Microsoft Loop heeft zojuist uw documenten verouderd

Inhoudsopgave:

Microsoft Loop heeft zojuist uw documenten verouderd
Microsoft Loop heeft zojuist uw documenten verouderd
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Loop is een nieuwe documentvrije manier van werken.
  • Het is een dicht 'hommage' aan de Notion-productiviteitstool.
  • Jongeren hebben niet eens een concept van bestanden en mappen.
Image
Image

Microsoft's nieuwe Loop is zowel verwarrend als een onbeschaamde Notion-kloon - en het kan de manier waarop we onze computers gebruiken veranderen.

Loop-en Notion-doe het concept van individuele documenten af ten gunste van een 'flexibel canvas'. Als u een tabel wilt maken om de kosten van uw vakantie of een verkoopproject te berekenen, hoeft u Excel niet te starten. In plaats daarvan plaats je een draagbare "component" rechtstreeks op je canvas. Deze componenten, zoals informatieve Lego's, blijven synchroon en kunnen in verschillende contexten worden hergebruikt. En natuurlijk kun je alles delen.

"Hybride werkhulpmiddelen zoals deze moeten meer mainstream worden op de werkplek, vooral met de voortzetting en toename van flexibel werken en werken op afstand in de toekomst", vertelde Bryan Philips, hoofd marketing bij een bureau dat Notion gebruikt. Lifewire via e-mail. "Ik geloof dat Loop een grote indruk zal maken in deze ruimte."

Tot ziens Docs

Voor een bedrijf dat zichzelf heeft gemaakt met de Office-documentsuite, is dit nogal een vertrekpunt. Maar samenwerkingsruimten zijn op dit moment hot en zijn de toekomst van werken op computers.

Hybride werktools zoals deze moeten meer mainstream worden… vooral met de voortzetting en toename van flexibel werken en werken op afstand…

In plaats van mappen vol Word-documenten en -spreadsheets, die je moet doorzoeken om degene te vinden die je zoekt, kun je het allemaal in één ruimte doen. En het is behoorlijk wild. Ja, ik beschreef een Microsoft-app als 'wild'. Stel bijvoorbeeld dat u zich in een berichtenreeks bevindt. Je kunt een tabel in het midden van de tijdlijn van die thread neerzetten en alle deelnemers kunnen deze bewerken.

En wanneer die tabel van de bovenkant van de tijdlijn schuift, zoals in Slack? Geen probleem, want die tafel blijft live en kan in een stabieler gedeelte van het "canvas" worden neergezet.

Een Microsoft Loop-werkruimte.

Microsoft

Het idee is dat je projecten live, open ruimtes zijn, in plaats van een stel ommuurde, individuele objecten.

Oude Metaforen

Velen van ons zijn vertrouwd met de metafoor van bestanden en mappen. Het is gebaseerd op een realistisch concept - een archiefkast - en het bestaat al een tijdje. Toen kwam Google Docs langs en zette die individuele documenten in de cloud. In plaats van eindeloze versies heen en weer te e-mailen en de bewerkingen uit het oog te verliezen, laat Google Documenten een team werken aan één enkele, canonieke versie.

Maar dat is nog steeds het oude paradigma van bestanden en mappen. De volgende fase werd geïntroduceerd door Notion. Het is in het begin verwarrend, maar niet meer verwarrend dan bestanden en mappen zijn voor een jongere generatie die alles gebruikt om te zoeken en geen idee heeft om computerbestanden in mappen te vinden.

Met Notion kun je dingen doen zoals het toevoegen van je Google-documenten, je Trello-borden en meer aan een pagina. Het is er allemaal gewoon en kan net zo gemakkelijk worden herschikt als het slepen van tekstblokken over een pagina. De metafoor lijkt meer op die van een echt bureau, een waar je de spullen hebt uitgespreid die je nodig hebt om iets gedaan te krijgen. Alleen alles op dat bureau kan op een ander bureau of op het bureau van iemand anders verschijnen.

Meerdere mensen werken in re altime samen aan een document in Microsoft Loop.

Microsoft

"Het maken van documenten die niet bedoeld zijn om samen aan te werken en online te delen, is eerder uitzondering dan regel geworden. Door volledig uit dit raamwerk te stappen, gaat Microsoft mee met de tijd en krijgt het ook voet aan de grond in de deur met niet-pc-apparaten waar bestandsbeheer minder centraal staat in de ervaring, "vertelde Devon Fata, CEO van webontwikkelaar Pixoul, via e-mail aan Lifewire.

De Toekomst

We zijn al gewend om verschillende apps te gebruiken om iets voor elkaar te krijgen, of het nu gaat om het voltooien van een project voor werk, het organiseren van een feest of het plannen van een reis. We hoppen van berichten naar notities naar webpagina's en kalenders. Wat Notion en Loop doen, is deze allemaal in één ruimte samen te brengen. In plaats van je te dwingen naar de tools te gaan die je nodig hebt en je gegevens handmatig tussen alle tools te schudden, plaatst dit nieuwe soort apps je gegevens in het middelpunt en laat je er alles mee doen.

Ze zijn ook interoperabel met andere apps. In Notion kunt u bijvoorbeeld Google Docs, Trello-borden en meer insluiten. Hiermee kun je de tools kiezen die je nodig hebt, terwijl je toch alles in één ruimte hebt georganiseerd.

Het lijkt misschien een klein verschil, maar als je eenmaal een van deze "suites" hebt gebruikt, is het moeilijk om terug te gaan. Ik geef de voorkeur aan de Craft-app, die werkt op iOS-apparaten en internet, en waarover we eerder hebben geschreven. Maar deze app-categorie is momenteel gloeiend heet en met Microsoft aan boord wordt het alleen maar heter.

Aanbevolen: