De 5 beste dvd-recorder/VHS-videorecordercombinaties van 2022

Inhoudsopgave:

De 5 beste dvd-recorder/VHS-videorecordercombinaties van 2022
De 5 beste dvd-recorder/VHS-videorecordercombinaties van 2022
Anonim

Met de beste combinaties van dvd-recorder/vhs-videorecorder kunt u eenvoudig een back-up maken van uw bestaande VHS-verzameling op modernere media, waardoor u fysieke ruimte bespaart en uw kostbare video's veilig houdt. Behalve dat het je helpt om je bestaande mediabibliotheek af te slanken, betekent dit letterlijk dat je alle media van VHS naar een beschrijfbare lege dvd kunt migreren, zodat je gemakkelijk toegang hebt tot je geliefde video's. Het bespaart u ook veel fysieke ruimte, omdat u uw VHS-verzameling daarna gemakkelijk kunt opslaan.

Als het gaat om een hoogwaardige combinatie van dvd-recorder/vhs-videorecorder, kunt u meer verwachten dan alleen de basisvoorzieningen. Met veel ervan kunt u uw media opschalen, wat betekent dat alles wat eerder in een lagere resolutie is opgenomen, kan worden gewijzigd om nauwkeuriger op moderne tv's te passen.

Fysieke media blijven op hun retour en het wordt steeds moeilijker om aan deze apparaten te komen, maar we hebben enkele van de beste modellen verzameld die nog beschikbaar zijn. Elke video zou het veel eenvoudiger moeten maken om je favoriete video's te beveiligen, en in een meer draagbaar en praktisch formaat dan voorheen.

Beste algemeen: Funai ZV427FX4 dvd-recorder/videorecorder combo

Image
Image

In een tijd waarin dvd-recorder/videorecorder-combo's moeilijker te vinden zijn, blijft de Funai ZV427FX4 dvd-recorder/videorecorder-combo zeer betrouwbaar en gemakkelijk de beste algemene optie die er is voor iedereen. Het is gemakkelijk te gebruiken, dus het kost niet veel moeite om de VHS-homevideo's van uw gezin om te zetten naar dvd.

Het enige waar u op moet letten, is dat er geen tuner is, dus u moet een externe tuner, zoals een kabel- of satellietontvanger, aansluiten op de AV-lijningangen van het apparaat als u tv-programma's wilt opnemen op dvd of vhs. Voor eenvoudige VHS-naar-DVD-conversie kun je echter niet fout gaan met de ZV427FX4. Het werkt gewoon.

Het neemt alleen op dvd-r op (in plaats van dvd+r), maar dat betekent dat het compatibel is met afspelen op de meeste dvd-spelers, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over eventuele problemen bij het bekijken ervan. Voor al uw afspeelbehoeften is de ZV427FX4 compatibel met dvd's, cd's, Kodak CD Picture Discs en VHS-banden, dus er zijn hier tal van opties. Het biedt ook progressive scans via de component video-uitgangen en HDMI en 1080p video scaling via HDMI.

De ZV427FX4 dekt alle basissen, is gebouwd om lang mee te gaan en is betaalbaar voor al zijn functies.

Up-Conversion: 1080p | Compatibiliteit: DVD's, CD's, Kodak CD Picture Discs, VHS-banden | Conversie: 2 manieren

"De Funai is gebruiksvriendelijk, veelzijdig en perfect voor het bewaren van homevideo's van het gezin." - Katie Dundas, technisch schrijver

Beste voor afspelen: Philips DVP3345V combo dvd-speler/videorecorder

Image
Image

Als je voornamelijk op zoek bent naar een apparaat om dvd's naar VHS om te zetten, dan zal de Philips DVP3345V Combo dvd-speler/videorecorder je bevallen. Het zal niet andersom converteren, maar het compenseert dit gebrek aan functionaliteit met de mogelijkheid om zowel films als muziek volledig af te spelen. Je kunt het gebruiken voor MP3-mediabestanden, dus het is geweldig om naar muziek te luisteren en om JPEG's op je tv te bekijken. Als je familiefoto's op deze manier wilt delen voordat je homevideo's bekijkt, zit je goed.

We zijn ook grote fans van de Progressive Scan-functie, omdat deze speler de beeldkwaliteit van je opname kan optimaliseren, zodat je duidelijkere en scherpere video's krijgt met minder lijnen op het scherm. Het is een aantrekkelijk veelzijdige en gebruiksvriendelijke mediaspeler die aan al uw multimedia-afspeelbehoeften moet voldoen.

Up-Conversion: VHS-conversie | Compatibiliteit: CD- (S)VCD- DVD- DVD+R/RW- DVD-R/RW- DVD+R DL- VHS | Conversie: 1 manier

Beste opschaling: Magnavox ZV427MG9 dvd-recorder / videorecorder met line-in-opname

Image
Image

De Magnavox ZV427MG9 zit boordevol functies die echt nuttig zijn voor al uw VHS- en dvd-behoeften. Misschien wel de beste eigenschap is de mogelijkheid om op te schalen, zodat je je video's automatisch kunt converteren naar een hogere resolutie, dankzij de 1080p up-conversie-functionaliteit.

Er is ook tweerichtingsconversie, zodat u zowel dvd's als videorecorders naar beide formaten kunt converteren - iets wat niet alle combinaties van dvd-recorders/vhs-videorecorders bieden. Naast dat alles is HDMI-uitgang, hoewel het niet helemaal perfect is. Als je programma's rechtstreeks van je tv wilt opnemen terwijl ze worden uitgezonden, moet je daarvoor een aparte tuner kopen.

Ondanks dat nadeel en het feit dat het ontwerp behoorlijk gedateerd is, is de ZV427MG9 een gebruiksvriendelijk en praktisch apparaat. Hoewel het een ouder uiterlijk heeft, is het apparaat relatief vooruitstrevend met wat het biedt, en opschalen zal zeker bijzonder nuttig zijn.

Up-Conversion: 1080p | Compatibiliteit: dvd-video, dvd+rw, dvd+r, dvd-rw, dvd-r, cd-da, video-cd, cd-rw, cd-r, VHS | Conversie: 2 manieren

Beste met ingebouwde tuner: LG RC897T dvd-recorder/videorecorder-combinatie

Image
Image

Net als veel andere combinaties van dvd-recorder/vhs-videorecorder, is de LG RC897T dvd-recorder/videorecorder een ouder apparaat en is de prijs de laatste tijd enorm gestegen. Als u echter bereid bent veel geld uit te geven aan een hoogwaardige combinatie van dvd-recorder/vhs-videorecorder, biedt deze alles wat u nodig heeft.

Dat omvat een ingebouwde tuner, zodat u gemakkelijk van uw tv kunt opnemen zonder dat u een extra tuner hoeft te kopen. U kunt ook in beide richtingen converteren tussen dvd en VHS en het apparaat is compatibel met de meeste dvd-indelingen en kan cd's afspelen.

Om de deal nog leuker te maken, heeft de RC897T ook 1080p upscaling, zowel analoge als DV-video-ingangen, samen met een USB-ingang, zodat je geheugensticks kunt aansluiten om familiefoto's of muziekbestanden af te spelen. Het apparaat voldoet ook aan de DTV-transmissievereiste met zijn ingebouwde ATSC-tuner, waardoor digitale tv-signalen kunnen worden ontvangen. Het is misschien verouderde technologie, maar de RC897T blijft up-to-date met wat je nodig hebt.

Up-Conversion: 1080p | Compatibiliteit: VHS, DVD-R Dual Layer, CD, DVD, HD DVD, DVD-Audio, Blu-ray, DVD-RW Dual Layer, CD-R, DVD+RW, CD -RW, DVD+R | Conversie: 1 manier

“Als tv-opname belangrijk voor je is, is dit een van de beste apparaten, dankzij de ingebouwde tuner. Zo hoef je er geen apart aan te schaffen.” - Katie Dundas, technisch schrijver

Beste multi-formaat: Samsung DVD-VR375 dvd-recorder - videorecorder-combinatie

Image
Image

De Samsung DVD-VR375 dvd-recorder - videorecorder-combinatie is een van de weinige combinaties van dvd-recorder/vhs-videorecorder die nog steeds gloednieuw kan worden gekocht als je wat rondkijkt, maar het is vrij duur om dit te doen. Dat is te danken aan de betrouwbaarheid van de naam Samsung en het feit dat deze een aantal handige functies biedt.

Het is een van de beste multi-format apparaten dankzij de mogelijkheid om op alle vijf soorten dvd's op te nemen: dvd-r, dvd-rw, dvd+r, dvd+rw en dvd-ram. Dat betekent veel flexibiliteit voor u en u hoeft zich geen zorgen te maken over het kopen van incompatibele blanks.

Bovendien is er een HDMI-uitgang inbegrepen, samen met upscaling, zodat je kunt kiezen om af te spelen en op te nemen met 720p, 1080i of tot 1080p. Houd er rekening mee dat je een externe tuner nodig hebt als je rechtstreeks vanaf je tv wilt opnemen. Zoals met de meeste Samsung-apparaten, is deze combo vrij eenvoudig te gebruiken en zou je lang mee moeten gaan, wat je zou verwachten voor deze prijs.

Up-Conversion: 1080p | Compatibiliteit: Speelt VHS, DVD, DVD+R, DVD+RW, CD, CD-R/RW, MP3, WMA, JPEG, DivX af | Conversie: 2 manieren

Het beste algemene apparaat is de Funai ZV427FX4 dvd-recorder/videorecorder-combo (bekijk op Amazon), zolang je de relatief beperkte dvd-compatibiliteitsopties niet erg vindt. Het is echter een dergelijke concessie waard, gezien de meer betaalbare prijs dan de alternatieven. U krijgt nog steeds een eenvoudig te gebruiken interface, opschaling en de mogelijkheid om uw oude banden om te zetten in dvd's.

Als je de voorkeur geeft aan een apparaat dat dvd's op VHS opneemt, is er altijd de Philips DVP3345V Combo dvd-speler/videorecorder (bekijken bij Walmart), met zijn handige progressieve scanfunctie.

Bottom Line

Onze deskundige recensenten en testers gebruiken verschillende factoren om de kwaliteit van de combinaties van dvd-recorder/VHS-videorecorder hier te beoordelen. We controleren talloze klant- en gebruikersrecensies, evenals deskundige analyses van elk vermeld product en vele andere die het niet haalden. We controleren ook de specificaties van de apparaten en bevestigen dat ze op een of andere manier opnemen of converteren. We vergelijken elk apparaat ook met andere apparaten in de lijst om te controleren of elke combinatie van dvd-recorder/vhs-videorecorder van even hoge kwaliteit is als de laatste die hier wordt weergegeven.

Over onze vertrouwde experts

Jennifer Allen schrijft sinds 2010 over technologie en gaming. Ze is gespecialiseerd in iOS- en Apple-technologie, maar ook in draagbare technologie en slimme apparaten voor thuisgebruik. Ze is een vaste tech-columnist voor Paste Magazine, geschreven voor Wareable, TechRadar, Mashable en PC World, evenals voor meer diverse verkooppunten, waaronder Playboy en Eurogamer.

Katie Dundas is een freelance journalist en tech-schrijver met meerdere jaren ervaring in home-tech, fotografie en drones.

FAQ

    Speelt een dvd-videorecorder VHS af?

    De meeste dvd//videorecorder-combo's kunnen opnemen in dvd-r- en dvd-rw-schijfformaat en ook VHS afspelen. De Funai ZV427FX4 is in staat om dit voor elkaar te krijgen en geeft hem veel algemene flexibiliteit. Het kan ook dubben van VHS-naar-DVD of DVD-naar-VHS, zolang de gekopieerde inhoud geen auteursrechtelijke bescherming heeft. De fysieke media waarmee de recorder compatibel is, zijn onder meer dvd's/cd's/Kodak CD Picture Discs en VHS-banden.

    Maakt Sony een dvd-videorecorder?

    Sony heeft in het verleden dvd-videorecorders gemaakt, zoals de Sony SLVD360P, en je kunt ze nog steeds vinden op Amazon en eBay. Sony maakt echter geen nieuwe dvd-videorecorders, dus misschien heb je pech als dat is wat je zoekt.

    Hoe zet ik VHS over naar dvd zonder een videorecorder?

    Als u VHS naar dvd wilt overbrengen zonder een videorecorder, moet u deze instructies volgen. Er zijn verschillende opties die je hebt, waaronder het gebruik van een dvd-recorder, het gebruik van een dvd-recorder/vhs-videorecorder combo-eenheid, of het aansluiten van een videorecorder op een pc via een video-opnameapparaat. Als geen van deze opties werkt, wilt u misschien professionele hulp van een videoduplicator om de dvd professioneel over te zetten. Dit kan een goede optie zijn voor gewaardeerde media zoals een trouwvideo.

Waar u op moet letten bij een combinatie van dvd-recorder/VHS-videorecorder

Het wordt steeds lastiger om een nieuwe dvd-recorder/vhs-combinatie te bemachtigen, wat betekent dat u vaak een opgeknapt of tweedehands apparaat moet kopen. Dat betekent niet dat je moet verwachten dat je te veel concessies doet in ruil voor het voorrecht. Hier is een kort overzicht van wat u in gedachten moet houden voordat u een van deze dvd-recorder/vhs-combo's koopt.

Ingebouwde tuner

Met een ingebouwde tuner kunt u tv-programma's opnemen, wat veel mensen een handige functie vinden in combinatieapparaten van dvd-recorders/VHS-videorecorders. Zonder ingebouwde tuner moet u een kabel/satelliet- of DTV-converterbox aansluiten. Niet alle hier genoemde apparaten hebben een ingebouwde tuner, dus als je er uiteindelijk een koopt, moet je budget (en de ruimte vinden) voor een apart apparaat om de volledige voordelen te plukken.

Prijs

Als je een klein budget hebt, zul je het moeilijk hebben om een goedkope dvd-recorder/vhs-videorecorder te vinden. Omdat het aanbod krimpt, worden de prijzen van de resterende eenheden (waarvan sommige bijna tien jaar oud kunnen zijn) duurder. Sommigen van hen verkopen voor maar liefst twee tot drie keer hoger dan hun oorspronkelijke verkoopprijs. Pas op voor gebruikte eenheden, die goedkoper maar nog steeds functioneel kunnen zijn.

Upscaling-ondersteuning

Als je videobeelden converteert en overzet tussen VHS en dvd of omgekeerd, is het handig om te kunnen opschalen wat je al hebt. De meeste dvd-recorder/vhs-combo's op onze lijst ondersteunen opschaling, en het is de extra uitgave zeker waard als u wilt dat uw homevideo's er beter uitzien dan voorheen.

Compatibiliteit

Verschillende dvd-recorders/vhs-combo's bieden verschillende ondersteuningsniveaus voor het soort schijven dat ze accepteren. Dit is misschien geen dealbreaker voor u, maar als u al een bestaande voorraad opneembare dvd's heeft, is het logisch om er zeker van te zijn dat u ze op uw nieuwe apparaat kunt gebruiken.

Aanbevolen: