Wat zijn de soorten ononderbroken voedingen?

Inhoudsopgave:

Wat zijn de soorten ononderbroken voedingen?
Wat zijn de soorten ononderbroken voedingen?
Anonim

Uninterruptible Power Supplies/Sources (UPS) zijn back-up elektrische energiebronnen die zijn ontworpen om in te schakelen wanneer de hoofdstroom uitv alt. Scenario's kunnen spanningsonderbrekingen, pieken, pieken omvatten - vrijwel elk geval waarin de UPS een voldoende significante vermindering detecteert. Afmetingen en output kunnen variëren van kleine units die bedoeld zijn om een enkele computer van stroom te voorzien tot grote units die worden gebruikt om gebouwen van stroom te voorzien.

Waar worden ononderbroken voedingen voor gebruikt?

De meeste UPS'en zouden vrijwel onmiddellijk moeten inschakelen wanneer een stroomstoring wordt gedetecteerd, zodat de aangesloten systemen ononderbroken van stroom worden voorzien. De hoeveelheid tijd die een UPS kan gebruiken, is afhankelijk van het model, variërend van enkele minuten tot enkele uren, tot altijd aan. Dan hebben gebruikers tijd om hun hardware veilig af te sluiten of verbinding te maken met een andere stroombron. In het geval van een always-on UPS beschermen ze continu kritieke apparatuur.

UPS beschermt meestal datacommunicatiesystemen of datacenters en is beschikbaar voor kleine kantoren of persoonlijk gebruik. Je kunt ze ook gebruiken om andere kritieke elektronische apparaten van stroom te voorzien tijdens stroomstoringen en pieken, zoals draadloze telefoons en beveiligingssystemen.

Offline/Stand-by

Offline/Standby UPS is het eenvoudigste type UPS en functioneert als batterijback-up. Deze modellen zijn ontworpen om veranderingen in spanning boven en onder specifieke punten te detecteren, over te schakelen naar interne batterijen en die energie vervolgens om te zetten in wisselstroom. Het proces kan tot 25 milliseconden duren, afhankelijk van de eenheid. Wisselstroom wordt dan gebruikt om aangesloten apparaten aan de gang te houden. Offline/Stand-by UPS biedt het kleinste venster van stroomback-up, doorgaans vijf tot maximaal 20 minuten.

Voorbeelden van stand-by UPS-gebruik zijn onder meer consumentenelektronica, beveiligingssystemen en kassasystemen voor winkels.

Image
Image

Lijn Interactief

Line Interactive UPS detecteert spanningsschommelingen en fungeert als een back-upstroombron tijdens stroomuitval en stroompieken, net als standby-modellen. Wat een Line Interactive UPS onderscheidt, is dat ze een interne autotransformator gebruiken om kleine spanningsveranderingen te detecteren en aan te passen zonder over te schakelen naar interne batterijen. Met deze functie kan Line Interactive UPS aangesloten apparaten beschermen tegen kleine spanningsveranderingen en stroomonderbrekingen zonder dat dit invloed heeft op het vermogen om als afzonderlijke stroombron te fungeren. Line Interactive UPS biedt doorgaans een iets groter stroomback-upvenster tot een half uur, maar kan enkele uren meegaan met capaciteitsuitbreiding.

Voorbeelden van Line Interactive UPS omvatten dezelfde soorten apparaten die worden gebruikt met standby-UPS en netwerkapparatuur, mid-range servers en thuisbioscopen.

Image
Image

Online/dubbele conversie

Online/Double-Conversion UPS zijn de meest geavanceerde typen UPS en bieden een constante stroom van stroom. Ze zetten wisselstroom om in batterijstroom en vervolgens weer terug naar wisselstroom, waardoor de tijd voor stroomoverdracht wordt geëlimineerd, aangezien de units nooit van stroommodus hoeven te wisselen. De constante stroom van energie houdt interne batterijen opgeladen, die worden geactiveerd wanneer er stroomuitval is. De interne batterijen worden automatisch opgeladen zodra de externe stroomvoorziening is hersteld en de UPS begint weer van wisselstroom naar batterij naar wisselstroom te gaan. Online/dubbele conversie UPS wordt gebruikt voor kritische elektronische apparatuur.

Gebruiksvoorbeelden zijn onder meer datacenters, IT-apparatuur, telecomsystemen en hoogwaardige serverbanken.

Image
Image

FAQ

    Welke noodstroomvoorzieningen kunnen een e-mailbericht verzenden?

    De beste ononderbroken voedingen kunnen u via e-mail of sms waarschuwen voor stroomonderbrekingen, re altime stroomverbruik, spanningsstroomafname en meer. U kunt ook e-mailmeldingen ontvangen wanneer de stroom uitv alt of wordt hersteld.

    Hoe lang kunnen ononderbroken stroomvoorzieningen meegaan?

    Hoe lang uw UPS meegaat, hangt af van verschillende factoren, waaronder condensatoren, ventilatoren en batterijen. UPS-eenheden kunnen wel 15 jaar meegaan, maar soms moeten primaire componenten worden vervangen. Geef regelmatig service en onderhoud aan uw UPS, zodat de batterij niet voortijdig uitv alt. Vervang ventilatoren proactief voordat ze defect raken en vervang condensatoren onmiddellijk als er tekenen van storing zijn.

Aanbevolen: