Hoe speel je Xbox op een laptop

Inhoudsopgave:

Hoe speel je Xbox op een laptop
Hoe speel je Xbox op een laptop
Anonim

Wat te weten

  • Ga op je Xbox-console naar Instellingen > Apparaat en verbindingen > Externe functies en vink het vakje Externe functies inschakelen aan.
  • Open Xbox app-voorkeuren en kies Sta verbindingen toe vanaf elk apparaat.
  • Open de Xbox-app op een computer met Windows 10 of 11 en selecteer het consolepictogram naast de zoekbalk om te beginnen met streamen naar je laptop.

Dit artikel legt uit hoe je je laptop als monitor voor je Xbox kunt gebruiken.

Hoe speel je Xbox op een laptop?

Je kunt Xbox-games spelen op een laptop met behulp van de ingebouwde remote-play-functie van de console. Volg om te beginnen de onderstaande stappen om externe functies in te schakelen op uw Xbox Series X, Xbox Series S of Xbox One.

Afspelen op afstand inschakelen

Je moet de functie voor spelen op afstand vanaf de console inschakelen en deze moet verbonden zijn met internet om correct te werken. Bovendien wil je waarschijnlijk een behoorlijke internetsnelheid, aangezien het soepel streamen van videogames veel bandbreedte kan vergen.

  1. Zet je console aan en open vervolgens Instellingen. Zoek en selecteer Apparaat en verbindingen.

    Image
    Image
  2. Navigeer naar Externe functies.
  3. Vink het selectievakje aan naast het vakje Externe functies inschakelen.

    Image
    Image
  4. Navigeer naar Xbox app-voorkeuren.
  5. Kies Sta verbindingen vanaf elk apparaat toe. Als alternatief kunt u ook Alleen uit profielen selecteren om u aan te melden op deze Xbox-console voor extra beveiliging.

    Image
    Image
  6. Ga nu terug naar het menu Functies op afstand en selecteer Test remote-play om te controleren of uw internet de bandbreedtebelasting aankan en voltooi het installatieproces.

Begin met het spelen van Xbox-games via het scherm van de laptop

Zodra je het installatieproces op je Xbox-console hebt voltooid, is het tijd om naar je laptop te gaan. Je hebt een laptop met Windows 10 of Windows 11 nodig. Zorg er ook voor dat je de Xbox-app hebt gedownload van de Microsoft Store.

  1. Start de Xbox app op uw Windows-laptop.
  2. Zoek het consolepictogram naast de zoekbalk bovenaan de applicatie.

    Image
    Image
  3. Klik op het pictogram om uw Xbox-console naar uw laptop te streamen. Je moet ervoor zorgen dat je je console aan laat staan terwijl je speelt.

Kun je een Xbox op een laptop aansluiten?

Hoewel veel laptops een HDMI-poort hebben, bieden deze meestal geen manier om een signaal naar de laptop zelf te sturen. In wezen worden die poorten alleen uitgevoerd, wat betekent dat ze het weergavesignaal van de laptop alleen naar een andere monitor of tv kunnen sturen. Omdat deze poorten alleen worden uitgevoerd, kun je een Xbox niet op een laptop aansluiten en deze als monitor gebruiken.

De enige andere manier om Xbox-games op je laptop te spelen, is door Xbox Cloud Gaming te gebruiken, inbegrepen in Xbox Game Pass Ultimate. Het belangrijkste verschil tussen dit en het simpelweg spelen van games met Remote-play, is dat het je games of voortgang van de console niet deelt. In plaats daarvan is Xbox Cloud Gaming vergrendeld voor de titels die beschikbaar zijn op de Xbox Game Pass-service. Zorg ervoor dat u onze gids voor Xbox Cloud Gaming bekijkt om te zien of de service geschikt voor u is.

Kan ik mijn Xbox One op mijn laptop spelen?

Als je een Xbox Series X, Xbox Series S of Xbox One hebt, kun je games spelen vanaf je console op een Windows-laptop of computer.

Omdat de Xbox One en Xbox Series X / Series S vergelijkbare systeemconfiguraties gebruiken, kun je dezelfde hierboven genoemde instellingen gebruiken om Xbox One-games op je laptop te spelen. Je moet Remote-functies inschakelen op je Xbox One-console. Laat je console aan staan, open de Xbox-app op je laptop en maak er verbinding mee via het pictogram naast de zoekbalk.

FAQ

    Hoe speel ik Xbox 360-games op een laptop?

    Je kunt games downloaden van de Microsoft Store en een emulator zoals Xenia gebruiken om Xbox 360-games op je laptop te spelen. Selecteer op de Xenia-site Download > pak het bestand > uit en sleep de Xbox 360-game die je wilt spelen naar het Xenia EXE-bestand om de game te starten.

    Hoe speel ik Xbox-games op mijn laptop zonder Xbox-console?

    Als je games exclusief op je pc met Windows 10 of 11 wilt spelen, kun je bepaalde digitale Xbox Play Anywhere-titels downloaden naar je apparaat vanuit de Microsoft Store. Als je geïnteresseerd bent in een streamingservice, kun je je ook aanmelden voor een Xbox Game Pass- of Xbox Game Pass Ultimate-abonnement. De Ultimate-versie biedt meer flexibiliteit om op andere apparaten te spelen als je van gedachten verandert.

Aanbevolen: