De 7 beste goedkope projectoren van 2022

Inhoudsopgave:

De 7 beste goedkope projectoren van 2022
De 7 beste goedkope projectoren van 2022
Anonim

Een goedkope projector kan een geweldige manier zijn om een woonkamer of slaapkamer op te fleuren zonder de bank te verslaan. Een betaalbare projector kan ook een slimme manier zijn om een thuisbioscoopervaring op groot scherm te creëren in een kleine ruimte waar geen ruimte is voor een grote 4K-tv. Ze kunnen vaak ook een stuk goedkoper zijn dan het kopen van een nieuwe tv.

Het is moeilijk om een projector te kiezen, omdat zoveel afhangt van de kamer waarin je hem plaatst en hoe je hem gebruikt, of je hem nu wilt opzetten als een thuisbioscoop voor het gezin of om buiten te kamperen reizen en zakelijke presentaties. U wilt ook weten waar u op moet letten op het gebied van projectorresolutie en helderheid voor uw beoogde doeleinden.

We hebben modellen onderzocht en getest op basis van compatibiliteitsvereisten (voor draadloze connectiviteit en computerpoorten) en verschillende toepassingen. Dit zijn de beste goedkope projectoren die je moet bekijken.

Beste algemeen: Vankyo Leisure 3

Image
Image

De Vankyo Leisure 3 is een solide keuze voor een betaalbare projector met alle gebruikelijke functies. Het wordt geleverd met een eigen draagtas en HDMI-poorten, AV- en VGA-poorten, kabels, wat betekent dat u geen extra connectoraankopen hoeft te doen. Het beschikt ook over SD- en USB-poorten om media van een kaart of stick te bekijken en is zeer eenvoudig in te stellen, of u nu een laptop, smartapparaat of videogameconsole aansluit.

Het gebruik van het ingebouwde besturingssysteem om door de instellingen en opties te navigeren met de meegeleverde afstandsbediening is behoorlijk intuïtief. De standaard is echter vrij klein, wat betekent dat je hem misschien met iets op een tafel of bureau moet zetten om de gewenste hoek te krijgen. De contrastverhouding van 2.000:1 zorgt voor een solide beeldkwaliteit, maar het helderheidsniveau is verrassend zwakker dan wat men zou verwachten van een projector met 2.400 lumen.

Het is onwaarschijnlijk dat de ingebouwde luidspreker indruk zal maken op degenen die gewend zijn aan hoogwaardige luidsprekersystemen of zelfs een goede ingebouwde laptopluidspreker. Gelukkig heeft de Vankyo Leisure 3 een 3,5 mm kabelpoort waarmee je een externe speaker kunt aansluiten. U kunt de ingebouwde luidspreker ook omzeilen door uw audio rechtstreeks vanaf het bronapparaat te exporteren, zoals uw computer of streaming-stick.

Resolutie: 1920x1080 | Helderheid: 2400 lumen | Contrastverhouding: 2000:1 | Projectiegrootte: 170 inch

Hoewel er bepaalde ontwerpkenmerken van de Vankyo Leisure 3 waren die we op prijs stelden, konden we niet anders dan denken dat de projector aanvoelde en eruitzag als goedkoop speelgoed. Bij het scherpstellen merkten we dat de lens wiebelde en niet strak in de behuizing paste. Met slechts 1,20 meter is het netsnoer hinderlijk kort en moesten we een verlengsnoer aanschaffen om de projector te kunnen gebruiken. We hielden van de draagtas die bij de projector werd geleverd - alles past erin, inclusief de kabels en de afstandsbediening. We vonden het installatieproces eenvoudig en snel. Verrassend genoeg was de projectie mooi en duidelijk met behoorlijke kleuren en contrast. De lamp is echter niet erg helder en de enige manier om een fatsoenlijke projectie te krijgen is in een erg donkere kamer. Over het algemeen zouden we zeggen dat deze projector niet geschikt is voor zakelijke situaties. Verwacht niet veel van de twee ingebouwde luidsprekers van 2 W; we vonden ze eigenlijk nutteloos. Ze zijn dun, blikkerig, hard en ze gaan op in het geluid van de ventilator. Gelukkig heeft de projector een koptelefoonpoort die als audio-uitgang fungeert, maar we hebben ervoor gekozen om een laptop aan te sluiten op een draagbare Bluetooth-luidspreker en die in plaats daarvan als onze audiobron te gebruiken. - Benjamin Zeman, producttester

Image
Image

Beste voor presentaties: Epson EX3280 XGA-projector

Image
Image

De Epson EX3280 is iets duurder dan sommige andere budgetprojectoren, maar het is een goede optie als u op zoek bent naar een draagbare projector voor zakelijke bijeenkomsten en bijeenkomsten.

De 768p XGA-resolutie en 15.000:1 contrastverhouding betekenen dat documenten met veel tekst en fijne details duidelijk worden weergegeven wanneer ze worden geprojecteerd. De ondersteuning voor HDMI-, USB- en VGA-ingangen moet voldoen aan de meeste moderne zakelijke behoeften. Hoewel het ontbreken van een SD-kaartsleuf onhandig is, kunt u de gegevens altijd overzetten naar een USB-stick of een apparaat dat via een kabel is aangesloten.

Drieduizendzeshonderd lumen, een goed aantal voor zo'n relatief goedkope projector, geven ook een helder beeld en beperken je presentaties niet tot een volledig donkere kamer zoals andere projectoren in deze prijsklasse. De ingebouwde sensor die het beeld automatisch corrigeert om ervoor te zorgen dat het niet vervormd is, is ook indrukwekkend.

Resolutie: 1024x768 | Helderheid: 3.600 lumen | Contrastverhouding: 15000:1 | Projectiegrootte: 300 inch

Beste Short Throw: BenQ HT2150ST-projector

Image
Image

De BenQ HT2150ST bevindt zich weliswaar aan de bovenkant van de categorie goedkope projectoren, maar het is nog steeds het overwegen waard, vooral als je een goede projector wilt voor het spelen van videogames. Dit model heeft een ongelooflijk lage latentie met slechts een invoervertraging van 16 ms, wat zeer weinig vertraging betekent vanaf het moment dat je op de knop van een videogamecontroller drukt tot het moment waarop de actie op het scherm plaatsvindt.

Deze budgetprojector heeft ook een projectieverhouding van 1:1,69 voet die u een extra 2 voet beeld geeft voor elke voet verwijderd van de muur of het scherm waarop de projector staat. Deze verhouding is goed omdat je hiermee een flinke projectie kunt maken bij gebruik in een kleine ruimte zoals een kinderkamer of tent.

Met 2.200 ANSI-lumen kan de BenQ HT2150ST een over het algemeen solide show neerzetten in slecht verlichte kamers, terwijl de ondersteuning voor een resolutie van 1080p en een contrastverhouding van 15.000:1 een projectie met effen kleuren en fijne details produceert.

Waar deze projector echt indruk op maakt, is met zijn reeks poorten. Met twee HDMI-poorten, een USB-A-poort, een USB Mini-B-poort, 3,5 mm input en output audio-aansluitingen, een RS-232-besturingspoort en een PC VGA-poort, zullen maar weinig apparaten geen verbinding kunnen maken met de BenQ HT2150ST.

Resolutie: 1920 x 1080 | Helderheid: 2, 200 ANSI Lumen | Contrastverhouding: 15, 000:1 | Projectiegrootte:tot 300 inch

Een van de beste onderdelen van de BenQ HT2150ST is de short-throw-lens, die kopers een fantastische projectie-ervaring biedt die in vrijwel elke kamerconfiguratie werkt. Een 1,2x zoom geeft je een behoorlijke hoeveelheid speelruimte met je beeldformaat, waardoor je meer flexibiliteit hebt bij het plaatsen van de projector. Dit lijkt in eerste instantie misschien niet zo'n groot probleem, maar toen we eenmaal begonnen met het opzetten van de projector en ons bezighielden met de praktische aspecten van het vinden van de beste plaatsing en het beste projectieoppervlak, voelden we al snel de voordelen van deze functie. Een even belangrijk ontwerpkenmerk voor sommigen, hoewel het niet zo vaak wordt benadrukt, is ruis. De BenQ presteert zeer goed in deze categorie, levert fluisterstille ventilatorprestaties en doet geweldig werk door zo min mogelijk afleiding te creëren. Beeldkwaliteit is absoluut de belangrijkste attractie voor de HT2150ST. Het beeld is helder en scherp van hoek tot hoek, met uitstekende kleur- en contrastprestaties. De enige plaats waar de HT2150ST sporen verliest, is met uniformiteit van de helderheid. Het is misschien niet duidelijk zichtbaar tijdens normaal gebruik, maar tijdens het testen is het verschil in luminantie van rand tot rand zeker merkbaar. De audio is merkbaar beter dan de meeste andere projectoren die we hebben getest, maar dat is een vrij lage balk. - Jonno Hill, producttester

Image
Image

Beste voor telefoons: TopVision T21

Image
Image

De Topvision T21 is een betaalbare projector ontworpen voor het werken met smartphones, tablets en laptops. Het kan verbinding maken met apparaten via HDMI, USB, VGA en AV en hun beeldschermen spiegelen op een muur of scherm in een resolutie van 1080p.

De 3.600 lumen en 2000:1 contrastverhouding creëren een vrij goede kwaliteit projectie die scherp en helder is. De ingebouwde luidsprekers bieden standaard surround-geluid dat niet kan concurreren met een goed luidsprekersysteem, maar meer dan genoeg is voor informele filmweergaven. Dat is niet slecht voor zo'n budgetvriendelijke projector.

Resolutie: 1920x1080 | Helderheid: 3600 lumen | Contrastverhouding: 2000:1 | Projectiegrootte: 176 inch

Image
Image

Beste draagbare: Kodak Luma 150 zakprojector

Image
Image

De teleurstellende 480p-resolutie op Kodak's Luma 150-projector sluit hem uit als een primaire thuisbioscoopprojector, maar zijn kleine formaat en stijlvolle constructie maken hem tot een ideale oplossing als projector voor op reis, het bijwonen van bijeenkomsten of de occasionele presentatie met een klant op locatie.

Naast de gebruikelijke HDMI- en USB-aansluitingen ondersteunt de Luma 150 ook draadloos casten vanaf Apple-, Android- en Windows-apparaten. De hardware van 60 ANSI lumen en de lage contrastverhouding van 1.000:1 beperken projecties tot kleinere en donkere ruimtes, maar het handige formaat en de ondersteuning voor statieven voegen ook extra functionaliteit toe die volgens velen de afweging waard is. Als je op zoek bent naar een goedkope draagbare projector, is de Luma 150 het bekijken waard.

Resolutie: 854x480 | Helderheid: 60 ANSI-lumen | Contrastverhouding: 1000:1 | Projectiegrootte: 150 inch

"Dit is een leuke en stijlvolle projector die een geweldig cadeau zou zijn voor mijn nichtjes, en ik vind het fijn dat hij zowel draadloos als met Bluetooth werkt." - Katie Dundas, technisch schrijver

Beste buitenprojector: Anker Nebula Capsule Max

Image
Image

De Anker Nebula Capsule Max-projector beschikt over de gebruikelijke HDMI- en USB-poorten voor het aansluiten van media, maar de echte aanspraak op roem is de ingebouwde ondersteuning voor het Android-besturingssysteem, waardoor het Android-apps native kan uitvoeren. U hoeft geen ander apparaat op de Nebula Capsule Max aan te sluiten voor het streamen van inhoud en u hoeft zich ook geen zorgen te maken over auteursrechtelijk beschermde inhoud bij het casten van Netflix of Disney Plus. U kunt uw favoriete apps rechtstreeks vanaf de projector zelf uitvoeren alsof het een tablet of smart-tv is. U moet echter de Nebula Capsule Max-smartphone-app gebruiken om de apps te bedienen die u op de projector uitvoert.

Een ander voordeel van het Nebula Capsule Max-project is de omvang. Deze goedkope projector is zo groot als een blikje frisdrank en is heel gemakkelijk in te pakken voor op reis en thuis op te bergen als hij niet wordt gebruikt. De Anker is echter niet perfect. Met een batterijduur van slechts vier uur, moet hij zeer regelmatig op een stroombron worden aangesloten. Het lage aantal lumen kan ook van invloed zijn op de zichtbaarheid in heldere omgevingen.

Resolutie: 1280x720 | Helderheid: 200 ANSI-lumen | Contrastverhouding: 400:1 | Projectiegrootte: 100 inch

Image
Image

Beste budget: Philips NeoPix Easy-projector

Image
Image

De Philips NeoPix Easy is een budgetprojector die het bekijken waard is, hoewel hij zeker niet voor iedereen is weggelegd. Hoewel het HDMI-, VG-, USB- en MicroUSB-bronnen ondersteunt, is de uitvoerresolutie slechts 480p. Het is een lange kreet van een goede 1080p HD-resolutie en een nog grotere kreet van wat er beschikbaar is met een high-end 4K-projector. Deze lage resolutie zal waarschijnlijk een deal-breaker zijn als je films en tv-programma's in hoge kwaliteit wilt kijken, maar dit zou kinderen of toevallige kijkers die geen ervaren oog hebben voor beeldkwaliteit, ook niet moeten storen.

Er is geen AV-poort op de Philips NeoPix Easy, maar de projector wordt geleverd met een AV-adapter, zodat u nog steeds een AV-bron kunt gebruiken als u daar de voorkeur aan geeft.

De 40 ANSI-lumen kan ook een probleem zijn voor media-enthousiastelingen, aangezien dit vrij lage ANSI-lumenaantal de projectiehelderheid in kamers die niet helemaal donker zijn, vermindert. De contrastverhouding van 3.000:1 is echter solide en met de 3,5 mm audio-uitgang kun je je eigen luidsprekers gebruiken voor audio.

Resolutie: 800x480 | Helderheid: 40 ANSI-lumen | Contrastverhouding: 3000:1 | Projectiegrootte: 80 inch

Als je op zoek bent naar de beste goedkope projector, is het moeilijk om de Vankyo Leisure 3 Mini (bekijk bij Walmart), die bijna elk vakje aanvinkt, te verslaan. Deze projector ondersteunt alle belangrijke poorten die nodig zijn om slimme apparaten en computers via een kabel aan te sluiten en beschikt ook over zowel een USB-poort als een SD-kaartsleuf voor het bekijken van inhoud die is opgeslagen op geheugensticks en kaarten. Voor een goedkope projector kun je niet veel beters doen.

Waar u op moet letten bij goedkope projectoren

Helderheid

Als het gaat om projectoren en helderheid, hoe helderder een projector is, des te beter hij kan projecteren in omgevingen met meer omgevingslicht of op grotere afstanden. Als je van plan bent om dicht bij het scherm of de muur en in donkere omgevingen te projecteren, is de helderheid misschien niet zo belangrijk, maar de helderheid is belangrijk voor diegenen die een zelfs redelijk veelzijdige projector willen.

Projectoren meten de helderheid in lumen. Hoe hoger het aantal lumen, hoe helderder de projector is. Dus wat betekent dat? Welnu, voor een thuisprojector die in donkere omgevingen wordt gebruikt, kunt u misschien wegkomen met slechts 1.000 lumen. Helderdere projectoren zijn echter veel geschikter voor omgevingen met wat omgevingslicht. Met een grotere kamer of een kamer met meer omgevingslicht, wil je iets dichter bij het bereik van 2000 lumen, terwijl echt grote of lichte kamers misschien zelfs meer nodig hebben. Voor basisgebruik raden we iets aan in de buurt van het bereik van 1.500 lumen.

Contrastverhouding

De contrastverhouding is in wezen een maat voor de helderheid tussen zwart en wit. Hoe hoger de contrastverhouding, hoe dieper het donker en hoe helderder het wit. Dat is goed voor tv's en projectoren; het betekent dat er meer detail in een foto zit, waardoor een meer meeslepende kijkervaring ontstaat.

De contrastverhouding is vooral belangrijk voor thuisprojectoren. In verduisterde kamers zal het contrast meer opvallen dan in kamers met veel licht, waardoor het contrast vaak gedempt wordt.

"De contrastverhouding is een belangrijk onderscheid tussen thuisbioscoopprojectoren en zakelijke oplossingen. Films en tv-programma's met donkere scènes vereisen een hogere contrastverhouding voor een duidelijk onderscheid bij het bekijken van deze scènes. De meeste thuisbioscoopprojectoren zijn daarom ontworpen met hogere contrastverhoudingen dan die in een zakelijke omgeving worden gebruikt." - Carlos Regonesi, Senior Product Manager, Epson America Inc.

Het is belangrijk op te merken dat de contrastverhouding niet de ultieme beeldkwaliteit is. Een projector met een contrastverhouding van 5.000:1 is niet per se twee keer zo goed als een projector met een contrastverhouding van 2.500:1. De contrastverhouding houdt immers alleen rekening met extremen - het zegt niet veel over de kleuren en grijstinten tussen het helderste wit en het zwartste zwart.

Dus wat is een goede contrastverhouding? We raden een contrastverhouding van minimaal 1.000:1 aan, hoewel veel projectoren een hoger cijfer zullen hebben. Dat hogere cijfer komt normaal gesproken met een hogere prijs.

Resolutie

Net als tv's, smartphones en computermonitoren, geven projectoren ook afbeeldingen weer in pixels - en meer pixels is vrijwel altijd beter. Tegenwoordig hebben veel projectoren een HD-resolutie, wat overeenkomt met 1920x1080 pixels, hoewel je er veel zult zien met een lagere resolutie en een heleboel met 4K (4096x2160 pixels) resoluties. In een tijdperk van gewone 4K-content is een projector met een 4K-resolutie ideaal, maar komt vaak met een flinke prijs. Daarom raden we aan om er een te vinden met de hoogst mogelijke resolutie in uw prijsklasse.

FAQ

    Hoeveel moet een projector kosten?

    Projectoren kunnen sterk in prijs variëren van minder dan $ 100 tot ruim $ 2000. Deze enorme prijsklasse is de reden waarom projectoren die ongeveer $ 500 kosten, nog steeds als goedkoop worden beschouwd, of op zijn minst betaalbaarder, dan andere.

    De fabrikant of het merk dat aan een projector is gekoppeld, kan van invloed zijn op de prijs, maar de kosten worden vooral beïnvloed door de kwaliteit van de projectie en de resolutie die deze biedt. Een projector die bijvoorbeeld in het donker moet worden gebruikt en alleen een afbeelding met een resolutie van 480p weergeeft, kan ongeveer $ 80 kosten, terwijl een 4K-projector die een beeld produceert dat overdag volledig helder is vanuit alle hoeken, ongeveer $ 1.500 zou kunnen kosten.

    Hoeveel lumen heb je nodig in een projector?

    Lumen is een term die wordt gebruikt om het niveau van lichtuitvoer van projectoren en andere soortgelijke apparaten te beschrijven. De minimumvereiste om een kwaliteitsprojectie te creëren in een thuisbioscoopomgeving is 1.000 lumen. Over het algemeen geldt: hoe hoger de lumen, hoe beter de beeldkwaliteit. Het is echter belangrijk op te merken dat goedkopere projectoren met een lager aantal lumen vaak helemaal in orde zijn als u draagbaarheid en prijs belangrijker vindt dan kwaliteit. Het is tenslotte onwaarschijnlijk dat je een 4K-thuisbioscoopervaring nodig hebt van een draagbare projector die is ontworpen om kinderen bezig te houden tijdens het kamperen in een tent.

    Wat is de projectieverhouding op een projector?

    De projectieverhouding is de afstand tussen een projector en een scherm die nodig is om een helder beeld van hoge kwaliteit te produceren. De projectieverhouding, ook wel de projectieafstand genoemd, is een statistiek die volledig onafhankelijk is van het aantal lumen en de resolutie van een projector. Twee 4K-projectoren met hetzelfde aantal lumen kunnen bijvoorbeeld heel verschillende projectieverhoudingen hebben. Standaard- of long-throw-projectoren hebben meestal minimaal 1,80 meter nodig tussen de projector en het scherm om een beeld van 80 inch of meer te projecteren, terwijl short-throw-projectoren een beeld van 100 inch kunnen creëren op een afstand van slechts 4 of 5 voet. Projectieverhoudingen zijn meestal te vinden op de productbeschrijvingspagina van een projector en in de handleiding.

Over onze vertrouwde experts

Katie Dundas is een freelance journalist en schrijfster voor Lifewire. Ze houdt zich al meer dan twee jaar bezig met technologie en houdt van het uiterlijk van de Anker Nebula Capsule Max voor reizen en kamperen.

Benjamin Zeman heeft een achtergrond in film, fotografie en grafisch ontwerp. Hij is een expert in film- en videotechnologie en heeft verschillende projectoren op deze lijst beoordeeld.

Jonno Hill is een schrijver die verslag doet van technologie zoals computers, spelapparatuur en camera's voor Lifewire en publicaties, waaronder PCMag.com.

Aanbevolen: