Hoe foto's over te zetten van iPhone naar MacBook Air

Inhoudsopgave:

Hoe foto's over te zetten van iPhone naar MacBook Air
Hoe foto's over te zetten van iPhone naar MacBook Air
Anonim

Wat te weten

  • iCloud-synchronisatie is de meest directe oplossing. Schakel iCloud Photos in op de iPhone en synchroniseer vervolgens de Photos-app van uw MacBook.

  • AirDrop is de op één na beste. Tik gewoon op Share in de Photos app van je telefoon en selecteer je MacBook voor de overdracht.
  • Je kunt foto's ook rechtstreeks overzetten via een Lightning Cable en de Photos app op je MacBook.

Dit artikel legt uit hoe je foto's van je iPhone naar je MacBook Air kunt overbrengen.

Wat is de gemakkelijkste manier om foto's over te zetten van iPhone naar MacBook Air?

De eenvoudigste manier om foto's van je iPhone naar je MackBook over te zetten, is om het automatisch te maken. U kunt dit doen door synchronisatie met iCloud in te stellen, waarmee u vanaf uw laptop toegang hebt tot de volledige fotobibliotheek van uw telefoon. En als het eenmaal is ingesteld, wordt de gedeelde bibliotheek bij elke nieuwe foto bijgewerkt.

iCloud-synchronisatie heeft zijn beperkingen. U hebt om te beginnen maximaal 5 GB cloudopslag en moet betalen voor een groter abonnement als u een grotere hoeveelheid gegevens wilt beheren. Om de synchronisatie te laten werken, moet je je iPhone verbinden met je MacBook.

  1. Open het Instellingen-menu van je iPhone, scrol omlaag en tik op Algemeen.
  2. Tik vanuit Algemeen op iPhone-opslag.

    Image
    Image
  3. Zoek de iCloud Photos menu-optie en tik op Inschakelen en tik vervolgens op iCloud-foto's inschakelen om te bevestigen.
  4. Of u kunt naar Settings > Photos gaan en vervolgens iCloud Photos aanzetten.

    Image
    Image
  5. Op je MackBook, open de Photos app. Als je het nog niet eerder hebt gebruikt, wordt je gevraagd of je iCloud wilt inschakelen, en je hoeft het alleen maar toe te staan.
  6. Als je Foto's-app je de optie niet geeft bij het opstarten, of deze anderszins heeft uitgeschakeld, klik dan op Foto's in de menubalk bovenaan het scherm en klik vervolgens op Voorkeuren.

    Image
    Image
  7. Klik op het tabblad iCloud en klik vervolgens op het selectievakje naast iCloud Photos om synchronisatie in te schakelen.

    Image
    Image
  8. Afhankelijk van de grootte van je fotobibliotheek kan het even duren voordat alles volledig is gesynchroniseerd tussen je apparaten, maar je bent klaar! Nu verschijnen alle foto's die u met uw iPhone maakt automatisch in uw Foto's-app-bibliotheek op uw MacBook.

Hoe importeer ik foto's naar mijn MacBook Air?

De tweede gemakkelijkste manier om foto's over te zetten tussen je iPhone en MacBook is via AirDrop. Hiermee kunt u specifieke foto's of video's selecteren en deze afzonderlijk of in batches overdragen, waardoor u meer controle heeft over wat waar naartoe gaat.

Om AirDrop te laten werken, moet je ervoor zorgen dat zowel je MacBook als iPhone wifi hebben ingeschakeld, anders kunnen ze elkaar niet vinden.

  1. Open de Photos app van je iPhone en open vervolgens het fotoalbum waarvan je de foto's wilt overzetten.
  2. Je kunt op een enkele foto tikken en de overdracht vanaf daar beginnen, of als je meerdere afbeeldingen wilt overbrengen, tik je op Select bovenaan het scherm en tik je vervolgens op alle foto's u wilt kopiëren. Als u meerdere afbeeldingen naast elkaar wilt selecteren, kunt u ook tikken en uw vinger over ze allemaal slepen.

    Image
    Image
  3. Tik op het Share pictogram in de linkerbenedenhoek van het scherm (het ziet eruit als een vak met een pijl die naar boven wijst).
  4. Tik in het Share menu op AirDrop en selecteer vervolgens het apparaat waarnaar je de foto's wilt overbrengen. Afhankelijk van uw AirDrop-instellingen moet u mogelijk op Accepteren op uw MacBook klikken om de overdracht door te laten gaan.

    Image
    Image
  5. Zodra het proces is voltooid, zouden de overgebrachte foto's in de map Downloads van uw MacBook moeten verschijnen.

Hoe kan ik anders foto's importeren naar mijn MacBook Air?

Een andere directe (zij het iets langzamer dan AirDrop) optie voor het overbrengen van foto's tussen uw apparaten is om uw iPhone fysiek op uw MacBook aan te sluiten met behulp van de oplaadkabel van uw telefoon.

Afhankelijk van het model van je iPhone en MacBook, kan je Lightning-kabel mogelijk geen verbinding maken, in welk geval je een adapter nodig hebt.

  1. Steek de Lightning-kabel in je iPhone alsof je hem gaat opladen, maar verwijder de voedingsadapter van het andere uiteinde en steek het andere deel van de kabel in je MacBook. Mogelijk moet u uw iPhone ontgrendelen voor een verbinding met volledige toegang.

    Image
    Image
  2. Open de Photos app op uw MacBook en klik op iPhone onder de Devices sectie van de zijbalk.

    Image
    Image
  3. Klik op de foto's die u wilt selecteren om te kopiëren, of klik en sleep om meerdere foto's tegelijk te selecteren en klik vervolgens op Import Selected om de overdracht te starten. Of als u alles wilt overzetten, klikt u op Importeren Alle nieuwe items.

    Image
    Image
  4. De geïmporteerde foto's verschijnen nu onder zowel de Imports categorie als uw Bibliotheek.

    Image
    Image

Waarom kan ik geen foto's overzetten van iPhone naar MacBook?

Er zijn een paar redenen waarom u problemen kunt hebben met het overzetten van foto's.

  1. Als je AirDrop gebruikt, zorg er dan voor dat de instellingen voor zowel je iPhone als MacBook zijn ingesteld op Alleen contacten of Iedereen Als Contacts Only werkt niet, dat zou iedereen moeten doen. Als het nog steeds weigert te werken, probeer dan een of twee keer tussen beide opties te schakelen of beide apparaten opnieuw op te starten.

    Image
    Image
  2. Als je je iPhone met een Lightning-kabel op je MacBook hebt aangesloten en ze elkaar niet herkennen, probeer dan de kabel los te koppelen en vervolgens opnieuw aan te sluiten. Als dat niet werkt, probeer dan een of beide apparaten opnieuw op te starten.
  3. Als iCloud-synchronisatie niet werkt, is de optie mogelijk uitgeschakeld voor een of beide apparaten. Ga terug naar hun respectievelijke menu's om te controleren. Als iCloud is ingeschakeld maar nog steeds niet werkt, ga dan naar je Apple ID instellingen op beide apparaten en zorg ervoor dat ze verbonden zijn.

FAQ

    Hoe zet ik foto's over van iPhone naar iPhone?

    Als u al uw foto's naar een nieuwe iPhone wilt verplaatsen, maakt u een back-up van uw oorspronkelijke apparaat en stelt u vervolgens de nieuwe in vanaf die back-up, die alle foto's, sms-berichten, contacten en apps bevat. Als je er maar een paar tegelijk wilt verplaatsen, probeer dan AirDrop, e-mail of een cloudgebaseerde opslagservice zoals Google Foto's of Dropbox.

    Hoe zet ik foto's over van Android naar iPhone?

    De Move to iOS-app helpt je bij het migreren van al je foto's en andere gegevens van je Android-apparaat naar een nieuwe iPhone. Anders kunt u afbeeldingen verzenden met online-opties of een datakabel.

Aanbevolen: