Hoe de Chromebook-weergave-instellingen te wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe de Chromebook-weergave-instellingen te wijzigen
Hoe de Chromebook-weergave-instellingen te wijzigen
Anonim

Wat te weten

  • Open de Chrome-browser, ga naar Menu (drie stippen) en selecteer vervolgens Instellingen > Apparaat > Beeldschermen.
  • Kies opties in het Beeldschermen menu om de weergavegrootte, resolutie, oriëntatie en tv-uitlijning te wijzigen of te beginnen met spiegelen.
  • Problemen met spiegelen? Het bijwerken van het besturingssysteem kan het probleem oplossen. Selecteer de clock > Settings (versnelling) > Over Chrome OS > Controleer op Updates.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de weergave-instellingen op een Chromebook kunt wijzigen, inclusief de schermresolutieparameters en visuele oriëntatie, om aan uw behoeften te voldoen of om verbinding te maken met een monitor of tv en het Chromebook-scherm te spiegelen. Instructies zijn van toepassing op alle Chrome OS-apparaten.

De weergave-instellingen van Chromebook wijzigen

De weergave-instellingen van uw apparaat aanpassen:

  1. Open de Chrome-browser.
  2. Selecteer de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek van het venster en selecteer vervolgens Instellingen in het vervolgkeuzemenu.

    Image
    Image
  3. Scroll omlaag naar het gedeelte Apparaat en selecteer vervolgens Beeldschermen.

    Klik op de tijd onderaan het scherm en klik vervolgens op het gear pictogram dat in het systeemvak verschijnt om toegang te krijgen tot de apparaatinstellingen.

    Image
    Image

Chromebook-weergaveopties

Kies in het menu Beeldschermen een van de volgende opties om de opgegeven wijzigingen aan te brengen:

  • Weergavegrootte: Kies een schermresolutie. Wijzig de breedte en hoogte (in pixels) die de Chromebook-monitor of het externe beeldscherm weergeeft.
  • Oriëntatie: Wijzig de standaardinstelling door een andere schermoriëntatie te kiezen.
  • TV-uitlijning: Pas de uitlijning van een extern aangesloten televisie of monitor aan. Deze instelling is alleen beschikbaar bij aansluiting op een compatibel apparaat.
  • Options: Deze sectie bevat twee opties: Spiegelen starten en Primair maken. Als er een ander apparaat beschikbaar is, selecteert u Start mirroring om het Chromebook-scherm op het andere apparaat weer te geven. Selecteer de optie Maak primair om het momenteel geselecteerde apparaat aan te wijzen als het primaire beeldscherm voor de Chromebook.

Hoe problemen met schermspiegeling op Chromebook op te lossen

Een bug in een vorige editie van Chrome OS kan synchronisatieproblemen veroorzaken met sommige externe beeldschermen, zodat het besturingssysteem up-to-date is. Als je een pijl-omhoog naast je accountfoto ziet in de instellingen, is er een update klaar om te installeren.

Selecteer het pictogram en selecteer vervolgens Herstart om de update te voltooien. Uw Chromebook zou automatisch updates moeten downloaden. Chrome OS mist echter af en toe een update. Zo zoekt u naar een update:

  1. Verbind de Chromebook met internet.
  2. Selecteer de klok in de rechterbenedenhoek van het scherm.

    Image
    Image
  3. Selecteer het gear icoon om de instellingen te openen.

    Image
    Image
  4. Selecteer het hamburger-menu en kies vervolgens Over Chrome OS.

    Image
    Image
  5. Selecteer Controleer op updates.

Als je nog steeds problemen hebt met het spiegelen van je Chromebook, controleer dan de HDMI-verbinding. Mogelijk moet u een andere kabel of poort gebruiken. Als het scherm er vervormd uitziet nadat het is losgekoppeld van een extern beeldscherm, gaat u naar het menu Beeldschermen en herstelt u de standaardinstellingen.

Aanbevolen: