Hoe HEIC-bestanden naar JPG in Windows te converteren

Inhoudsopgave:

Hoe HEIC-bestanden naar JPG in Windows te converteren
Hoe HEIC-bestanden naar JPG in Windows te converteren
Anonim

Wat te weten

  • Een app gebruiken: Download en installeer CopyTrans HEIC voor Windows.
  • Ga naar een HEIC-bestand op uw pc. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Convert to JPEG met CopyTrans.
  • Een website gebruiken: Ga in een webbrowser naar de HEICtoJPEG-website. Selecteer Bestanden uploaden. Kies vervolgens een bestand om te converteren.

Dit artikel legt uit hoe HEIC-bestanden in Windows naar JPG-indeling kunnen worden geconverteerd. Het proces kan worden bereikt met behulp van een app of een website. Deze informatie is van toepassing op Windows 10, Windows 8 en Windows 7. Mac-gebruikers moeten verschillende richtlijnen voor conversie volgen.

Converteer een HEIC-bestand met CopyTrans HEIC voor Windows

HEIC, ook bekend als HEIF-bestanden, is een handig formaat, maar soms heb je JPG-bestanden nodig. CopyTrans HEIC voor Windows is een software-plug-in voor Windows 10, Windows 8 en Windows 7. Hier leest u hoe u het kunt gebruiken.

  1. Ga via uw webbrowser naar
  2. Selecteer Download.

    Image
    Image
  3. Installeer het softwarepakket.
  4. Eenmaal geïnstalleerd, ga naar een HEIC-bestand dat op uw pc is opgeslagen, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Convert to JPEG with CopyTrans.

    Image
    Image
  5. Wacht even tot het bestand klaar is met converteren.

Hoe HEIC naar-j.webp" />

Een andere vorm van HEIC-converter is HEICtoJPEG. Het is een website, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over het installeren van nieuwe software om bestanden te converteren. Zo gebruik je het.

Om veiligheidsredenen wordt u aangeraden het niet te gebruiken voor privé-familiefoto's. Op de website staat dat het bestanden na een uur verwijdert, maar het uploaden van iets moet altijd voorzichtig gebeuren.

  1. Ga via uw webbrowser naar
  2. Selecteer Bestanden uploaden en kies vervolgens het bestand dat u wilt converteren.

    Image
    Image
  3. Wacht tot het bestand klaar is met converteren.

Waarom HEIC-bestanden converteren naar JPG

Als HEIC-bestanden beter zijn dan JPG-bestanden, waarom zou u ze dan converteren?

Compatibiliteit is hier een groot deel van de reden. Niet alle beeldbewerkingssoftware is compatibel met HEIC-bestanden (inclusief Adobe Photoshop) en het is veel gemakkelijker om JPG-bestanden te manipuleren.

Sommige webbrowsers kunnen ook geen HEIC-bestanden bekijken, wat de voorkeur geeft aan traditionele JPG's. Evenzo spelen oudere besturingssystemen, evenals verschillende zoals Chrome OS, niet goed met HEIC-bestanden. Het is het beste om deze bestanden te kunnen converteren naar iets dat iedereen kan zien en gebruiken.

Als u bestanden e-mailt via de iOS Mail-app, worden HEIC-bestanden automatisch geconverteerd naar JPG. Het is vaak de gemakkelijkste manier om het te doen.

Aanbevolen: