Hoe Kay Arutyunyan diversiteit opbouwt in gaming-animatie

Inhoudsopgave:

Hoe Kay Arutyunyan diversiteit opbouwt in gaming-animatie
Hoe Kay Arutyunyan diversiteit opbouwt in gaming-animatie
Anonim

De game-industrie heeft steeds meer vrouwelijke spelers, of het nu vrouwen zijn die pleiten voor meer inclusie en diversiteit of het ontwikkelen van games die bedoeld zijn voor alle soorten spelers. Een van die vrouwen is Kay Arutyunyan.

Arutyunyan is de mede-oprichter en algemeen directeur van CounterPunch Studios, een bedrijf dat CG-animatie maakt voor enkele van de meest bekende gamefranchises. Naast het leiden van de succesvolle overname van de Virtuos Group vorig jaar, doorbreekt Arutyunyan in haar eentje de stigma's in de branche.

Image
Image

Er rust een enorm stigma op vrouwen op de werkplek en hoe ze langzamer zijn of hoe gezinsverantwoordelijkheden hen kunnen tegenhouden, maar ik heb mijn bedrijf van tien jaar verkocht terwijl ik acht maanden zwanger was, en ben toen overgestapt naar een leidinggevende functie bij dit nieuwe bedrijf terwijl ik mijn baby aflever', vertelde Arutyunyan telefonisch aan Lifewire.

Snelle feiten

  • Name: Kay Arutyunyan
  • Van: Kay is geboren in Armenië en woont in L. A. sinds ze 6 jaar oud was.
  • Random delight: Kay houdt van reizen (gedurende een normaal jaar) of verzorgen van de bomen die ze in haar vrije tijd op haar berglandgoed heeft geplant.
  • Belangrijk citaat of motto om naar te leven: "Probeer alles twee keer."

Niveau één

Arutyunyans achtergrond en interesses waren niet altijd gamen: ze begon in financiën en onroerend goed en verliet dat carrièrepad toen ze zich begin twintig niet geïnspireerd voelde.

Na in entertainment voor Warner Bros. te hebben gewerkt en te zijn blootgesteld aan filmbeeldvorming, richtte ze in 2011 samen met Andrew Egiziano CounterPunch op, met de nadruk op gezichtsmanipulatie en animatie voor videogames.

"Het vakgebied waarin we ons specialiseerden en waarin we blijven leren en groeien, is het vakgebied dat het meest exponentieel is beïnvloed door de steeds veranderende mogelijkheden van videogame-engines," zei Arutyunyan.

CounterPunch heeft aan een aantal opmerkelijke gamefranchises gewerkt, waaronder Call of Duty: Infinite Warfare, Mortal Kombat 11 en Injustice 2, onder andere.

"Het lijkt erop dat elk jaar en elke game die wordt uitgebracht de andere probeert te verbeteren en baanbrekend is in de trouw die kan worden bereikt door een afbeelding als een CG-humanoïde", zei Arutyunyan.

Image
Image

In oktober 2020 werd CounterPunch overgenomen door Virtuous Studios in een deal die Arutyunyan haar grootste carrièreprestatie tot nu toe noemt. "Voor CounterPunch was dat vanaf het begin een doel van mij: groeien naar het niveau waarop Virtuous zich bevond," zei ze.

"En het daadwerkelijke proces van de overname werd volledig door mij geleid, dus ik voel me 100% verantwoordelijk voor de overname, en ik heb echt het gevoel dat ze geïnteresseerd waren in mijn team en mij."

Niveau twee

Voordat ze haar bedrijf uitbreidde, zei Arutyunyan dat ze als vrouw problemen had in de game-industrie. Hoewel ze zei dat het de afgelopen 10 jaar veel beter is geworden, was het een ander verhaal om als vrouwelijke leider de industrie in te gaan.

"Tien jaar geleden was er absoluut geen plaats voor vrouwen in deze branche. Dus ik deed het werk in stilte op de achtergrond en zou Andrew naar voren duwen voor elke vorm van facetime, " zei ze.

Vooral op beurzen zei Arutyunyan dat ze het gevoel had dat het een jongensclub was waar ze niet welkom was, en dat ze vaak werd aangezien als assistent in plaats van als mede-oprichter. "Ik was meestal een van de twee vrouwen in de kamer," zei ze.

"Ik heb nooit echt insiderinformatie gekregen en zou op een feestje of iets dergelijks worden belaagd - het was buitengewoon ongemakkelijk."

Ik heb nog steeds het gevoel dat veel van de vrouwelijke personages in de game bijrollen spelen.

Niveau drie

Gelukkig ziet de game-industrie eindelijk meer betrokkenheid van vrouwen, vooral in de hogere functies. Vrouwelijke leiders zoals Amber D alton, de senior directeur van wereldwijde evenementsponsoring bij Twitch; Jade Raymond, de CEO en oprichter van Haven Entertainment Studios; en Bonnie Ross, de corporate vice president bij Xbox Game Studios, zijn langzaam maar zeker het imago van de "jongensclub" van de game-industrie aan het verdrijven.

In de toekomst zei Arutyunyan dat de belangrijkste verandering die ze in de industrie zou willen zien, in de videogames zelf zit.

"Wat ik heel graag zou willen zien, zijn meer videogames die sterkere vrouwelijke heldinnenrollen introduceren," zei ze.

"Ik heb nog steeds het gevoel dat veel van de vrouwelijke personages in de game een ondersteunende rol spelen. Dus ik kan geen verbinding maken met een game omdat ik niet echt een heldin van een videogame heb waarvan ik denk dat die mij vertegenwoordigt of die Ik kan me vinden in."

Aanbevolen: