Wees voorzichtig met macOS Monterey op oudere hardware

Wees voorzichtig met macOS Monterey op oudere hardware
Wees voorzichtig met macOS Monterey op oudere hardware
Anonim

Als je een ouder stuk Apple-hardware gebruikt, zoals een Mac mini of een MacBook Pro met een pre-siliciumchip, moet je misschien wachten met het installeren van de nieuwste macOS.

Meerdere Mac-gebruikers melden problemen bij het installeren van macOS Monterey, waarbij het proces hun machine doorgaans onbruikbaar maakt (d.w.z. "bricking"). Het lijkt erop dat er iets mis gaat met het herstartproces na de installatie, waardoor sommige systemen het inschakelen helemaal opgeven. Volgens MacRumors lijkt het probleem oudere machines te treffen, zoals de Mac mini, iMac en sommige modellen van de MacBook Pro.

Image
Image

Voorlopig lijkt het erop dat dit probleem geen gevolgen heeft voor op silicium gebaseerde Macs, die slechts tot 2020 teruggaan en allemaal de M1-chip van Apple gebruiken.

Dit betekent echter niet dat je zeker weet of je Mac uit 2020 is, aangezien sommige modellen nog steeds met de Intel i9-chip werden geleverd. Voordat u gaat updaten, is het raadzaam om te kijken naar het type processor dat uw Mac gebruikt, in plaats van alleen naar het productiejaar.

Als je macOS Monterey hebt geïnstalleerd en je Mac nu niet wil starten, kun je proberen het te repareren door de Configurator 2-gebruikershandleiding van Apple te volgen. Als dat niet werkt, hebben sommige gebruikers hun computers weer online kunnen krijgen door ze voor onderhoud naar een Apple Store te brengen.

Als u niet zeker weet of het installeren van Monterey uw systeem beïnvloedt, kunt u voor de zekerheid het beste wachten op een of twee updates.

Aanbevolen: