Hoe speel je Minecraft op een Chromebook

Inhoudsopgave:

Hoe speel je Minecraft op een Chromebook
Hoe speel je Minecraft op een Chromebook
Anonim

Wat te weten

  • Om Linux te installeren, opent u Chromebook Instellingen. Selecteer Linux (Beta) > Turn on in het Linux-paneel. Selecteer Volgende, voeg een gebruikersnaam toe, selecteer Install.
  • Download het Debian/Ubuntu Minecraft.deb-bestand. Sla het op in Linux files onder My Files. Dubbelklik op Minecraft.deb en selecteer Install.
  • Nadat de installatie is voltooid, opent u de App-lade, gaat u naar de map Linux en selecteert u Minecraft Launcher om het spel te starten.

Dit artikel legt uit hoe je Minecraft op een Chromebook kunt spelen door een virtuele Linux-machine te installeren. Het bevat informatie over het spelen van Minecraft en het optimaliseren van de Minecraft-instellingen voor Chromebook.

Hoe krijg ik Minecraft op Chromebook

Je kunt Minecraft spelen op Windows, Linux, macOS en zelfs op mobiele apparaten zoals Android of iOS. Helaas is er nooit een versie van Minecraft gemaakt voor de Chromebook. U kunt Linux echter installeren vanuit uw Chromebook-instellingenpagina. Als je dat eenmaal hebt gedaan, kun je Minecraft met gemak installeren en spelen op een Chromebook.

  1. Om Linux op uw Chromebook te installeren, opent u Chromebook-instellingen en selecteert u Linux (Beta) in het linkermenu. Selecteer Turn on in het Linux-paneel.

    Image
    Image

    Als u Linux op uw Chromebook instelt, wordt 450 MB van uw lokale Chromebook-opslag gebruikt. Gebruik de Chromebook-bestandsbeheerder om ervoor te zorgen dat u voldoende lokale opslagruimte beschikbaar heeft.

  2. Selecteer in het pop-upvenster met Linux-instellingen Next om door te gaan. Typ een gebruikersnaam voor uw Linux-sessie en selecteer Install Het kan enkele minuten duren voordat Chromebook de virtuele machine heeft gedownload en ingesteld waarop Linux wordt geïnstalleerd. Als het klaar is, zie je een Linux-terminalvenster verschijnen.

    Image
    Image
  3. Bezoek de Minecraft-downloadpagina en download het bestand Debian/Ubuntu Minecraft.deb naar uw Chromebook. Sla het bestand op in de map Linux files onder Mijn bestanden in uw Chromebook-opslaggebied.

    Image
    Image
  4. Dubbelklik op het bestand Minecraft.deb en selecteer de knop Install om Minecraft te installeren op de virtuele Linux-machine op uw Chromebook.

    Image
    Image
  5. Zodra de installatie is voltooid, opent u de App-lade, klikt u op de map Linux en selecteert u Minecraft Launcher.

    Image
    Image

    Als je een installatiefout ziet, open je de Terminal app vanuit de app-lade en typ je de volgende Linux-commando's om de nieuwste versie van de Java Development Kit te installeren:

    • sudo apt-get update
    • sudo apt-get upgrade
    • sudo apt-get install default-jdk
  6. Hiermee wordt Minecraft voor Chromebook gestart. U ziet het inlogvenster. Log gewoon in op je Minecraft-account om Minecraft te spelen! Zodra je de game start, downloadt de app automatisch de nieuwste release naar je Linux-container en installeert de update.

    Image
    Image

    Je kunt de demo spelen zonder Minecraft te kopen. Maar om de volledige versie te spelen, moet je de Koop nu link selecteren en Minecraft Java Edition kopen.

Hoe speel je Minecraft op Chromebook

Minecraft werkt prima op je Chromebook nadat je de bovenstaande stappen hebt gevolgd om het te installeren. Het kan echter zijn dat de game een beetje laggy is of dat de muis niet helemaal goed werkt. Er zijn een paar Chromebook-instellingen die u kunt aanpassen om de prestaties te verbeteren en de kans op bugs te verkleinen.

Chrome-vlaggen inschakelen

Chrome-vlaggen inschakelen. De volgende vlaggen zullen je Minecraft-speelervaring verbeteren. Als u geen van de onderstaande vlaggen ziet, is deze niet beschikbaar op uw versie van Chromebook en hoeft u zich geen zorgen te maken over het inschakelen van de vlag.

Schakel alle volgende vlaggen in door de Chrome-browser te openen, de URL te typen (of te plakken) en Enabled te selecteren in de vervolgkeuzelijst.

  • chrome://flags/crostini-gpu-support
  • chrome://flags/exo-pointer-lock
  • chrome://flags/enable-pointer-lock-options
Image
Image

Optimaliseer Minecraft-instellingen voor Chromebook

Om de Minecraft-instellingen voor Chromebook te optimaliseren, drukt u tijdens het spel op Esc en selecteert u Options in het menu. Selecteer Video-instellingen. Pas de volgende instellingen aan.

  • Graphics: Snel
  • Gladde verlichting: Uit
  • Render Distance: 10 chunks
  • Max framerate: 30 fps
  • Wolken: UIT
  • Deeltjes: Minimaal
  • Entiteitsschaduwen: UIT
Image
Image

Installeer OptiFine voor Minecraft

Als je een goedkoper Chromecast-apparaat hebt en je merkt dat Minecraft nog steeds behoorlijk traag werkt, zelfs nadat je de bovenstaande instellingen hebt bijgewerkt, kun je OptiFine voor Minecraft installeren. Deze app optimaliseert je framerate voor goedkopere Chromebooks. Download gewoon de nieuwste versie van Optifine, plaats deze in uw Linux files map, en in het Terminal venster type:

java -jar OptiFine_1.14.4_HD_U_F5.jar

(Vervang de naam van het bestand door het bestand dat je hebt gedownload. In ons bovenstaande geval is onze bestandsnaam OptiFine_1.14.4_HD_U_F5).

Selecteer Install en OptiFine wordt geïnstalleerd op uw Chromebook Linux-installatie.

Dit betekent dat je zelfs op een Chromebook Minecraft in volledig scherm kunt spelen en dat het geweldig zal werken.

Image
Image

Minecraft voor Chromebook

Op de Minecraft-aanmeldingspagina ziet u een bericht dat Minecraft niet werkt op Chromebook. Dit is waar, maar wanneer u de bovenstaande procedure gebruikt, speelt u Minecraft niet op uw Chromebook. Je speelt het in een virtuele Linux-machine op je Chromebook. Voor zover de Minecraft-servers weten, speel je Minecraft op een Linux-machine.

Dit betekent dat zolang je een van de ondersteunde Chromebook-apparaten hebt, je zonder problemen Linux (bèta) kunt gebruiken en Minecraft op je Chromebook kunt gebruiken. Als je geen ondersteund apparaat hebt en echt Minecraft wilt spelen, kun je overwegen om te upgraden naar een van de betere Chromebooks die momenteel op de markt zijn.

Aanbevolen: