Hoe maak je een Animatie Flip Book

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een Animatie Flip Book
Hoe maak je een Animatie Flip Book
Anonim

Wat te weten

  • Maak je eerste tekening onderaan de stapel en leg de een-na-laatste pagina over je eerste tekening.
  • Ga door met het in lagen aanbrengen en tekenen van pagina's totdat je reeks is voltooid, blader dan de pagina's om en bekijk je animatie.
  • Gebruik een schetsboek in zakformaat, ongeveer 3" x 5" of zo, met een flexibele bovenomslag, een stevige achterkant en pagina's met een iets lichter gewicht.

Dit artikel legt uit hoe je een traditioneel handgetekende flipbook maakt met een gewoon notitieboekje of een stapel opeenvolgende pagina's. Het oefenen van flipbook-animatie is een uitstekende manier om je tekenvaardigheden aan te scherpen.

Hoe maak je een animatie-flipbook

Zodra je de benodigde materialen hebt, volg je deze stappen om je handgetekende flipbook te maken:

  1. Maak je eerste tekening onderaan de stapel Flipbooks werken het beste als je ze van onder naar boven omdraait en je duim gebruikt om de pagina's uit te waaieren, dus je wilt om je eerste frame onderaan te beginnen en in omgekeerde volgorde te werken. Je eerste tekening zou het begin van je animatiereeks moeten zijn.
  2. Leg de voorlaatste pagina over uw eerste tekening U wilt in uw tekening net genoeg afwijken om de beweging van één frame te demonstreren. Als je bijvoorbeeld een knipperende animatie aan het maken bent, wil je misschien het oog voor een derde gesloten houden. De timing hoeft niet perfect te zijn voor een flipbook, maar je zult merken dat hoe meer je oefent, hoe beter je zult worden. U kunt ook flipbooks maken door tijdverloopfoto's te kopiëren.

    Als je alleen schattingen wilt oefenen, gebruik dan stokfiguren in plaats van uitgebreide tekeningen te maken.

  3. Ga door met het maken van lagen en het tekenen van pagina's totdat je reeks klaar is. Animeer de rest van je reeks van begin tot eind, met de pagina's in omgekeerde volgorde van onder naar boven.
  4. Sla de pagina's om en bekijk je animatie. Bij grotere flipbooks kun je de pagina's gewoon optillen en laten vallen. Met kleinere kun je ze tegen je handpalm steunen en je duim gebruiken om snel door de pagina's te bladeren en je flipbook-animatie te bekijken.

Wat heb je nodig om een geanimeerd flipbook te maken?

Flipbooks werken het beste als ze klein maar dik zijn. Een dun flipbook geeft je geen goede grip op de pagina's om ze goed te kunnen omslaan, en grote pagina's zullen te langzaam bewegen omdat ze luchtweerstand ondervinden.

Je wilt een schetsboek in zakformaat, ongeveer 3 "x 5" of zo. Voor het beste effect wil je iets met een flexibele bovenomslag, een stevige achterkant en pagina's met een iets lichter gewicht, zodat je de ene door de volgende kunt zien (niets zo dun als overtrekpapier).

Je kunt het kopieerpapier ook gewoon aan één uiteinde samenbinden, het op maat knippen en de uiteinden aan elkaar lijmen, knippen of nieten met een industriële nietmachine. U wilt meer pagina's dan u eigenlijk voor uw flipbook-animatie wilt gebruiken.

Image
Image

Tips voor het animeren van een flipbook

Het doel van het flipbook is om elementaire animatievaardigheden en -principes te tonen. Flipbooks worden meestal niet getekend zoals de meeste animaties keyframes en tussenliggende elementen gebruiken, hoewel u kunt proberen om met vaste tussenpozen belangrijke tekeningen op verschillende pagina's in te voeren.

Het is het beste om met potlood te werken, zodat je kunt wissen. Probeer ook dichter bij de onderkant van de pagina te tekenen, in de ruimte die de onderste helft bedekt. Alles in de buurt van de bovenste helft of binding kan moeilijker te zien zijn als je aan het omdraaien bent.

Aanbevolen: