Netwerk en internet, en selecteer vervolgens Netwerkcentrum Als dat niet werkt, kunt u ook de Windows-zoekfunctie gebruiken om het te vinden.

Aanbevolen: