Hoe de Google Voice Recorder-app op Android te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe de Google Voice Recorder-app op Android te gebruiken
Hoe de Google Voice Recorder-app op Android te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Download Google Recorder uit de Play Store. Tik op de knop Record en tik vervolgens op Pause en Save om de opname op te slaan.
  • Gebruik de zoekbalk bovenaan om al je opnamen te doorzoeken, of gebruik de zoekbalk vanuit een opname om alleen tekst binnen die opname te vinden.
  • Als u meerdere opnamen wilt kiezen, houdt u er een ingedrukt en tikt u op de andere. Tik op de knop Share om ze te delen of Trash om ze te verwijderen.

Dit artikel legt uit hoe je de Google Voice Recorder-app voor Android gebruikt. Alleen Google Pixel-telefoons (Pixel 2 en nieuwer) kunnen Recorder gebruiken, dus deze stappen zijn alleen relevant voor Android-gebruikers met een Pixel.

Een nieuwe opname maken

Download en installeer Recorder als je het nog niet hebt, en volg dan deze stappen om een nieuwe spraakopname te maken:

  1. Tik op de opnameknop.
  2. Bewaak de opname vanaf het tabblad Audio of tik op Transcript om de spraaktranscriptie in re altime te zien.

    Image
    Image
  3. Selecteer de pauzeknop en vervolgens Save om de opname op te slaan. Dit is ook hoe je de opname tijdelijk pauzeert of snel verwijdert.

    Dit is het moment waarop je een titel kunt invullen zodat je de opname later gemakkelijk kunt herkennen, maar het is ook mogelijk om deze na de opname te doen.

Wat is Google Recorder?

Recorder is de naam van de spraakopname-app van Google. Het beschikt over automatische spraaktranscripties tijdens opnames, zodat u niet alleen in re altime kunt lezen wat er wordt gezegd, maar ook later door alle opnames kunt zoeken.

Het maakt onderscheid tussen muziek en spraak, werkt op de achtergrond zodat je kunt multitasken, audio van je telefoon kunt opnemen en transcriberen, je de opname kunt bijsnijden door de transcriptie te bewerken, automatisch titels voorstelt voor snel opslaan, records waar je de transcriptie hebt gemaakt, werkt volledig offline, kan een back-up maken naar je Google-account en kan met iedereen worden gedeeld.

Zoeken naar spraaktranscripties

Transcripties zijn het verkoopargument in deze app en het doorzoeken ervan is supereenvoudig. U kunt de Google-spraakrecorder doorzoeken op elke tekst, of het nu gaat om songteksten van een nummer, woorden in een podcast, uw eigen stem, enz.

Omdat locaties samen met opnamen worden opgeslagen, kun je ook zoeken naar alle transcripties die op een specifieke locatie zijn gemaakt.

Er zijn twee manieren om dit te doen. Je kunt de primaire zoekbalk boven aan al je opnamen gebruiken om tekst in een van deze opnamen te vinden, of je kunt de zoekbalk vanuit een opname gebruiken om alleen tekst binnen die opname te vinden.

Image
Image

Hoe u uw spraakopnamen kunt beheren

Als u meer dan één opname tegelijk wilt delen of verwijderen, houdt u een opname ingedrukt en tikt u op de andere die u wilt opnemen. Gebruik de prullenbak om ze te wissen of tik op de deelknop voor die opties.

Er zijn een paar manieren om te delen:

  • Stuur de audio in het M4A-formaat.
  • Stuur het transcript als een TXT-bestand of kopieer het naar Google Docs.
  • Maak een link naar het transcript en de audio die iedereen kan openen, of maak het privé voor jou alleen.
  • Maak een videoclip die het transcript met de golfvorm weergeeft.
Image
Image

Er is een automatische back-upoptie in de instellingen van de app waarmee je al je opnamen in je Google-account kunt opslaan, toegankelijk via elke webbrowser op recorder.google.com. Om dit in te stellen, tik je op je profielafbeelding in de rechterbovenhoek van de app en ga je naar Recorder-instellingen > Back-up & synchronisatie

Aanbevolen: