De beste UPS-batterijback-up (ononderbroken stroomvoorziening) in 2022

Inhoudsopgave:

De beste UPS-batterijback-up (ononderbroken stroomvoorziening) in 2022
De beste UPS-batterijback-up (ononderbroken stroomvoorziening) in 2022
Anonim

Een ononderbroken stroomvoorziening, of UPS (zoals we ze vanaf nu zullen noemen), is op het meest basale niveau een grote batterij die inschakelt wanneer je stroom uitv alt. Ze variëren van heel kleine eenheden tot eenheden voor het hele huis. We gaan ons concentreren op het testen van kleinere desktopmodellen die je genoeg kracht geven voor een desktop-pc, en laten de modellen voor het hele huis over aan andere experts.

Met dat alles uit de weg, als je denkt dat je een UPS nodig hebt, koop dan gewoon de APC Back-UPS Pro 1500VA. Het heeft een batterij die groot genoeg is, zodat u uw werk kunt opslaan en veilig kunt afsluiten zonder in paniek te raken.

Beste algemeen: APC Back-UPS Pro 1500VA

Image
Image

Onze recensent, Jeremy, testte de APC Back-UPS Pro 1500 met zijn eigen apparatuur (een desktopcomputer en monitor) en ontdekte dat deze meer dan genoeg kracht had om af te ronden wat hij aan het doen was, alles op te slaan van zijn werk en sluit zijn computer op de juiste manier af.

Hoewel dit APC-model 10 stopcontacten heeft, zijn er slechts vijf aangesloten op de batterij (de andere vijf hebben echter wel een overspanningsbeveiliging). We zijn van mening dat vijf verkooppunten voldoende zijn en de meeste opstellingen voldoende zouden moeten dekken (meer eigenlijk). Dit apparaat is verticaal georiënteerd, dus hoewel het geen grote voetafdruk heeft, lijkt het op een computertoren.

Je zou deze kunnen kopen zonder de rest van onze lijst te lezen en te weten dat je een solide, betrouwbare eenheid hebt.

Outlets: 5 batterij, 5 overspanningsbeveiligd | Batterij back-up vermogen: 1500VA/865W | Sinusgolf: Gesimuleerd

De APC Back-UPS Pro 1500 is een redelijk praktisch apparaat, maar het wordt geleverd met een klein LCD-scherm dat essentiële informatie toont, zoals je ingangsspanning, batterijstatus en de huidige belasting, wat een leuke touch is. Terwijl ik een stroomstoring simuleerde door een stroomonderbreker in huis om te draaien, hield de UPS mijn computer onmiddellijk aan de gang met voldoende tijd om mijn werk op te slaan en af te sluiten. Dit apparaat kan ook meer dan 800 watt aan stroom leveren, dus je kunt elk apparaat veilig opladen met dezelfde snelheid die je normaal zou ervaren door dezelfde oplader rechtstreeks op een stopcontact aan te sluiten. Het is een beetje duur, maar het is een geweldige batterijback-up voor middelgrote toepassingen. - Jeremy Laukkonen, producttester

Image
Image

Beste voor thuisgebruik: Tripp Lite AVR750U UPS-batterijback-up

Image
Image

De Tripp Lite AVR750U is een betaalbaar toestel voor zeer bescheiden gebruik. Ondanks zijn kleinere batterij, geeft de Tripp Lite je nog steeds genoeg tijd om je werk op te slaan en veilig af te sluiten.

Houd er rekening mee: als je besluit deze route te gaan, ligt de Trip Lite horizontaal op de vloer, dus hij neemt meer ruimte in beslag dan je misschien gewend bent.

Outlets: 6 batterij, 6 overspanningsbeveiligd | Batterij back-up vermogen: 750VA/450W | Sinusgolf: Gesimuleerd in batterijback-upmodus, puur in standaardmodus

Beste budget: APC Back-UPS 425VA

Image
Image

De APC Back-UPS 425VA UPS is onze favoriete budgetoptie, en niet alleen vanwege de slimme naam. De Back-UPS is ontworpen om sommige apparaten met een laag stroomverbruik online te houden wanneer de stroom uitv alt. Het houdt een desktop-pc niet aan de gang, maar het kan je verbonden houden wanneer je het het meest nodig hebt.

Het is klein genoeg om op je bureau te bewaren als je wilt. Er is geen LCD-scherm, wat we altijd graag zien op een UPS, maar als je maar een paar kleinere apparaten hebt, kan deze UPS de klus klaren.

Outlets: 4 batterij, 2 overspanningsbeveiligd | Batterij back-up vermogen: 425VA/225W | Sinusgolf: Gesimuleerd

Eenvoudig te gebruiken: CyberPower EC850LCD

Image
Image

Deze CyberPower EC850LCD is een UPS zoals de anderen op deze lijst, maar hij heeft een trucje in petto. Drie stopcontacten (van de 12) schakelen hun uitgang uit (wat het tegenovergestelde is van wat een UPS zou moeten doen, denk eraan) wanneer de CyberPower-eenheid detecteert dat het aangesloten apparaat in stand-by- of vampiermodus staat. Dat kan je uiteindelijk echt geld besparen.

De EC850LCD is dus een vrij bescheiden apparaat, maar je kunt er je werk mee opslaan en veilig afsluiten.

Outlets: 6 batterij, 3 overspanningsbeveiligd, 3 Eco | Batterij back-up vermogen: 850VA/510W | Sinusgolf: Gesimuleerd

Beste eigenschappen: CyberPower CP1500PFCLCD

Image
Image

De Cyberpower CP1500PFCLCD heeft veel van wat we graag zien in een UPS. De verticale oriëntatie zorgt voor een kleinere footprint. Het LCD-scherm kan tot 22 graden worden gekanteld, zodat het beter leesbaar is vanaf de vloer, en het geeft veel informatie weer, zoals wattage en resterende looptijd. Over looptijd gesproken, bij 100W krijg je 83 minuten.

Er zijn 12 stekkers aan de achterkant van de toren. Zes daarvan zijn back-upstekkers voor batterijen en de andere zes hebben alleen overspanningsbeveiliging. Ook vind je er een USB-A- en USB-C-stekker voor het opladen van je mobiele apparaten. Het is een beetje aan de dure kant, maar we vinden dit een solide pick-up voor middelgrote computersystemen.

Outlets: 6 batterij, 6 overspanningsbeveiligd | Batterij back-up vermogen: 1500VA/1000W | Sinusgolf: Pure

Beste voor bedrijven: APC UPS 2200VA Smart-UPS met SmartConnect

Image
Image

Ho, er is een nieuwe speler in het spel gekomen. Er is zeer weinig kans dat een gewone thuiscomputergebruiker deze grote, stevige UPS nodig heeft, maar als u een klein kantoor of een kleine server heeft, stop dan hier.

Als die server zich niet in uw kantoor bevindt, kunt u profiteren van de software waarmee u de APC UPS 2200VA op afstand kunt bedienen. Houd deze twee punten in gedachten: het is 100 pond en kost ongeveer $ 1.000. Maar het is moeilijk te geloven dat dit kant-en-klare apparaat niet aan uw behoeften zal voldoen.

Outlets: 8 batterij en overspanningsbeveiligd, 2 overspanningsbeveiligd | Batterij back-up voeding: 2200VA/1980W | Sinusgolf: Pure

Beste voor netwerken en andere apparaten: CyberPower CP800AVR

Image
Image

Hoewel een UPS nuttig kan zijn om een computer in leven te houden en te laten werken, is het internet voor degenen onder ons die op laptops werken net zo belangrijk. De Cyperpower CP800AVR is ontworpen om uw netwerkapparatuur in bedrijf te houden.

Er zijn vier stekkers met batterijback-up en nog eens vier stekkers met overspanningsbeveiliging. De stopcontacten zijn mooi gespreid, zodat je apparaten met grotere stekkers kunt aansluiten (zoals die met routers en modems). Automatische spanningsregeling kan kleine stroomschommelingen verhelpen zonder de batterij volledig te belasten. Dat is beter voor uw stroomverbruik en de algehele gezondheid van de batterij. U kunt de UPS neerzetten of neerzetten, afhankelijk van wat voor u het beste is.

Outlets: 4 batterij en overspanningsbeveiligd, 4 overspanningsbeveiligd | Batterij back-up vermogen: 800VA/450W | Sinusgolf: Gesimuleerd

Beste compact: APC 600VA UPS BE600M1 back-up batterij

Image
Image

Als je thuis werkt, in een studentenhuis of ergens waar ruimte schaars is, is een compacte UPS precies wat de dokter heeft besteld. Onze recensent Jeremy merkte op dat de UPS "zo snel overschakelt naar batterijback-up dat ik mijn internetverbinding nooit heb verloren." Dat is een belangrijke overweging, vooral als je vanuit huis werkt.

Dit is ontworpen om op een tafel te zitten, waardoor je gemakkelijk toegang hebt tot je stekkers. Sommige pluggen zitten vrij dicht bij elkaar, terwijl andere op een afstand van elkaar staan. Bij dit apparaat moet je even nadenken over de plaatsing van de stekker. Er is ook een USB-A-poort voor het opladen van uw mobiele apparaten. Dat is een mooie toevoeging, maar in 2021 zouden we hier graag een USB-C-poort zien.

Outlets: 5 batterij en overspanningsbeveiligd, 2 overspanningsbeveiligd | Batterij back-up vermogen: 600VA/330W | Sinusgolf: Gesimuleerd

Voor kleinere UPS-apparaten zoals deze is dit mijn favoriete vormfactor. De stopcontacten zijn allemaal gemakkelijk te bereiken en het apparaat past mooi op een bijzettafeltje of boekenplank als u het niet aan uw computerbureau gebruikt. Het deksel van het batterijcompartiment schuift er gemakkelijk af en ook de batterij zelf komt er zonder problemen uit. De afstand tussen de stopcontacten is iets minder bevredigend, omdat sommige vrij dicht bij elkaar liggen en andere vrij ver uit elkaar. Hoewel het een pluspunt is dat er een USB-poort is voor het opladen van apparaten, is deze traag, en sommige apparaten worden mogelijk helemaal niet opgeladen omdat ze sneller stroom verbruiken dan de poort kan leveren. - Jeremy Laukkonen, producttester

Image
Image

Beste voor gamers: APC Gaming UPS

Image
Image

Niets zegt "gamer" als een UPS met ingebouwde RGB-verlichting en 900 W vermogen. De APC Gaming UPS brengt precies dat met 10 totale verkooppunten. Er zijn vijf stopcontacten met batterijback-up en vijf met alleen overspanningsbeveiliging.

Onze recensent Erica startte een mid-range gaming-pc en LCD-monitor en trok slechts 14 procent van de capaciteit, die ongeveer 40 minuten duurde, inclusief 30 minuten gamen. Dat is meer dan genoeg om je spel af te maken, op te slaan en af te sluiten.

De software voor de APC maakt ook enkele handige trucs mogelijk, zoals het automatisch uitschakelen van uw computer in het geval van stroomuitval. Onze recensent had een storm die haar kracht uitschakelde en ze was blij toen ze de volgende ochtend ontdekte dat de computer zichzelf had uitgeschakeld.

Als je een high-end gaming-installatie hebt, is het laatste wat je wilt dat een stroomstoring de boel verpest. Dit geeft je gemoedsrust dat zelfs als je weg bent, je pc in orde is.

Verkooppunten: 6 batterij back-up, 4 overspanningsbeveiligd | Batterij back-up vermogen: 1500VA/900W | Sinusgolf: Pure

De APC Gaming UPS is stijlvol. De aanpasbare RGB-verlichting op de reactorcirkel kan overeenkomen met elke RGB-verlichting die je op je installatie of randapparatuur hebt, en er is een extra RGB-licht aan de achterkant van de UPS dat een gloed geeft. De achtergrondverlichting helpt bij het zicht en verlicht de stekkers om verbindingen gemakkelijker te maken. De UPS biedt basisconnectiviteitsopties, maar mist slimme functies of wifi. Het deed uitstekend werk door de stroom probleemloos over te nemen, en het begon een piepend geluid te maken om me te waarschuwen dat de stroom was uitgeschakeld. Een volledige lading duurt ongeveer 14 tot 16 uur volgens de productdocumentatie, en ik vond dat behoorlijk nauwkeurig. - Erika Rawes, producttester

Image
Image

Het enige wat een UPS hoeft te doen, is u voldoende tijd geven om uw werk op te slaan en uw computer veilig af te sluiten, zodat er later geen problemen zijn wanneer het tijd is om hem weer op te starten. De APC Back-UPS Pro 1500VA UPS (bekijk bij Amazon) biedt precies wat je nodig hebt. Als uw behoeften nog bescheidener zijn, uw budget krap is of de APC niet beschikbaar is, is de Tripp Lite AVR750U (bekijk bij Amazon) ook een goede keuze.

FAQ

    Hoe groot heb je een UPS nodig?

    Dit antwoord hangt grotendeels af van welke apparaten uw UPS zal ondersteunen en voor hoe lang. Als u een paar desktopcomputers of een home-entertainmentsysteem aansluit, kunt u meestal wegkomen met een batterijback-up van 750 VA, die u voldoende tijd geeft om uw werk op te slaan en uw apparaten correct en zonder incidenten uit te schakelen. Voor commerciële opstellingen zoals serverfarms heb je echter iets groters nodig. Iets dat dichter bij een back-up van 2200 VA komt, kan zelfs de meest energieverslindende technologie voldoende verzekeren.

    Kunt u de batterij van uw UPS vervangen en hoe lang gaat deze mee?

    Niet alle UPS'en hebben vervangbare of "hot-swappable" batterijen. Maar tenzij u uw UPS voor een langere periode op batterijvoeding wilt laten werken, is het niet helemaal noodzakelijk om "hot-swappable" batterijen te hebben, en de levensduur van een typische batterij kan variëren van 3 tot 5 jaar, wat betekent dat u dat zou moeten doen. u uw batterij niet vaak hoeft te vervangen. Dit is echter niet standaard voor elke UPS.

    Wat heeft het meeste baat bij een UPS?

    Zowat elk apparaat kan baat hebben bij aansluiting op een UPS, maar items die absoluut aan een UPS moeten worden vastgemaakt, zijn gevoelige elektronica. Dit kunnen tv's, thuisbioscoopontvangers of desktopcomputers zijn. Hoewel een UPS effectief kan fungeren als een stekkerdoos voor elk apparaat, kunt u prioriteit geven aan alles dat kan worden beschadigd door abrupte stroomuitval, zodat u het meeste uit uw UPS kunt halen. Enkele andere gebruiksscenario's voor een UPS omvatten elektronica die om welke reden dan ook geen stroom mag verliezen, zoals aquariums, huisbeveiligingssystemen, draadloze telefoons die zijn aangesloten op een vaste lijn.

    Wat is het verschil tussen een zuivere sinusgolf of een getrapte sinusgolfbatterij?

    Er zijn twee soorten reservebatterijen die u kunt kopen. Dat zijn pure sinusgolf- en getrapte (of gewijzigde) sinusgolfbatterij-back-ups. Een batterij slaat gelijkstroom (DC) op, wat geweldig is voor het voeden van dingen zoals uw auto of uw mobiele apparaten. Alles wat je met een stekker in het stopcontact steekt, werkt op wisselstroom of wisselstroom. Om ervoor te zorgen dat een batterij een apparaat kan voeden dat is ontworpen voor wisselstroom, moet het stroom leveren in een sinusgolf. Een zuivere sinusgolf heeft een veel schonere output en is geschikt voor gevoelige elektronica zoals nieuwere tv's, servers, computers, audioapparatuur en apparaten die een AC-motor gebruiken, zoals koelkasten of magnetrons. Oudere tv's, waterpompen en motoren met borstels kunnen een aangepaste sinusgolfuitgang gebruiken omdat ze niet zo gevoelig zijn. Met gemodificeerde of getrapte sinusgolfuitgang zullen motoren heter worden en zullen apparaten zoals computers minder efficiënt werken. Pure Wine Wave-batterijen kosten echter minstens het dubbele van wat een aangepaste sinusgolfback-up kost. In het geval van een UPS, die meestal wordt gebruikt voor computerapparatuur, raden we aan om een back-upbatterij te gebruiken die waar mogelijk een zuivere sinusgolf produceert. In het geval van een UPS is het gespecificeerde type sinusgolfuitgang echter alleen van belang bij stroomuitval. Zelfs als u een UPS met een aangepaste sinusgolf hebt, zal uw UPS, wanneer deze op externe voeding werkt, de zuivere sinusgolf van het elektriciteitsnet uitvoeren. Als u zeer zelden stroom verliest en u een beperkt budget heeft, kunt u waarschijnlijk wegkomen met een aangepaste sinusgolf, maar we raden u aan uw computer zo snel mogelijk af te sluiten in het geval van stroomuitval.

Image
Image

Waar u op moet letten bij een ononderbroken stroomvoorziening

Compatibiliteit

Bij het kopen van een UPS is de belangrijkste factor om te overwegen de compatibiliteit met de voeding. Controleer voordat u iets aansluit wat uw apparaten nodig hebben en zorg ervoor dat er een overeenkomst is.

Runtime op batterij

Over het algemeen heb je geen UPS nodig om te lang mee te gaan, maar het zou voldoende moeten zijn om een standby-stroombron te starten of de beschermde apparatuur op de juiste manier uit te schakelen. Sommige draaien maar een paar minuten, terwijl andere de hele nacht stroom leveren. Zorg er, afhankelijk van uw behoeften, voor dat de batterijduur voldoende is.

"Een goede looptijd voor (een UPS) is relatief aan de belasting (Watt) van apparaten die worden gevoed door UPS. U wilt voldoende tijd om uw systemen veilig uit te kunnen schakelen of voldoende tijd om een stroomkabel te vervangen. U kunt ook externe batterijen gebruiken voor extra gebruiksduur. " - Aaron Johnson, senior productmanager bij ATEN

Apparaatondersteuning

Hoeveel apparaten heb je nodig om verbinding te maken met je UPS? Sommige bieden plaats aan maar liefst 12 apparaten, terwijl andere slechts twee hebben. Sommige bieden ook USB-poorten, maar niet allemaal.

Image
Image

Draagbaarheid

Sommige UPS-apparaten zijn gemaakt voor thuis- of zakelijk gebruik, terwijl andere zijn gemaakt voor reizen en buitenshuis. Als u uw apparaat mee moet nemen, wilt u iets met een draagbaarder ontwerp dat gemakkelijk in een handtas past. Misschien wilt u zelfs een oplaadpoort voor zonne-energie, zodat u niet volledig afhankelijk bent van elektriciteit.

"Bewaking op afstand geeft de huiseigenaar de mogelijkheid om op afstand de status van de UPS te controleren, te weten of deze aan het opladen is (stroom is ingeschakeld en de UPS is beschikbaar om te beschermen) of dat er een stroomstoring is en de UPS is biedt back-upstroom. Het kan ook meldingen geven over de status (ontladen of opladen) en resterende beschermingstijd, re altime stroomverbruik, spanningsstroomafname, allemaal via e-mail of sms. " - Sean Dion, eigenaar van Mr. Electric

Over onze vertrouwde experts

Katie Dundas is een freelance journalist en technisch schrijver die sinds 2019 voor Lifewire schrijft. Ze heeft alle hier beoordeelde producten grondig onderzocht.

Jeremy Laukkonen is een technisch schrijver en de maker van een populaire blog en het opstarten van videogames. Hij is gespecialiseerd in consumententechnologie, inclusief ononderbroken stroomvoorzieningen.

Erika Rawes is een tech-recensent die sinds 2019 voor Lifewire schrijft. Ze is een expert op het gebied van consumententechnologie en heeft de APC Gaming UPS op deze lijst getest.

Adam Doud schrijft al bijna een decennium in de technologieruimte. Als hij de Benefit of the Doud-podcast niet host, speelt hij met de nieuwste telefoons, tablets en laptops. Als hij niet aan het werk is, is hij een fietser, geocacher en brengt hij zoveel mogelijk tijd buiten door.

Aanbevolen: