Hoe AirTags te gebruiken met oudere iPhones

Inhoudsopgave:

Hoe AirTags te gebruiken met oudere iPhones
Hoe AirTags te gebruiken met oudere iPhones
Anonim

Wat te weten

  • Je kunt AirTags gebruiken met oude iPhones, maar je kunt de functie Precisie zoeken niet gebruiken.
  • Om uw AirTags op een oudere iPhone te vinden, opent u Find My, tikt u op Items, tikt u op de verloren item , en ga naar de locatie aangegeven op de kaart.
  • Als je je op de laatst bekende locatie van het verloren voorwerp bevindt, tik je op verloren voorwerp in Vind mijn en tik je opSpeel geluid af om de AirTag een toon te laten klinken.

Dit artikel legt uit hoe je AirTags kunt gebruiken met oudere iPhones. In dit artikel wordt ook uitgelegd hoe u AirTags met iPads kunt gebruiken.

AirTags gebruiken met oudere iPhones

AirTags gebruiken de U1-chip van Apple om nauwkeurige locatie-informatie te verstrekken, zodat u een verloren AirTag met een enorme mate van nauwkeurigheid kunt lokaliseren. De vangst is dat veel iPhones de U1-chip niet bevatten. De iPhone X en oudere iPhones hebben het niet, en het werd ook weggelaten uit de tweede generatie iPhone SE, hoewel de chip er al was toen die telefoon werd uitgebracht. Vanaf de M1 iPad Pro (2021) heeft ook geen enkele iPad het.

Je kunt AirTags gebruiken met oudere iPhones, iPads en zelfs Macs, maar je hebt geen toegang tot alle functionaliteit. Je kunt AirTags ook instellen met een oudere iPhone, zodat je AirTags kunt gebruiken, zelfs als je je iPhone al een tijdje niet hebt bijgewerkt, of als je een tweede generatie iPhone SE hebt die geen U1-chip heeft.

Het grootste verschil tussen het gebruik van AirTags met oudere iPhones en de nieuwere iPhones (met de U1-chip) is dat u de functie Precision Finding niet kunt gebruiken als uw telefoon geen U1-chip heeft. Zonder de U1-chip kan uw telefoon andere mensen ook niet helpen hun verloren AirTags te vinden als u zich in de buurt van een verloren AirTag bevindt.

Je kunt nog steeds een verloren AirTag controleren op een bericht als je oudere iPhone NFC heeft, maar je telefoon zal niet automatisch een verloren AirTag detecteren en Apple pingen met de locatie als je de M1-chip niet hebt.

AirTags instellen met oudere iPhones

Je kunt een AirTag instellen met een oudere iPhone, maar er zijn enkele limieten. Je iPhone moet iOS 14.5 of nieuwer gebruiken, Zoek mijn moet zijn ingeschakeld, je moet Bluetooth inschakelen en je moet Locatievoorzieningen inschakelen. Als je een iPad met iPadOS 14.5 of hoger hebt en aan de andere vereisten voldoet, kun je de iPad ook gebruiken om AirTags in te stellen.

Hier leest u hoe u AirTags instelt met een oudere iPhone:

  1. Zorg ervoor dat je iPhone Find My, Bluetooth en Location Services allemaal ingeschakeld heeft aan.
  2. Verwijder de verpakking van uw AirTag en trek het lipje naar buiten om de batterij te activeren.

    Je AirTag zal een geluid afspelen als het klaar is om te installeren. Als je geen geluid hoort, controleer dan of het batterijlabel volledig is verwijderd.

  3. Houd uw AirTag dicht bij uw iPhone of iPad.

    Zie je een bericht dat er meer dan één AirTag is gedetecteerd? Verplaats uw andere AirTags uit de buurt van uw telefoon, zodat er maar één tegelijk in de buurt van uw telefoon is.

  4. Tik op Verbinden.
  5. Selecteer een itemnaam uit de lijst, of selecteer Custom Name als u geen naam ziet die u wilt gebruiken.
  6. Tik op Doorgaan.

    Image
    Image
  7. Tik nogmaals op Doorgaan om de AirTag te registreren met uw Apple ID.
  8. Wacht tot het installatieproces is voltooid en tik vervolgens op Gereed.

    Image
    Image
  9. Herhaal dit proces als je extra AirTags hebt.

AirTags gebruiken met oudere telefoons

Je kunt AirTags gebruiken met je oudere iPhone via de Zoek mijn-app, net als nieuwere iPhones, met als uitzondering dat de functie Precisie zoeken wordt geblokkeerd. Dat betekent dat je je oudere iPhone kunt gebruiken om een AirTag in de verloren modus te zetten, de locatie van een verloren AirTag op een kaart te bekijken en AirTags een andere naam te geven.

Misschien wilt u een telefoonnummer en bericht opgeven wanneer u de verloren modus inschakelt voor uw AirTags, omdat u Precisie zoeken niet kunt gebruiken om uw AirTags te lokaliseren zodra u op hun locatie bent aangekomen.

Zo vindt u uw AirTags met een oudere iPhone:

  1. Open de Find My app op je iPhone.
  2. Tik op items.
  3. Tik op het ontbrekende item op de kaart voor meer informatie.
  4. Tik op Routebeschrijving en ga vervolgens naar de locatie die op de kaart wordt aangegeven.

    Image
    Image
  5. Zodra u op de laatst bekende locatie bent aangekomen, opent u Zoek mijn en tikt u nogmaals op het ontbrekende item op de kaart.
  6. Tik op Geluid afspelen.
  7. Als uw AirTag zich binnen het Bluetooth-bereik bevindt, speelt hij een toon af.
  8. Als de AirTag geen toon laat horen, verander dan je positie terwijl je in de buurt van de laatst bekende locatie van de AirTag blijft en tik nogmaals op Speel geluid af. Je kunt ook op Stop geluid tikken als je het item vindt terwijl het geluid nog actief is.

    Image
    Image

FAQ

    Welke telefoons zijn compatibel met AirTag?

    AirTag werkt met iPhones met iOS 14.5 en hoger, maar de functie Precision Finding werkt alleen met bepaalde modellen: iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Promax. Android-telefoons ondersteunen het instellen en volgen van AirTag niet, maar u kunt een Bluetooth-scan-app gebruiken om verloren AirTags op een Android-apparaat te lezen en te vinden.

    Kun je een AirTag gebruiken om een iPhone te vinden?

    Natuurlijk, als je ervoor hebt gekozen om Zoek mijn iPhone niet in te schakelen, is het mogelijk om een AirTag te vinden die is toegewezen en aan je telefoon is gekoppeld. Probeer eerst de AirTag te lokaliseren vanuit de Zoek mijn app-kaart of tik op Speel geluid af Als je hem niet ziet of hoort, zet je AirTag in de verloren modus; veeg omhoog op uw AirTag en kies Lost Mode > Continue > voer uw telefoonnummer of e-mail > in en tik op Activate.

Aanbevolen: