Hoe gegevens van Android naar iPhone over te zetten

Inhoudsopgave:

Hoe gegevens van Android naar iPhone over te zetten
Hoe gegevens van Android naar iPhone over te zetten
Anonim

Wat te weten

  • Verplaats naar iOS-app > iPhone in configuratiemodus > Voer op Android de 6-cijferige code > iPhone in, Handmatig instellen > Verplaats gegevens van Android.
  • Vanaf platformonafhankelijke apps, installeer de app op iPhone > log in op hetzelfde account dat wordt gebruikt op Android > uw gegevens zouden moeten verschijnen.
  • Je kunt geen apps overzetten; je moet de iPhone-versie downloaden (en mogelijk opnieuw betalen).

Als je overstapt van Android naar iPhone, zorg er dan voor dat je al je belangrijke gegevenscontacten, foto's, muziek overzet wanneer je overstapt. Dit artikel legt uit welke gegevens kunnen worden overgedragen en wat niet, en biedt stapsgewijze instructies voor de beste manier om gegevens over te zetten van Android naar iPhone.

De andere kant op? Zo verplaatst u gegevens van iPhone naar Android.

Hoe zet je gegevens over van Android naar iPhone?

Er zijn veel apps die je kunnen helpen deze stap te zetten. Sommige zijn betaald, sommige zijn gratis, sommige zijn gerenommeerd, sommige schaduwrijk. Voor de meeste mensen is de beste optie een gratis app van de meest betrouwbare bron als het gaat om iPhones: Apple.

Apple's Move to iOS-app vindt alle belangrijke gegevens op je Android en verplaatst deze gemakkelijk naar je nieuwe iPhone. Zo gebruik je het:

Deze stappen werken alleen als je iPhone gloednieuw is en voor de eerste keer wordt ingesteld. Als je je iPhone al hebt ingesteld en Move to iOS wilt gebruiken, moet je de iPhone wissen en helemaal opnieuw beginnen. Als je dat doet, maak dan eerst een back-up van de iPhone!

  1. Zorg ervoor dat zowel de iPhone als Android zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk.
  2. Ga naar de Google Play Store en download en installeer de Move to iOS app op je Android.

  3. Tik op het iPhone-instelscherm op Handmatig instellen.
  4. Voer op Android de 6-cijferige code in die op de iPhone wordt weergegeven om de apparaten te synchroniseren.
  5. Op het Apps & Data-scherm van de iPhone tikt u op Verplaats gegevens van Android.
  6. De Move to iOS-app scant je Android om allerlei soorten gegevens te vinden, inclusief contacten, agenda en foto's. Het laat zien wat het gevonden heeft en hoe groot de bestanden zijn voor elk type.
  7. Zorg ervoor dat er voor elk type gegevens dat u wilt overzetten een vinkje staat en tik op Doorgaan.
  8. Verplaatsen naar iOS zet elk soort gegevens over naar de bijbehorende app op je iPhone. Wanneer het succesbericht wordt weergegeven, tikt u op Gereed.

    Image
    Image
  9. Ga op de iPhone verder met het installatieproces van de nieuwe iPhone.

Contacten overzetten van Android naar iPhone

Afhankelijk van hoe je je Android hebt gebruikt, heb je misschien niet veel gegevens die je moet overzetten. Als je alleen je contacten van het ene adresboek naar het andere wilt verplaatsen, heb je Verplaatsen naar iOS niet nodig. Hier is een artikel over het verplaatsen van contacten van Android naar iPhone.

De Move to iOS-app kan geen gegevens van alle apps overzetten. Als alternatief kunt u als volgt WhatsApp-gegevens van Android naar iOS verplaatsen.

Muziek overzetten van Android naar iPhone

Bezorgd dat het een eeuwigheid zal duren om duizenden nummers van de ene telefoon naar de andere over te zetten? Wees niet! Zolang je een streaming-app gebruikt die op beide platforms werkt, zoals Spotify of Apple Music, is overzetten eenvoudig. Installeer de app op je iPhone en log in met hetzelfde account dat je op Android gebruikte. Je muziekbibliotheek wordt meteen geladen. Je moet offline nummers opnieuw downloaden.

Als je een grote verzameling mp3's hebt en niet streamt, zorg er dan voor dat alle mp3's op de harde schijf van je computer worden opgeslagen. Samen met de MP3's kun je gegevens synchroniseren met je nieuwe iPhone met iTunes op Windows of Finder op Mac.

Foto's overzetten van Android naar iPhone

Er zijn een paar manieren om je foto's over te zetten van Android naar iPhone (inclusief Verplaatsen naar iOS, met behulp van de eerdere instructies). Het eenvoudigste is als u al een cloudgebaseerde fotoservice gebruikt, zoals Google Foto's of iCloud-foto's.

Apps overzetten van Android naar iPhone

Je kunt geen betaalde apps overzetten, dus je moet die opnieuw kopen (ervan uitgaande dat er een iPhone-versie van de app is). Betaalde inhoud moet worden overgedragen wanneer u zich met hetzelfde account aanmeldt bij de iPhone-versie van de app. Veel Android-apps hebben een iPhone-versie of er zijn equivalenten van andere ontwikkelaars, dus je kunt dezelfde activiteiten blijven doen met dezelfde of op zijn minst vergelijkbare apps.

FAQ

    Hoe breng ik foto's over van Android naar een computer?

    De eenvoudigste manier om foto's van je Android-telefoon naar je computer te verplaatsen, is door ze met elkaar te verbinden met een USB-kabel. Kies de File Transfer optie als er een venster verschijnt; uw telefoon verschijnt als een externe schijf op uw computer. Van daaruit kunt u items uit uw fotobestand slepen. U kunt uw afbeeldingen ook overzetten naar een cloudplatform zoals Google Foto's of OneDrive en vervolgens uw computer gebruiken om ze vanaf daar te downloaden.

    Hoe zet ik teksten over van Android naar iPhone?

    Helaas zal het standaard overdrachtsproces niet over uw sms-berichten worden verplaatst. Je kunt een back-up maken van je gesprekken en ze opslaan, maar je hebt een app van derden nodig om ze naar je nieuwe telefoon te verplaatsen.

Aanbevolen: