Apple wil al je iPhone-reparaties doen

Inhoudsopgave:

Apple wil al je iPhone-reparaties doen
Apple wil al je iPhone-reparaties doen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Als je het scherm van je iPhone 13 kapot maakt en niet naar Apple of een aangesloten bedrijf gaat voor reparatie, kun je FaceID kwijtraken.
  • iPhone-schermreparatie is al duur, maar de extra complexiteit van de beperkingen van Apple zal zelfs bij onafhankelijke winkels van invloed zijn op de kosten.
  • Dit zou Apple de controle over de iPhone-reparatiemarkt kunnen geven, waardoor het alle voorwaarden en prijzen kan bepalen.
Image
Image

Het feit dat Apple zou proberen om FaceID zo te bouwen dat het wordt uitgeschakeld als het scherm wordt vervangen door een niet-aangesloten reparatiewerkplaats, is reden tot bezorgdheid.

Apple probeerde het voor onafhankelijke reparatiewerkplaatsen erg moeilijk te maken om het scherm van de iPhone 13 te vervangen zonder FaceID uit te schakelen. Dankzij een microcontroller-chip die is gekoppeld aan het scherm, kan alleen Apple gemakkelijk een swap maken. Nou, Apple, een Apple Independent Repair Provider (IRP) of een Apple Authorized Service Provider (ASP).

Andere reparatiewerkplaatsen (of particulieren) zullen een veel arbeidsintensiever proces moeten uitvoeren waarbij de huidige chip zorgvuldig naar het nieuwe scherm moet worden overgebracht. Apple is sindsdien begonnen met het terugdraaien van de beslissing na veel terugslag, maar dit is waarschijnlijk niet het einde ervan.

"Deze beslissing van Apple betekent dat het werk van onafhankelijke reparaties wordt ondermijnd, tenzij ze de status van 'officiële Apple-reparateur' krijgen - wat extreem duur is om te bereiken", zei Matt Thorne, mede-oprichter van refurbished iPhone-retailer reboxed, in een e-mail aan Lifewire, "Het is een grote hindernis voor het recht op reparatie en de tweedehandsgemeenschap."

De kosten

Het vervangen van een kapot iPhone-scherm is een vrij veel voorkomende reparatie, aangezien gebarsten smartphoneschermen zeer vaak voorkomen. Afhankelijk van het model kan het vervangen van een kapot iPhone-scherm via Apple tussen de $ 129 en $ 329 kosten. Het ligt dus voor de hand dat sommige mensen bereid zijn om een extern of niet-officieel scherm als vervanging te gebruiken als de rekening daardoor lager wordt.

Image
Image

Als een goedkopere reparatie een veelgebruikte functie uitschakelt, zoals het geval kan zijn met de iPhone 13, kan dit een bezoek aan de reparatiewerkplaats helemaal ontmoedigen. Of, zoals Thorne opmerkt: "… de prijs voor reparatie stijgt, waardoor mensen hun kapotte apparaat upgraden in plaats van het te repareren." Als het bijna de helft van de oorspronkelijke prijs van de telefoon kost om een gebarsten scherm te vervangen, is het gemakkelijk te begrijpen hoe dat kan gebeuren.

Hoewel het nog te bezien is of hogere reparatiekosten zouden leiden tot apparaatupgrades of vervangingen in plaats van onderhoud, betekent dit waarschijnlijk nog steeds hogere reparatiekosten. Als een onafhankelijke winkel het scherm van een iPhone 13 goed wil vervangen, moet hij ofwel een ASP of aangesloten IRP worden of dure apparatuur kopen. Beide opties zullen veel geld kosten, en die kosten hebben invloed op de reparatierekeningen.

Moeilijke keuzes

Als Apple zoiets opnieuw probeert, of het nu terugkomt op zijn woord of een nieuw onderdeel vindt om te exploiteren, zullen gebruikers een aantal moeilijke beslissingen moeten nemen. Officiële reparatie-opties zijn relatief duur en reparaties van Apple-filialen zullen waarschijnlijk niet veel beter zijn. Dus als ze minder willen (of moeten) betalen voor een nieuw scherm, moeten ze misschien bereid zijn FaceID op te offeren.

Image
Image

"Als we Apple-producten kunnen repareren met Apple-gereedschappen en onderdelen, zouden reparaties volgens dezelfde standaard kunnen worden uitgevoerd als wanneer het apparaat rechtstreeks naar Apple wordt gebracht", zegt Paul Walsh, directeur van het technologierenovatiebedrijf WeSellTek, in een verklaring. e-mailen naar Lifewire, "maar gezien de hoge kosten van Apple-onderdelen, is het zeer waarschijnlijk dat gebruikers het gebruik van FaceID zouden opgeven om een goedkopere reparatie te krijgen."

Het zou dus aantoonbaar gunstig zijn voor een onafhankelijke winkel om een Apple IRP te worden, maar een IRP worden heeft zijn nadelen. En ASP worden is kostbaar voor een winkel, maar is ook uiterst beperkend. Omdat Apple zo afkerig is van het opgeven van controle, lijkt geen van beide opties gunstig.

Door een van de meest voorkomende reparatietaken voor smartphones zo moeilijk te maken voor niet-gelieerde entiteiten, lijkt Apple te hebben geprobeerd zijn markt te veroveren. De opgelegde hardware- en softwarebeperkingen kunnen nog steeds worden bedoeld als de nieuwe norm, waardoor iPhone-gebruikers maar één keuze hebben: via Apple.

"Dit zou betekenen dat als de gebruiker zijn telefoon zou moeten repareren, de enige optie zou zijn om rechtstreeks naar Apple of via een IRP te gaan," zei Walsh, "In beide gevallen zouden ze worden gedwongen om de prijs gedicteerd door Apple."

Aanbevolen: