Hoe berichten van iPhone naar iPhone over te zetten

Inhoudsopgave:

Hoe berichten van iPhone naar iPhone over te zetten
Hoe berichten van iPhone naar iPhone over te zetten
Anonim

Wat te weten

  • iCloud-berichten: Ga naar Instellingen > Uw naam > iCloud en schakelin Berichten. Log in op het account op een nieuwe telefoon om je berichten te zien.
  • Of ga naar Instellingen > Uw naam > iCloud > iCloud Backup > Backup Now. Tik in de nieuwe telefoonconfiguratie op Herstellen vanaf back-up.
  • Of sluit de iPhone aan op de computer, zoek het via Finder (Mac) of iTunes (pc), klik op Maak nu een back-up. Stel een nieuwe telefoon in en tik op Herstellen vanaf back-up.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw sms-berichten en iMessage van uw iPhone naar een nieuwe iPhone kunt overbrengen. De instructies hebben betrekking op de sms-app Berichten van Apple die vooraf op de iPhone is geïnstalleerd. Het dekt geen sms-apps van derden, zoals WhatsApp.

Sms-berichten overzetten van iPhone naar iPhone met berichten in iCloud

Misschien is de eenvoudigste manier om sms-berichten van iPhone naar iPhone over te zetten, om Berichten in iCloud te gebruiken. Deze iCloud-functie is geïntroduceerd in iOS 11.4. Wanneer u het inschakelt, werkt het net zoals iCloud-synchronisatie voor andere gegevens: u uploadt inhoud naar iCloud en vervolgens downloadt alle andere apparaten die op hetzelfde account zijn ingelogd berichten van iCloud. Vrij eenvoudig - en het omvat zowel standaard sms-berichten als iMessages. Dit is wat je moet doen:

  1. Tik op je huidige iPhone op Instellingen om deze te openen.

    Misschien geeft u er de voorkeur aan om verbonden te zijn met wifi, aangezien het uploaden van uw berichten waarschijnlijk sneller gaat. Maar in een mum van tijd is uploaden via een mobiel netwerk ook in orde.

  2. Tik op je naam.
  3. Tik op iCloud.
  4. Verplaats de Berichten schuifregelaar naar aan/groen. Dit start het proces van het maken van een back-up van uw berichten naar uw iCloud-account.

    Image
    Image
  5. Op de nieuwe telefoon waarnaar u de berichten wilt overbrengen, logt u in op hetzelfde iCloud-account en volgt u dezelfde stappen om Berichten in iCloud in te schakelen. De nieuwe telefoon downloadt automatisch de teksten van iCloud.

Sms-berichten naar uw nieuwe iPhone verplaatsen met behulp van een iCloud-back-up

Als je Berichten niet in iCloud wilt gebruiken (omdat je een oudere telefoon hebt, je sms'jes niet in de cloud wilt opslaan, niet wilt betalen voor extra iCloud-opslag, enz..), kunt u berichten overzetten van iPhone naar iPhone via terugzetten vanaf een back-up. Dit is wat je moet doen:

  1. Tik op je huidige iPhone op Instellingen.
  2. Tik op je naam.
  3. Tik op iCloud.

    Image
    Image
  4. Tik op iCloud-back-up.
  5. Verplaats de iCloud Backup schuifregelaar naar aan/groen.

    Image
    Image
  6. Tik op Nu een back-up maken om meteen een back-up te maken. Hoe lang dit duurt, hangt af van hoeveel gegevens u moet back-uppen. Afhankelijk van de grootte van de back-up, moet u mogelijk ook uw iCloud-opslag upgraden.

    Als je dit niet doet, worden er automatisch back-ups gemaakt wanneer je telefoon is aangesloten op een stopcontact, is verbonden met wifi en het scherm is vergrendeld.

  7. Wanneer de back-up is voltooid, begint u met het instellen van uw nieuwe iPhone. In de stap waarin u wordt gevraagd om te beslissen hoe u het wilt instellen, kiest u voor herstellen vanaf een back-up. Kies de iCloud-back-up die u zojuist hebt gemaakt en al uw back-upgegevens, inclusief uw berichten, worden gedownload naar de nieuwe iPhone.

Sms-berichten naar uw nieuwe iPhone verplaatsen met een Mac of pc

Maak je liever geen back-up naar iCloud, maar moet je toch berichten overzetten naar een nieuwe iPhone? Gebruik de vertrouwde oude methode om een back-up van uw gegevens te maken op een Mac of pc. Hier is hoe:

De Mac-instructies zijn van toepassing op computers met macOS Catalina (10.15) en nieuwer. Voor oudere versies zijn de instructies grotendeels hetzelfde, behalve dat je iTunes gebruikt in plaats van de Finder om een back-up te maken.

  1. Sluit je huidige iPhone aan op je Mac of pc.
  2. Open een nieuw Finder-venster (op een Mac) of iTunes (op een pc). Als u een pc gebruikt, gaat u verder met stap 5.

    Als je een pc en iTunes gebruikt, zou iTunes automatisch een back-up van je iPhone moeten maken zodra deze is aangesloten.

  3. Breid het Locaties gedeelte van de linkerzijbalk uit, als het nog niet open is. en klik op je iPhone.

    Image
    Image
  4. Klik in het iPhone-beheerscherm dat verschijnt op Nu een back-up maken.

    Image
    Image
  5. Wanneer de back-up is voltooid, begint u met het instellen van uw nieuwe iPhone. Als je wordt gevraagd hoe je het moet instellen, kies je Herstellen vanaf back-up Sluit je iPhone aan op de computer die je zojuist hebt gebruikt voor de back-up en selecteer vervolgens de back-up. Al uw back-upgegevens, inclusief uw berichten, worden gedownload naar de nieuwe iPhone.

FAQ

    Hoe weet je of iemand je heeft geblokkeerd op iMessage?

    Om te zien of iemand je op iMessage heeft geblokkeerd, en je weet dat de andere persoon ook iMessage gebruikt, stuur je een sms en kijk of het normaal aflevert. Als dit niet het geval is en in plaats daarvan als een gewone sms wordt verzonden, heeft de persoon u mogelijk geblokkeerd.

    Hoe zet je iMessage uit op een Mac?

    Om iMessage op een Mac uit te schakelen, ga naar Berichten > selecteer Berichten > Voorkeuren > iMessage> Afmelden > Afmelden.

    Hoe verlaat je een iMessage-groepschat?

    Als je een groepschat in iMessage wilt verlaten, open je de groep die je wilt verlaten. Tik op de groep > Informatie > Dit gesprek verlaten.

Aanbevolen: