De 6 beste goedkope tablets in 2022

Inhoudsopgave:

De 6 beste goedkope tablets in 2022
De 6 beste goedkope tablets in 2022
Anonim

De beste goedkope tablets zijn perfect als cadeau, startersgadgets voor kinderen en alledaagse draagbare media-apparaten. Hoewel je geen krachtige verwerking, grote hoeveelheden opslagruimte of schermen met ultrahoge resolutie mag verwachten, kun je een fatsoenlijke tablet vinden in de prijsklasse van minder dan $ 100.

Als je een groter budget hebt om mee te werken, kun je overwegen wat meer geld uit te geven om te investeren in krachtigere hardware - je zult het verschil in prestaties voelen met intensiever app-gebruik en gamen. Maar zoals u zult zien aan onze selectie van topbudgettablets, hoeft u geen fortuin uit te geven om een solide, plezierige tabletervaring te krijgen.

Beste algemeen: Amazon Fire HD 8-tablet

Image
Image

Amazon's Fire HD 8 is een echte budgetkampioen. Dankzij de gesubsidieerde prijzen van Amazon is dit een betaalbare tablet met een 8-inch scherm met een HD-resolutie van 1280 x 800. Als je geniet van het streamen van tv-programma's en films van services zoals Netflix, Hulu, HBO Now of Amazon's eigen Prime Video, dit apparaat is opgewassen tegen de taak. De dubbele stereoluidsprekers met ondersteuning voor Dolby Atmos maken de ervaring nog beter, en net als andere Amazon-tablets kan deze handsfree worden gebruikt met de Alexa-stemassistent.

De Fire HD 8 wordt geleverd met 16 GB of 32 GB interne opslag die u kunt uitbreiden met maximaal 1 TB met een microSD-kaart, waardoor u voldoende ruimte heeft voor tv-programma's, films en games. Met een 2,0GHz quad-coreprocessor en 2GB RAM op het bijgewerkte 2020-model, zijn de interne onderdelen respectabel voor de prijs, zo niet meer gericht op entertainment dan op productiviteit of prestaties.

Het gebruikt nu ook een moderne USB-C-poort om op te laden (met een batterij die ongeveer 12 uur meegaat), en er is een duurdere "Plus" -versie die 3 GB RAM bevat, draadloos opladen ondersteunt en wordt geleverd met een snellere bedrade oplaadadapter.

Image
Image

Schermgrootte: 8 inch | Resolutie: 1280 x 800 (189ppi) | Processor: Octa-core 2.0GHz | Camera: 2MP voor en achter

"Als je een eBook wilt lezen tijdens je woon-werkverkeer of wat YouTube-video's wilt streamen voordat je naar bed gaat, is dit een leuk alternatief voor je smartphonescherm." - Jordan Oloman, producttester

Beste budget: Amazon Fire 7-tablet

Image
Image

Amazon heeft de markt voor betaalbare tablets volledig in het nauw gedreven. Omdat Amazon geld kan verdienen met de inhoud die op zijn tablets wordt geopend, heeft het de prikkel om een deel van de kosten van de tablets te subsidiëren. Het resultaat zijn capabele maar betaalbare tablets die speciaal zijn gemaakt voor al uw favoriete inhoud, zoals boeken, films en tv-programma's. De Fire 7-tablet is een ongelooflijk betaalbaar model dat echt veel biedt voor de prijs.

De Fire 7 draait op Amazon's Fire OS en wordt aangedreven door een 1,3GHz quad-coreprocessor met 1GB RAM. Het wordt geleverd met 16 GB of 32 GB interne opslag en u kunt dat betaalbaar uitbreiden tot 512 GB met een microSD-kaart.

Het 7-inch scherm heeft een resolutie van 1024 x 600, wat niet ongelooflijk scherp is, maar het werk zal doen voor het bekijken van video's. Een camera aan de voorkant en een camera aan de achterkant zijn inbegrepen, waardoor je opties hebt om foto's te maken en videochats te houden. Er is ook ingebouwde ondersteuning voor de slimme Alexa-assistent van Amazon, zodat je je media kunt bedienen of handsfree vragen kunt stellen. De levensduur van de batterij is een solide zeven uur.

Schermgrootte: 7 inch | Resolutie: 1024 x 600 (171ppi) | Processor: Octa-core 1.3GHz | Camera: 2MP voor en achter

Beste voor kinderen: Amazon Fire 7 Kids Edition-tablet

Image
Image

Als je een tablet voor een kind wilt kopen, heb je een aantal goede redenen om op zoek te gaan naar een goedkoper model. Ongelukken gebeuren immers, en het is veel beter als ze gebeuren met apparaten die geen honderden dollars kosten. Gelukkig is Amazon's Fire 7 Kids Edition-tablet verkrijgbaar voor een betaalbare prijs en gebouwd met het oog op ongelukken.

De Fire 7 Kids Edition biedt hetzelfde 7-inch scherm van 1024 x 600 pixels als in de standaard Fire 7. Evenzo heeft het een quad-coreprocessor met 1 GB RAM, 16 GB opslagruimte die kan worden uitgebreid met een microSD-kaart en een batterijduur van zeven uur.

Maar dit model is ook uitgerust met een serieuze "Kid-Proof Case" en wordt gedekt door een garantie van twee jaar waarbij Amazon je een nieuw apparaat stuurt als het jouwe om welke reden dan ook kapot gaat. De tablet wordt ook geleverd met een jaarabonnement op Amazon FreeTime Unlimited, dat veel inhoud biedt voor kinderen van 3 tot 12 jaar, waaronder boeken, films, tv-programma's en educatieve apps. Ouderlijk toezicht biedt een ander niveau van bescherming en inhoudsscreening.

Schermgrootte: 7 inch | Resolutie: 1024 x 600 (171ppi) | Processor: Quad-core 1.3GHz | Camera: 2MP voor en achter

Beste om te lezen: Amazon Kindle (2019)

Image
Image

Als je van lezen houdt en een apparaat wilt dat je zware boeken kan vervangen door een enkel, dun apparaat, dan is een e-reader een geweldige tablet om te bezitten. Amazon's Kindles zijn het meest bekende merk van e-readers geworden, en dit basismodel is een geweldige optie voor minder dan $ 100.

Het heeft een 6-inch scherm met 167 ppi, waardoor je vloeiende lijnen in afbeeldingen en tekst krijgt - dat is zeker iets dat je wilt voor een apparaat waarop je veel zult lezen. Het scherm is schitteringsvrij en de nieuwste versie voegt een verstelbaar voorlicht toe, zodat je comfortabel kunt lezen in alle lichtomstandigheden. Qua inhoud krijg je, als je een Prime-lidmaatschap hebt, toegang tot heel veel gratis leesmateriaal.

Een e-reader is grotendeels anders dan andere tablets. Het scherm is zwart-wit (zoals een boek) en je kunt niet vrij op internet surfen of apps voor mediastreaming openen. Het maakt echt lezen de focus. Maar vanwege de uitgeklede functies gaat de batterij meestal weken of zelfs maanden mee in plaats van uren of dagen. Je krijgt ook een aantal geweldige functies om te lezen, met de mogelijkheid om woorden in de tekst op te zoeken, notities toe te voegen zonder een pagina te verpesten en zelfs digitale bibliotheekboeken te huren.

Image
Image

Schermgrootte: 6 inch | Resolutie: 167ppi) | Opslag: 8GB | Verlichting: 4 LED's aan de voorkant

"De Kindle heeft een goede reeks helderheidsinstellingen met zijn vier ingebouwde LED-lampjes, hoewel het niet overeenkomt met de 12-LED-helderheid van de Kindle Oasis." - Rebecca Isaacs, producttester

Beste voor Android: Lenovo Tab M8 Tablet

Image
Image

Amazon's Fire-tablets kunnen technisch gezien op Android draaien, maar de sterk aangepaste versie van het bedrijf schrapt veel van de voordelen van het Google-besturingssysteem. Voor degenen die op zoek zijn naar een meer "pure" Android-tabletervaring, biedt Lenovo's Tab M8 het voor een laag prijskaartje.

De Tab M8 presteert soepel, zelfs zonder high-end hardware. Lenovo heeft de interface ook niet aangepast of het systeem vastgelopen met een heleboel vooraf geïnstalleerde apps van derden. Het belangrijkste is dat u volledige toegang krijgt tot de Google Play Store en de enorme verzameling apps en games.

Het Android-besturingssysteem werkt goed voor de Tab M8 en zijn rol als eenvoudig apparaat voor mediaconsumptie. Het 8-inch scherm van 1280 x 800 pixels houdt de tablet draagbaar en ziet er goed uit voor films en shows. Het voelt verrassend goed gebouwd voor de prijs. Maar proberen te multitasken, intensieve apps uitvoeren of grafisch zware games spelen, is belastend voor de low-end processor en 2 GB RAM. De luidsprekers laten ook veel te wensen over, maar je zult waarschijnlijk toch andere apparaten gebruiken voor audio.

Schermgrootte: 8 inch | Resolutie: 1280 x 800 | Processor: 2.0GHz quad-core | Camera: voorkant, 2 MP vaste focus; Achter, 5MP autofocus

Beste grote scherm: VANKYO MatrixPad S10 10-inch tablet

Image
Image

De meeste budgettablets worden geleverd met kleinere schermen dan u zou willen van uw tablet, met een afmeting van 8 inch of kleiner. Maar dan is er nog de 10-inch MatrixPad S21 van Vankyo. Het zweeft precies rond de $ 100 en biedt een solide waarde.

Het draait op native Android 9.0 Pie als besturingssysteem en is bloatware-vrij, met toegang tot Google Assistant en de volledige Google Play Store. Dus download maar weg - wanneer uw apps en andere media de 32 GB interne opslag beginnen te vullen, is er een microSD-kaartsleuf om deze uit te breiden tot 128 GB.

De afweging is echter dat de prestaties traag kunnen worden. Het heeft een 1,6 GHz octa-core chip, maar het heeft slechts 2 GB RAM. Het werkt goed genoeg voor basistaken, maar worstelt als je het veel meer probeert te pushen. Je krijgt ook een 8 MP hoofdcamera naast de 2 MP camera aan de voorkant, die beter is dan de meeste andere tablets in de prijsklasse, maar je kunt betere opties vinden voor digitale fotografie. Als je echter vooral films wilt kijken, e-books wilt lezen en e-mails wilt checken, kun je met de MatrixPad dit doen met een groot scherm en een klein budget.

Schermgrootte: 10 inch | Resolutie: 1280 x 800 | Processor: Octa-core 1.6GHz | Camera: voorkant, 2 MP; Achter, 8MP

Als je verder kunt kijken dan de minder dan geweldige Amazon-bibliotheek met apps, is de Fire HD 8 (bekijk bij Amazon) een uitstekende keuze als een betaalbare tablet die ver onder de $ 100 v alt. Als je echter bereid bent om je budget wat verder op te rekken, biedt de Vankyo MatrixPad S21 (bekijk bij Amazon) een 10-inch scherm, een Octa-coreprocessor en een 8MP-hoofdcamera.

Over onze vertrouwde experts

Erika Rawes schrijft al meer dan tien jaar professioneel en ze heeft ongeveer 150 gadgets beoordeeld, waaronder computers, randapparatuur, A/V-apparatuur, mobiele apparaten en smarthome-gadgets. Erika schrijft momenteel voor Digital Trends en Lifewire.

Jordan Oloman is een Lifewire-schrijver en recensent met diploma's in media en journalistiek, evenals in geschiedenis en archeologie. Hij heeft bijgedragen aan verschillende publicaties over technologie en gaming, waaronder het testen van verschillende tablets voor Lifewire.

Rebecca Isaacs schrijft over consumententechnologie voor Lifewire terwijl ze ook de wereld rondreist en in het hoger onderwijs werkt. Als onderdeel van haar bijdragen aan het testen van producten heeft ze de meeste Kindle-e-readers van Amazon uitgeprobeerd en vond ze het basismodel een sterke budgetoptie.

Hoe we hebben getest

Om de beste tablets onder een bepaalde prijsklasse te testen, gebruiken onze deskundige reviewers en testers verschillende methoden. Ten eerste kijken we naar ontwerp, gewicht en draagbaarheid om te zien hoe gemakkelijk een tablet is om mee te sjouwen. We evalueren ook de schermgrootte en resolutie met het oog op het streamen van video, het bekijken van afbeeldingen en het browsen op webpagina's. Audio en connectiviteit spelen een belangrijke rol bij het bepalen van de multimediakwaliteit.

Voor objectieve prestatiemetingen gebruiken we algemene tests zoals PCMark, Geekbench en 3DMark, en proberen we ook enkele veeleisende games te downloaden om te zien of het aankan. Om de levensduur van de batterij te testen, streamen we video met maximale helderheid om de runtime te meten, samen met algemeen gebruik in de loop van een dag. Ten slotte kijken we naar de waardepropositie en concurrentie, om te zien hoe de tablet zich verhoudt tot rivalen in een vergelijkbare prijsklasse. Alle tablets die we testen zijn door ons ingekocht; geen van de beoordelingseenheden wordt geleverd door een fabrikant.

Waar u op moet letten bij de beste tablets onder de $ 100

Schermgrootte - De gemiddelde tablet is ongeveer 10 inch diagonaal gemeten, maar ze kunnen zo klein zijn als 5 inch en oplopen tot 18,4 inch. Schermgrootte is een persoonlijke voorkeur, maar voor productiviteitsdoeleinden is het vaak hoe groter hoe beter. Als je alleen een show streamt of een boek leest, zou een kleiner scherm voldoende moeten zijn. Als je van plan bent om werk of school op je tablet te doen, ga dan voor een scherm van minimaal 10 inch.

Prestaties - Let op het RAM en CPU van de tablet als je van plan bent om het te gebruiken voor zware gaming of veeleisende apps, maar deze specificaties komen meestal tegen een hoger prijskaartje. Als je wilt multitasken, kies dan voor een snellere processor in plaats van een betere camera of een groter scherm.

Opslag - Sommige tablets bieden extra opslagruimte via een microSD-kaart, zodat u tot 512 GB aan bestanden, foto's en apps kunt opslaan. Als je van plan bent heel veel media op je tablet op te slaan, is dit iets dat de moeite waard is om te onderzoeken.

Schermgrootte - De gemiddelde tablet is ongeveer 10 inch diagonaal gemeten, maar ze kunnen zo klein zijn als 5 inch en oplopen tot 18,4 inch. Schermgrootte is een persoonlijke voorkeur, maar voor productiviteitsdoeleinden is het vaak hoe groter hoe beter. Als je alleen een show streamt of een boek leest, zou een kleiner scherm voldoende moeten zijn. Als je van plan bent om werk of school op je tablet te doen, kies dan voor een scherm van minimaal 10 inch.

Prestaties - Let op het RAM en CPU van de tablet als je van plan bent om het te gebruiken voor zware gaming of veeleisende apps, maar deze specificaties komen meestal tegen een hoger prijskaartje. Als je wilt multitasken, kies dan voor een snellere processor in plaats van een betere camera of een groter scherm.

Opslag - Sommige tablets bieden extra opslagruimte via een microSD-kaart, zodat u tot 512 GB aan bestanden, foto's en apps kunt opslaan. Als je van plan bent heel veel media op je tablet op te slaan, is dit iets dat de moeite waard is om te onderzoeken.

FAQ

    Waar moet ik op letten bij het kopen van een goedkope tablet?

    Schermgrootte - De gemiddelde tablet is ongeveer 10 inch diagonaal gemeten, maar ze kunnen zo klein zijn als 5 inch en oplopen tot 18,4 inch. Schermgrootte is een persoonlijke voorkeur, maar voor productiviteitsdoeleinden is het vaak hoe groter hoe beter. Als je alleen een show streamt of een boek leest, zou een kleiner scherm voldoende moeten zijn. Als je van plan bent om werk of school op je tablet te doen, kies dan voor een scherm van minimaal 10 inch.

    Moet ik een iPad of Android-tablet kopen?

    Tenzij u naar een oudere of gebruikte iPad kijkt, zult u waarschijnlijk geen iPad kunnen vinden in de prijsklasse van minder dan $ 100. Een Android-tablet is de beste keuze, aangezien deze producten doorgaans minder kosten dan hun iPad-neven.

    Hoeveel GB heb ik nodig in een tablet?

    Prestaties - Let op het RAM en CPU van de tablet als je van plan bent om het te gebruiken voor zware gaming of veeleisende apps, maar deze specificaties komen meestal tegen een hoger prijskaartje. Als je wilt multitasken, kies dan voor een snellere processor in plaats van een betere camera of een groter scherm.

Aanbevolen: