Hoe PNG naar JPG te converteren

Inhoudsopgave:

Hoe PNG naar JPG te converteren
Hoe PNG naar JPG te converteren
Anonim

Wat te weten

  • Windows: Open de afbeelding in Paint en selecteer File > Save As. Kies JPEG in het vervolgkeuzemenu en sla de afbeelding op.
  • Mac: Open de afbeelding in Voorvertoning en selecteer File > Export. Kies JPEG, pas de kwaliteit indien nodig aan en selecteer Save.
  • Opmerking: u kunt PNG naar-j.webp" />

Als je een PNG-foto hebt, vind je het misschien moeilijk om op sociale media te posten, als bijlage bij een e-mail te voegen of op een andere manier te delen. Toch zijn er verschillende manieren om PNG-afbeeldingen naar JPG-indeling te converteren, of je nu een foto-expert bent of geen idee hebt waar-p.webp

Een afbeelding converteren naar-j.webp" />

Als je geen fancy fotobewerkingssoftware hebt en er geen interesse in hebt, kun je dit doen met Microsoft Paint of Paint 3D op Windows-computers.

Image
Image

Open de afbeelding in Paint. Kies Bestand of Menu > Opslaan als. Er wordt een Verkenner-menu geopend. Kies JPEG in het vervolgkeuzemenu en sla de afbeelding op waar u deze gemakkelijk kunt vinden.

Gebruik de Preview-app om-p.webp" />
  1. Open het.png-bestand dat u wilt converteren door erop te dubbelklikken. De afbeelding wordt standaard geopend in Preview.
  2. Klik op het File menu bovenaan het voorbeeldscherm en selecteer Export.

    Image
    Image
  3. Kies JPEG in het vervolgkeuzemenu Opmaak.

    Image
    Image
  4. Pas desgewenst de grootte aan met de Quality slider en klik op Save.

    Image
    Image

Gebruik de Photos-app om-p.webp" />

De foto-app op uw iPad of iPhone kan elke afbeelding naar JPEG converteren, maar u moet het bestand wijzigen om de conversie te activeren.

Dus, als je de afbeelding hebt, sla hem dan op in je fotobibliotheek zoals elke andere afbeelding. Bewerk vervolgens in de Foto's-app de foto zoals u elke andere afbeelding zou doen (tikken op de toverstaf is een goede manier om dit snel te doen). Wanneer u de afbeelding nu deelt, wordt deze als JPEG gedeeld.

U moet het bestand wijzigen om het automatisch als-j.webp

PNG veranderen in-j.webp" />

Als je meer wilt doen met professionele of semi-professionele bewerkingssoftware, is het een goed idee om het zo vaak mogelijk te gebruiken, zelfs voor eenvoudige taken, omdat het je helpt om aan de omgeving te wennen. General Image Manipulation Program (GIMP) is een veelgebruikte applicatie die voor veel dingen kan worden gebruikt, naast het converteren van PNG-bestanden naar JPG.

  1. Open de afbeelding in GIMP.
  2. Maak eventuele bewerkingen, zoals formaat wijzigen, filteren of anderszins die u wilt doen,
  3. Ga naar Bestand > Exporteren als of Opslaan als.
  4. In het geopende venster kunt u ofwel de bestandsextensie aan het einde wijzigen in.jpg, of u kunt op het vervolgkeuzemenu Bestand opslaan als klikken enkiezen .
  5. Zodra dat is ingesteld, klikt u op Export of Save As om uw bestand op te slaan.

    Image
    Image

Wat is een-p.webp" />

PNG, weergegeven als-p.webp

Dat kan handig zijn als je je foto's altijd volledig ongerept wilt hebben. Maar het betekent ook dat PNG-bestanden veel groter zijn dan JPG-bestanden, die "lossy" zijn. Dit was en is een probleem op internet, want hoe groter het bestand, hoe langer het duurt om te uploaden en te downloaden. Als een afbeelding niet herhaaldelijk wordt gecomprimeerd, en afbeeldingen op websites zelden, laadt de site sneller en gaan de e-mails gemakkelijker uit als je geen PNG-bestanden kunt uploaden. Gelukkig is het eenvoudig om een PNG in een-j.webp

Aanbevolen: