Hoe HEIC naar JPG op Mac te converteren

Inhoudsopgave:

Hoe HEIC naar JPG op Mac te converteren
Hoe HEIC naar JPG op Mac te converteren
Anonim

Wat te weten

  • Preview-app: Open de afbeelding in de Preview-app van de Mac. Selecteer File > Export > Format > JPEG. Pas de kwaliteit aan en selecteer Save.
  • Squoosh-website: Ga naar de squoosh.app-website. Zet de HEIC-afbeelding op het scherm voor automatische conversie naar JPG. Download het bestand.

Dit artikel legt uit hoe je een HEIC-afbeelding converteert naar het JPEG-formaat op een Mac met behulp van de Preview-applicatie die wordt geleverd op de Mac of de Squoosh-website in een browser.

Hoe HEIC naar-j.webp" />

HEIC (High Efficiency Image Container) is een beeldformaat dat wordt gebruikt voor het opslaan van foto's die zijn gemaakt op smartphones. Veel apparaatfabrikanten, waaronder Apple, Samsung en Google, hebben HEIC geadopteerd omdat het een effectieve manier is om fotobestanden op te slaan zonder gegevens te verliezen.

HEIC is echter nog relatief nieuw en geniet niet hetzelfde brede ondersteuningsniveau als het oudere JPG-formaat (ook bekend als JPEG). Dit kan tot problemen leiden bij het uploaden van een HEIC-bestand naar bepaalde websites en apps. Het converteren van een HEIC-bestand naar-j.webp

Het is gemakkelijk om HEIC naar JPEG te converteren als je de Preview-applicatie gebruikt die op elke Mac aanwezig is. Het duurt slechts een paar stappen om uw afbeeldingsbestand te converteren naar een meer herkenbare indeling.

  1. Zoek het bestand dat u wilt converteren en dubbelklik erop om Preview te openen of sleep een afbeelding naar het Preview-pictogram in het Dock.

  2. Klik in Voorvertoning op Bestand > Exporteren.

    Image
    Image
  3. Om de afbeelding naar-j.webp

    Format en vervolgens op JPEG.

    Image
    Image
  4. Pas de Quality schuifregelaar aan om een groter of kleiner bestand te exporteren.

    Controleer de Bestandsgrootte onder de schuifregelaar.

    Image
    Image
  5. Klik op Save om het bestand te exporteren.

    Image
    Image

Hoe HEIC naar-j.webp" />

De Google Sqoosh-software is geweldig voor het converteren en comprimeren van bestanden via een webbrowser. Hier leest u hoe u het kunt gebruiken om een HEIC-bestand naar-j.webp

  1. Navigeer in een browser naar

    Image
    Image
  2. Zoek het HEIC-bestand dat u naar-j.webp

    Image
    Image
  3. Wacht dat je HEIC-afbeelding wordt geladen in de Squoosh-app.

    Image
    Image
  4. De web-app converteert uw afbeelding automatisch naar-j.webp

    Image
    Image
  5. Om uw HEIC-afbeelding als een JPG-bestand op te slaan, past u de Quality-schuifregelaar naar wens aan en klikt u vervolgens op de downloadpijl in de onderste -linkerhoek.

    Image
    Image
  6. Sla je JPG-afbeelding op je apparaat op.

Aanbevolen: