Hoe de Chromebook-toetsenbordinstellingen te wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe de Chromebook-toetsenbordinstellingen te wijzigen
Hoe de Chromebook-toetsenbordinstellingen te wijzigen
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer de taakbalk en kies het tandwiel Settings om instellingen in de Chrome-browser te openen. Selecteer Apparaat > Toetsenbord.
  • Selecteer Ctrl vervolgkeuzemenu en kies een optie om te wijzigen of selecteer Behandel de bovenste rijtoetsen als functietoetsen of kies Automatisch herhalen inschakelen.
  • Selecteer Wijzig taal en invoerinstellingen > Invoermethode om de standaardtaal en toetsenbordindeling te wijzigen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de toetsenbordinstellingen van uw Chromebook naar wens kunt aanpassen door aangepast gedrag toe te wijzen aan specifieke toetsen en de taalinstellingen te wijzigen. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op laptops met Chrome OS.

Hoe de Chromebook-toetsenbordinstellingen te wijzigen

Volg deze stappen om het Chromebook-toetsenbord aan te passen:

  1. Selecteer de taakbalk in de rechterbenedenhoek van het bureaublad en selecteer vervolgens het tandwiel Instellingen om de Chromebook-instellingen te openen in de Chrome-browser.

    Image
    Image
  2. Selecteer Device in het linkermenuvenster en selecteer vervolgens Toetsenbord.

    Image
    Image
  3. Vanaf hier kunt u de functie van bepaalde toetsen wijzigen. Selecteer bijvoorbeeld het Ctrl vervolgkeuzemenu en kies een van de vermelde opties.

    Wijzigingen worden onmiddellijk van kracht. Als u een toets opnieuw toewijst, blijft deze opnieuw toegewezen totdat u deze wijzigt.

    Image
    Image
  4. Selecteer Behandel de bovenste rij toetsen als functietoetsen als u functietoetsen wilt inschakelen.

    Om te wisselen tussen sneltoets- en functiegedrag, houdt u de Zoeken-toets ingedrukt.

    Image
    Image
  5. Selecteer Schakel auto-repeat in in om de auto-repeat-functie in te schakelen, die de toets herha alt die meerdere keren wordt ingedrukt totdat je loslaat. Gebruik de schuifregelaars hieronder om aan te geven hoe lang de vertraging moet zijn voordat elke toetsaanslag wordt herhaald, evenals de herhaalsnelheid.

    Image
    Image
  6. Selecteer Bekijk sneltoetsen om een lijst met alle Chromebook-snelkoppelingen te zien. U kunt snelkoppelingen niet wijzigen, maar deze snelkoppelingen zijn handig om te weten.

    Image
    Image
  7. Selecteer Taal wijzigen en instellingen invoeren.

    Image
    Image
  8. Selecteer Invoermethode om de standaardtaal in te stellen en de toetsenbordindeling te wijzigen. Er zijn ook geavanceerde opties voor spellingcontrole.

    Image
    Image

Hoe is een Chromebook-toetsenbord anders?

De lay-out van een Chromebook-toetsenbord is vergelijkbaar met die van een Windows-laptop, op enkele uitzonderingen na.

  • Op een Chromebook-toetsenbord is er een Search-toets waar de Caps Lock-toets op een Windows-pc zou zijn.
  • Op veel toetsenborden is de bovenste rij toetsen gereserveerd voor de functietoetsen (zoals F1 en F2). Op een Chromebook dienen deze toetsen als snelkoppelingen voor acties zoals het regelen van het volume en het vernieuwen van de actieve webpagina.

Als je de voorkeur geeft aan een traditionele lay-out, pas dan het Chromebook-toetsenbord aan zodat het sterk lijkt op wat je gewend bent.

Je kunt een USB-toetsenbord gebruiken met een Chromebook, maar toetsen die niet op het Chromebook-toetsenbord zitten, werken niet.

Aanbevolen: