Kun je het iPhone-geheugen uitbreiden?

Inhoudsopgave:

Kun je het iPhone-geheugen uitbreiden?
Kun je het iPhone-geheugen uitbreiden?
Anonim

Je zult waarschijnlijk niet zonder geheugen komen te zitten als je een eersteklas iPhone hebt die tot 512 GB aan opslagruimte biedt, maar niet iedereen heeft er een. Omdat elke iPhone vol zit met muziek, foto's, video's en apps, kunnen eigenaren van modellen met 16 GB, 32 GB of zelfs 64 GB aan opslagruimte op den duur geen geheugen meer hebben.

Veel Android-apparaten bieden uitbreidbaar geheugen, zodat eigenaren de opslagcapaciteit van hun telefoon kunnen vergroten. Maar dat zijn Android-apparaten; hoe zit het met iPhones? Kun je het geheugen van je iPhone upgraden?

Het verschil tussen RAM en opslag

Om te kunnen antwoorden of je je iPhone-geheugen kunt uitbreiden, is het belangrijk om te weten over welk soort geheugen je het hebt. Er zijn twee soorten geheugen die door mobiele apparaten worden gebruikt: opslag voor uw gegevens (Flash-opslag) en geheugenchips (RAM) die het apparaat gebruikt terwijl het besturingssysteem en apps worden uitgevoerd.

Dit artikel gaat over het uitbreiden van de opslagruimte van je iPhone. Er zijn geen opties om het RAM-geheugen te upgraden. Daarvoor zou een geheugen nodig zijn dat op de iPhone past, de iPhone openen en de elektronica van de telefoon verwijderen en vervangen. Zelfs als u over de hardware en vaardigheden beschikt, zou de garantie van de iPhone ongeldig worden en zou deze aan schade worden blootgesteld. Uiteraard is dit op zijn best riskant en in het slechtste geval destructief. Doe het niet.

U kunt het iPhone-geheugen niet upgraden

De vraag over het upgraden van iPhone-opslag is helaas eenvoudig te beantwoorden: Het is niet mogelijk om de geheugencapaciteit van de iPhone te upgraden.

Voor andere smartphones betekent het vergroten van de opslagcapaciteit meestal dat de telefoon verwijderbare opslag ondersteunt, zoals een SD-kaart. Met een SD-kaart kun je wat opslagruimte in de telefoon laten bouwen en deze vervolgens uitbreiden met de verwijderbare kaart. De iPhone ondersteunt dit niet (de iPhone beperkt bijna gebruikersupgrades tot hardware; dit kan ook de reden zijn waarom de batterij niet door de gebruiker kan worden vervangen).

De andere manier om meer geheugen in de iPhone toe te voegen, is door een ervaren technicus hem te laten installeren. We zijn niet op de hoogte van een bedrijf dat deze service biedt. Sterker nog, zelfs Apple biedt dat niet.

Dus, als je het geheugen in de iPhone niet kunt upgraden, wat kun je dan doen?

Hoesjes die het iPhone-geheugen uitbreiden

Image
Image

Een eenvoudige optie voor het upgraden van het iPhone-geheugen op sommige modellen is om een hoesje te kopen met extra opslagruimte.

Mophie, die een reeks zeer goede batterijpakketten met verlengde levensduur verkoopt, biedt het Space Pack aan. Dit is een iPhone-hoesje dat zowel de levensduur van de batterij als de opslagruimte verlengt. Het biedt tot 100% meer batterijduur, volgens Mophie, evenals een extra 32GB of 64GB opslagruimte. De grootste beperking van dit accessoire is dat Mophie het niet meer lijkt te maken, en dat het alleen gemaakt is voor de iPhone 5/5S/SE en iPhone 6/6 Plus/6S/6S Plus.

Een andere optie voor de iPhone 6- en 6S-serie is de SanDisk iXpand-hoes. Je kunt met deze hoes 32 GB, 64 GB of 128 GB opslagruimte krijgen en kiezen uit vier kleuren, maar er is geen extra batterij. SanDisk vermeldt de zaak niet langer op haar website, maar u kunt deze mogelijk vinden bij externe verkopers.

Hoewel het gebruik van een hoesje met extra geheugen niet zo elegant is als het uitbreiden van het geheugen in je iPhone, is het het beste alternatief.

We hebben geen uitgebreide opbergkoffers gezien voor recente iPhones. Dit is een goede optie voor oudere modellen, maar het lijkt erop dat makers van accessoires niet langer iets produceren.

Duimschijven die het iPhone-geheugen upgraden

Image
Image

Als je geen hoesje wilt, kun je kiezen voor een kleine, lichtgewicht USB-stick die kan worden aangesloten op de Lightning-poort van de iPhone 5 en nieuwer.

Eén zo'n apparaat, de iXpand van SanDisk, biedt tot 256 GB extra opslagruimte. Als een toegevoegde bonus ondersteunt het ook USB, zodat u het op een computer kunt aansluiten om bestanden te wisselen. Een vergelijkbare optie, de LEEF iBridge, biedt dezelfde opslagcapaciteit en USB-poort. Er zijn ook veel andere opties van veel andere fabrikanten.

Aangezien dit uitstekende opzetstukken zijn, zijn het niet de meest elegante apparaten, maar ze bieden wel flexibiliteit en veel opslagruimte.

Draadloze externe harde schijven voor uw iPhone

Image
Image

De derde optie voor het toevoegen van opslagruimte aan uw iPhone is een via Wi-Fi verbonden harde schijf. Niet alle externe harde schijven met Wi-Fi-functies kunnen worden gebruikt met uw iPhone-look voor een die specifiek iPhone-ondersteuning aanprijst. Als je er een vindt, kun je honderden gigabytes of zelfs terabytes aan opslagruimte aan je telefoon toevoegen. Voordat u iets koopt, moet u op twee dingen letten:

  1. Draagbaarheid: Zelfs een kleine draagbare harde schijf is groter dan een hoesje. Je neemt je harde schijf niet overal mee naartoe, dus wat er ook op staat, is niet altijd beschikbaar.
  2. Integratie met iPhone-apps: De gegevens die op externe harde schijven zijn opgeslagen, worden behandeld als gescheiden van het interne geheugen van uw iPhone. Als gevolg hiervan zijn foto's die op uw harde schijf zijn opgeslagen, toegankelijk via de app van de harde schijf, niet via de Foto's-app.

Aan de positieve kant is een externe harde schijf veelzijdiger omdat hij ook kan worden gebruikt met een Mac of pc, dus je kunt dubbel werk uit dit soort harde schijf halen.

Weet u niet zeker welke harde schijf het beste voor u is? Lees meer over onze keuzes voor geweldige harde schijven in De 9 beste externe harde schijven.

Aanbevolen: