De toekomst van machine learning is anticiperen op wat je nodig hebt

Inhoudsopgave:

De toekomst van machine learning is anticiperen op wat je nodig hebt
De toekomst van machine learning is anticiperen op wat je nodig hebt
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Ambient intelligence is machine learning waarbij fysieke omgevingen kunnen worden geïntegreerd met sensoren en intelligente systemen om zich aan te passen.
  • Amazon zei dat de toekomst van consumententechnologie ambient intelligence is, en experts zijn het erover eens dat dit is waar we naartoe gaan.
  • Een op intelligente omgeving gebaseerde toekomst kan in vele vormen van hypergepersonaliseerd bewustzijn komen.

Image
Image

Stel je een wereld voor waarin je apparaten anticiperen op wat je wilt of nodig hebt, soms zelfs voordat je het beseft. Dat is de wereld van ambient intelligence, en experts zeggen dat dit is waar machine learning naar toe gaat.

Omgevingsintelligentie krijgt nu een moment in de schijnwerpers dankzij grote technologiebedrijven zoals Amazon die het belang ervan voor toekomstig gebruik van consumententechnologie uitdrukken. In de kern is ambient intelligence gewoon machine learning, maar dieper; een technologie die voortdurend anticipeert op en zich aanpast aan de omgeving om je heen.

"Omgevingsintelligentie kan een individu in staat stellen om effectiever en efficiënter in zijn leven te worden", vertelde Clark Dodsworth, oprichter van Osage Consulting en co-auteur van de oorspronkelijke ambient intelligence-strategie, aan Lifewire via de telefoon.

Tech die zich aanpast aan jou

Het concept van ambient intelligence bestaat al sinds 1998, maar het wordt in 2021 echt realiteit. Tom Taylor, senior vice president van Amazon Alexa, zei onlangs: "De toekomst van consumententechnologie is ambient intelligence."

"Uiteindelijk betekent dit dat je wat minder naar je telefoon grijpt en minder met Alexa praat", zei Taylor deze week tijdens de Web Summit-techconferentie in Lissabon.

Image
Image

Op dit moment, met Amazon Alexa of een ander smart home-apparaat, moet je een commando uitspreken om het te laten werken. Je moet pauzeren en bewust onderbreken wat je doet om de technologie te gebruiken. Pedro Domingos, emeritus hoogleraar computerwetenschappen en techniek aan de Universiteit van Washington, zei echter dat een van de beste manieren om ambient intelligence te beschrijven, een onzichtbare technologie is.

"De grenzen van menselijke intelligentie zijn wanneer je [technologie] niet eens meer opmerkt", zei Domingos. "Het is alleen zo dat je omgeving zich meer aan jou aanpast, en je hoeft je niet eens zorgen te maken dat je het zelf moet aanpassen."

Ondanks dat ambient intelligence al 23 jaar een conceptueel idee is, is de race om het te perfectioneren en te implementeren in ons dagelijks leven gaande. Domingo zei dat het erop aankomt welke techgigant als eerste naar voren komt.

"Ik denk dat je nog meer actie in deze ruimte zult zien, aangezien dit nu een belangrijk aandachtspunt is van de concurrentie tussen [tech-reuzen]", zei hij. "Ik kan niet voorspellen wie hier bovenop komt, maar iemand zal dat wel doen."

Een Ambient Intelligente Toekomst

De technologie om ambient intelligence in ons dagelijks leven te integreren is er bijna, maar experts zeggen dat er nog het een en ander moet gebeuren om onze wereld ambient-intelligent te maken.

Domingos zei dat de motivatie en investering van technologiebedrijven om te concurreren in de ruimte belangrijke factoren zijn. Daarnaast zei Dodsworth dat systeemontwerpen duurzamer moeten worden en met name beter in staat zijn om persoonlijke gegevens te beveiligen.

"Intentie is zo belangrijk als het gaat om ambient intelligence," zei hij. "Hoge gegevensbeveiliging vereist constante waakzaamheid, 24/7. Als individuen kunnen we het pad van ambient intelligence niet riskeren zonder dat."

Hij gelooft dat het veiligste en veiligste gebruik van ambient intelligence-technologie niet in smart home-toepassingen zal zijn, maar eerder in 'hypergepersonaliseerd, re altime, contextbewustzijn'.

"[Draagbare apparaten] kunnen gegevens verzamelen over de patronen van waar je bent, wie je in de buurt bent, wat je doet en je metabolische toestand die waarde voor je kunnen gaan opleveren. Dat wordt geen ambient intelligence die om ons heen in de wereld is geïnstalleerd, maar een verbeterd, draagbaar bewustzijn voor jou, "zei hij.

"Dit kan leiden tot het vergroten van je persoonlijke veerkracht in een steeds complexere en snel veranderende wereld."

Omgevingsintelligentie kan een individu in staat stellen om effectiever en efficiënter in zijn leven te worden.

Dodsworth wijst ook op een toekomst waarin het bewustzijn wordt gedeeld tussen apparaten. Het bewustzijn van uw telefoon kan bijvoorbeeld worden uitgebreid tot meerdere straten verderop, waardoor u wordt gewaarschuwd voor veiligheidssituaties.

"Stel dat de telefoons van mensen in de buurt in re altime met de jouwe kunnen communiceren via Bluetooth en andere methoden. Je telefoon en die van hen hebben toestemming van jou om alleen bepaalde soorten gegevens te delen, zoals het beperken tot ongebruikelijke of levensbedreigende situaties, " legde Dodsworth uit.

"Dus als er plotseling iets levensbedreigends gebeurt, zoals een zinkgat in de straat een paar straten verderop, zou het snel naar andere apparaten in alle richtingen gaan, waardoor het situationeel bewustzijn voor jou en andere mensen die je niet weet het niet eens."

Hoewel dit allemaal hightech en onbereikbaar klinkt, zei Domingos dat het eindresultaat van ambient intelligence de moeite waard is.

"Je bent gelukkiger omdat je in een wereld leeft waarin je je prettiger voelt zonder dat je dit allemaal zelf hoeft te doen," zei hij.

Aanbevolen: