Hoe bestanden over te zetten van pc naar pc

Inhoudsopgave:

Hoe bestanden over te zetten van pc naar pc
Hoe bestanden over te zetten van pc naar pc
Anonim

Wat te weten

  • Gebruik een gratis cloudopslagoptie zoals Dropbox. Sleep items naar je Dropbox-map om ze online op elke pc te openen.
  • Gebruik een USB-kabel om de computers aan te sluiten en gebruik vervolgens een tool zoals PCmover Express om alle bestanden over te zetten.
  • Kopieer de bestanden die u wilt verplaatsen naar een externe schijf en sluit vervolgens de externe harde schijf aan op de andere pc.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u bestanden van pc naar pc kunt overbrengen met behulp van een cloudopslagservice, overdrachtskabels of externe harde schijven. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Windows 10, Windows 8.1 en Windows 7.

Bestanden overzetten met een cloudopslagservice

In plaats van gegevens alleen op uw pc op te slaan, kunnen gegevens veilig worden gedeponeerd bij uw cloudprovider en zelfs worden hersteld als u problemen ondervindt met uw pc. Een gratis te gebruiken cloudopslagoptie is Dropbox, waarmee je bestanden van pc naar pc kunt overbrengen.

Dropbox maakt het overzetten van bestanden gemakkelijk, omdat je alles wat je nodig hebt in de cloud kunt opslaan en het overal kunt openen waar je een internetverbinding hebt.

  1. Download en installeer de Dropbox-desktopapp op beide computers.

    Image
    Image
  2. Zorg ervoor dat de Dropbox-map aanwezig is op de harde schijven van beide computers en dat het Dropbox-pictogram in het Windows-systeemvak verschijnt.
  3. Log in op je Dropbox-account op beide computers na installatie of meld je aan voor een account.

    Image
    Image
  4. Open Mijn Dropbox op de computer met de bestanden die je wilt overzetten.

    Image
    Image
  5. Open File Explorer en selecteer alle bestanden of mappen die u wilt migreren.

    Image
    Image
  6. Sleep geselecteerde items naar de Dropbox-map op je harde schijf om ze te uploaden naar je Dropbox-account.

    Image
    Image
  7. Zolang de pc's die je gebruikt een internetverbinding hebben en beide computers zijn aangemeld bij Dropbox, zouden al je bestanden succesvol moeten worden overgedragen.

    Afhankelijk van de hoeveelheid gegevens die van pc naar pc wordt overgebracht, kan het proces enige tijd duren en kan dit worden beïnvloed door de kwaliteit van uw internetverbinding. Houd beide computers aangemeld, zorg ervoor dat ze ingeschakeld blijven en vermijd het wijzigen van instellingen tijdens de overdracht.

  8. Je weet dat het overdrachtsproces is voltooid wanneer een groene cirkel met een vinkje verschijnt naast de gegevens in je Dropbox-map op de computer waarnaar je overzet.
  9. U zou dan de bestanden en mappen op beide pc's moeten zien. Je kunt de gegevens in Dropbox laten staan of ze kopiëren en plakken op de gewenste locatie op de nieuwe computer.

    Alvorens bestanden te verwijderen of een harde schijf te wissen, moet u zich afmelden bij Dropbox en de app eerst van uw oude computer verwijderen. Als beide computers nog steeds zijn aangemeld, worden alle gesynchroniseerde bestanden op beide computers verwijderd.

Bestanden overbrengen met behulp van overdrachtskabels

Hoewel deze methode als ouderwets kan worden beschouwd, bieden overdrachtskabels een betrouwbare manier om gegevens van de ene computer naar de andere over te brengen. Zelfs zonder internetverbinding kunt u met een overdrachtskabel bestanden verplaatsen tussen pc's die fysiek dicht bij elkaar staan. Overdrachtskabels kunnen ook gegevens overdragen van Windows XP tot en met Windows 10 met behulp van ingebouwde software om bestanden te verplaatsen.

  1. Zorg ervoor dat beide pc's zijn ingeschakeld en dat Windows op elke pc werkt.
  2. Sluit de USB-kabel aan op een USB-poort op uw nieuwe computer.
  3. Wacht tot het besturingssysteem van de nieuwe computer registreert dat de overdrachtskabel is aangesloten en sluit vervolgens de USB-gegevensoverdrachtskabel aan op uw oude computer.
  4. Selecteer de Windows Start knop. Zoek op uw pc met Windows 7 naar " Windows Easy Transfer" met behulp van de Windows-zoekopdracht en druk vervolgens op Enter.

    Image
    Image

    Als je Windows 10 gebruikt, is Easy Transfer niet beschikbaar. Microsoft is echter een samenwerking aangegaan met Laplink om abonnementen met korting op PCmover Express aan te bieden, waarmee uw bestanden op vrijwel dezelfde manier worden overgedragen.

  5. De Easy Transfer-wizard wordt op uw oude pc geladen. Volg de aanwijzingen om door het overdrachtsproces te worden geleid. U moet beslissen welke gegevens u van uw oude computer naar uw nieuwe computer wilt overbrengen.

  6. Wacht tot de bestandsoverdracht is voltooid. Zorg ervoor dat beide pc's aan blijven en controleer uw nieuwe pc om er zeker van te zijn dat alle bestanden zijn verplaatst.

Bestanden overzetten met een externe harde schijf

Als je een externe harde schijf moet kopen om gegevens van de ene computer naar de andere over te zetten, kan deze methode snel duurder worden dan andere opties. Het is echter een van de meest betrouwbare.

Het opslaan van uw bestanden op een externe harde schijf biedt ook een geweldige back-upoptie als de gegevens ooit van een van beide pc's worden gewist. Het overbrengen van uw bestanden naar uw nieuwe machine is net zo eenvoudig als ze naar uw nieuwe pc te slepen en neer te zetten.

Kopieer bestanden naar de externe schijf

De eerste stap bij het verplaatsen van bestanden van de ene computer naar de andere met behulp van een externe harde schijf is het kopiëren van de bestanden die u wilt verplaatsen naar de externe schijf. Het is een eenvoudig proces, maar het kan tijdrovend zijn als u veel bestanden of grote bestanden verplaatst.

  1. Sluit de externe harde schijf aan op uw oude pc.
  2. Selecteer de Windows Start knop.

    Image
    Image
  3. Open Bestandsverkenner.

    Image
    Image
  4. Als de externe harde schijf correct is aangesloten op de pc, zal een pictogram van een externe schijf zichtbaar zijn in de lijst met apparaten van de Verkenner. Zorg ervoor dat er voldoende vrije ruimte is voor uw gegevens.

    Image
    Image

    Als u niet zeker weet welk pictogram uw externe harde schijf zal openen, zoek dan naar een pictogram met de naam van het apparaat. Populaire merken van externe harde schijven zijn Western Digital, HP of Seagate.

  5. Selecteer de bestanden die u wilt overbrengen en kopieer ze naar de externe harde schijf.
  6. Een enkel bestand overbrengen door het naar de externe harde schijf te slepen en neer te zetten. U kunt ook meerdere bestanden verplaatsen door de Ctrl-toets ingedrukt te houden, op elk bestand te klikken en ze vervolgens naar de externe harde schijf te slepen.

    Image
    Image

Kopieer de bestanden naar uw nieuwe pc

Zodra je de bestanden van je oude pc hebt gekopieerd, is het tijd om ze opnieuw te kopiëren, maar naar je nieuwe pc. Het proces werkt op vrijwel dezelfde manier als het toevoegen van bestanden aan de externe harde schijf.

  1. Sluit de externe harde schijf aan op uw nieuwe pc.
  2. Open Verkenner op uw nieuwe computer en blader door uw mappen om de locatie te vinden voor uw geïmporteerde bestanden die u wilt kopiëren.

    Image
    Image
  3. Keer terug naar het Startmenu en open een tweede Verkenner-venster. Zoek het pictogram Lokale schijf C: onder Deze pc om er zeker van te zijn dat er voldoende vrije ruimte is voor uw gegevens.

    Image
    Image
  4. Selecteer in het nieuwe Verkenner-venster de externe harde schijf.

    Image
    Image
  5. Navigeer door de gegevens van de harde schijf totdat u de map vindt met de bestanden die u wilt importeren. Sleep de geselecteerde bestanden van de externe harde schijf en zet ze neer om ze naar uw nieuwe pc te kopiëren.

    Image
    Image
  6. Sluit beide Verkenner-vensters wanneer al uw gegevens zijn overgedragen.

Aanbevolen: