Een Wi-Fi-netwerknaam wijzigen

Inhoudsopgave:

Een Wi-Fi-netwerknaam wijzigen
Een Wi-Fi-netwerknaam wijzigen
Anonim

Wat te weten

  • Log in op uw router, selecteer de naam van uw router en zoek vervolgens naar de velden voor naam (SSID) en wachtwoord (Wi-Fi Key).
  • Herstart je router en maak opnieuw verbinding met het netwerk met het nieuwe wachtwoord op al je apparaten.
  • Voor extra veiligheid, verander je wifi-wachtwoord en verberg je netwerknaam.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw netwerknaam of SSID kunt wijzigen. De instructies zijn over het algemeen van toepassing op alle routers en besturingssystemen.

Hoe wijzig ik mijn wifi-naam en wachtwoord?

U kunt uw draadloze netwerk hernoemen door in te loggen op de beheerdersinterface van de router.

  1. Zoek het IP-adres van uw router of het standaard gateway-IP-adres. Veelgebruikte standaard gateway-IP-adressen zijn 1921681254 en 19216811 Voor Netgear-routers kunt u voor hulp naar de routeraanmeldingspagina van Netgear gaan. Mogelijk moet u de website van de fabrikant raadplegen voor hulp bij uw specifieke router.
  2. Open een webbrowser en voer het IP-adres van uw router in de URL-balk in om toegang te krijgen tot de netwerkinstellingen.

    Image
    Image
  3. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw router in. Deze informatie vindt u meestal op de achterkant of zijkant van uw modem. U kunt ook de handleiding of de website van de fabrikant raadplegen.

    Sommige routers (zoals Google Wi-Fi of eero) vereisen ook dat je een app op je telefoon downloadt om toegang te krijgen tot de instellingen. Volg in dat geval de stappen in de app.

  4. Selecteer de naam van je wifi-netwerk. Elke router heeft een andere instellingeninterface. Kijk onder de Algemene Instellingen sectie als je het niet meteen ziet.

    Image
    Image
  5. Zoek naar het Name of SSID veld dat uw huidige netwerknaam bevat. Voer een nieuwe naam in voor het netwerk. De SSID kan maximaal 32 alfanumerieke tekens bevatten.

    Image
    Image

    Vergeet niet dat andere mensen uw netwerk-SSID kunnen zien, dus vermijd aanstootgevende taal en voeg geen persoonlijke informatie toe.

  6. Voer in het Password of Network Key Section een nieuw wachtwoord in.
  7. Sla uw wijzigingen op door Toepassen of Save. te selecteren

    Image
    Image
  8. Herstart je router als deze niet automatisch opnieuw opstart. Nadat het opnieuw is opgestart, moet je opnieuw verbinding maken met het netwerk met het nieuwe wachtwoord op al je apparaten.

Om de standaard netwerknaam en Wi-Fi-sleutel te herstellen, reset je je router naar de fabrieksinstellingen.

Moet ik de naam van mijn wifi-netwerk wijzigen?

Het wijzigen van de netwerknaam (SSID) en netwerksleutel is een van de eerste dingen die u moet doen bij het instellen van uw wifi-thuisnetwerk.

De standaard netwerknaam bevat meestal de naam van de fabrikant van de router. De standaard SSID voor de meeste Netgear-routers is bijvoorbeeld NETGEAR, gevolgd door een paar cijfers. Dat maakt het voor hackers gemakkelijker om uw router te identificeren en de netwerksleutel te raden, daarom is het zo belangrijk om beide te wijzigen. Het wijzigen van de standaardnaam maakt het ook gemakkelijker om te onthouden en helpt verwarring met de wifi-netwerken van buren te voorkomen.

Terwijl je toch bezig bent, overweeg dan om je wifi-netwerk te verbergen, zodat niemand anders er verbinding mee kan maken zonder de netwerknaam en sleutel te kennen.

FAQ

    Hoe wijzig ik een netwerknaam voor een Comcast-router?

    "Comcast" en "Xfinity" hebben producten die soms cross-branded zijn, dus je zult Xfinity-tools gebruiken om de netwerknaam te wijzigen. Open een webbrowser, ga naar de Xfinity-beheertool op https://10.0.0.1 en log in op uw account. Selecteer Gateway > Connection > Wi-Fi en ga vervolgens naar Private Wi -Fi Network en zoek uw huidige SSID. Klik op Bewerken, wijzig de naam en selecteer Opslaan

    Hoe wijzig ik de netwerknaam als ik AT&T heb?

    Ga naar de AT&T Smart Home Manager en log in. Selecteer Mijn Wi-Fi en klik vervolgens op Bewerken naast de huidige netwerknaam. Selecteer X om de bestaande informatie te wissen, voer uw nieuwe netwerknaam in en klik op Save.

    Hoe wijzig ik de netwerknaam als ik Spectrum heb?

    Voer het IP-adres van uw Spectrum-router in een webbrowser in en log in op uw account. Selecteer Geavanceerd en kies vervolgens het 2.4 GHz of 5 GHz Wi-Fi-paneel. Selecteer Basic en voer vervolgens een nieuwe naam in het veld SSID in. Klik op Toepassen om uw wijzigingen op te slaan.

Aanbevolen: