Wat kunt u doen met macOS 12.1 Monterey?

Inhoudsopgave:

Wat kunt u doen met macOS 12.1 Monterey?
Wat kunt u doen met macOS 12.1 Monterey?
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • macOS 12.1 Monterey is uit, met een heleboel geweldige nieuwe functies.
  • SharePlay ziet eruit alsof het de doorbraakhit van het jaar gaat worden.
  • Apple heeft Universal Control uitgesteld tot 2022.
Image
Image

De grote nieuwe functie in macOS 12.1 Monterey is SharePlay, maar er is nog veel meer waar dat vandaan komt.

Een van de meest opwindende dingen die uit de Apple Silicon-overgang komen, is de pariteit van functies tussen de Mac en iOS. Nu beide platforms op dezelfde chips draaien, behandelt Apple zijn computers als één groot systeem met verschillende hardwarefuncties. Net zoals de Mac desktops en laptops heeft, en iOS al lang telefoons, tablets, een horloge, enzovoort heeft, is het nu meer alsof er één groot Apple OS is, met verschillende apparaten erin.

En dat betekent dat de Mac eindelijk evenveel aandacht krijgt als de iPhone en iPad.

"De meest opwindende nieuwe functie die wordt aangeboden door macOS Monterey 12.1 is SharePlay, waarmee Mac-gebruikers samen inhoud kunnen bekijken via FaceTime. De functie kwam naar de iPhone met iOS 15.1, dus het is leuk om te zien dat het zijn weg vindt naar macOS, vooral omdat de release werd uitgesteld, "vertelde Daria M altseva, hoofd product bij softwareontwikkelaar KeyUA, via e-mail aan Lifewire.

SharePlay

Image
Image

SharePlay wordt over het algemeen een van de beste functies van Apple. In het begin lijkt het een beetje een gimmick - wie wil er nou een film kijken tijdens FaceTiming? - maar het wordt al snel heel interessant. Een nieuwe app genaamd Navi, die we hier binnenkort zullen behandelen, voegt re altime, automatische live vertaling en ondertitels toe aan FaceTime-oproepen via SharePlay.

"SharePlay ondersteunt een breed scala aan activiteiten, waaronder het streamen van shows en films, games spelen, TikTok-video's bekijken en sporten met Apple's Fitness Plus-service", vertelde Mac-gebruiker en VPNBrains cyberbeveiligingsadviseur Therese Schachner aan Lifewire via e-mail.

En nu is SharePlay beschikbaar op de Mac, wat een van zijn handigste mogelijkheden, namelijk het delen van schermen, zal verbeteren. Als een vriend of familielid problemen heeft met hun apparaat, kun je ze FaceTimen en hun scherm laten delen. U kunt ze vervolgens door de stappen vertellen die nodig zijn om het probleem op te lossen of hen leren hoe ze een functie moeten gebruiken. En omdat het nu op de Mac staat, kun je alle superieure multitasking- en multi-window-mogelijkheden van de Mac gebruiken om die problemen tijdens het chatten te onderzoeken.

De Mac krijgt eindelijk evenveel aandacht als de iPhone en iPad.

En als je wel samen films of tv-programma's wilt kijken? Dan kun je het nu op het grote scherm van je iMac doen in plaats van op de kleine iPhone- of iPad-schermen.

Nu SharePlay overal is, kunnen we niet wachten om te zien welke apps er misbruik van lijken te maken. Misschien is er een FaceTime/SharePlay podcast-opname-app die afzonderlijke audiostreams van alle deelnemers opneemt en deze combineert tot een Logic- of GarageBand-project dat klaar is om te bewerken.

Wegwerp e-mailadressen

Image
Image

Al beschikbaar in iOS, Hide My Email is nu op de Mac en ook veel gemakkelijker te gebruiken; met de functie kun je een aangepast, anoniem 'van'-adres maken in de ingebouwde Mail-app, in hetzelfde vervolgkeuzemenu waar je normaal gesproken een van je eigen 'van'-adressen kiest. Alle e-mail die naar dat nieuwe, anonieme adres wordt verzonden, wordt door Apple doorgestuurd naar uw gebruikelijke e-mailadres. Dit betekent dat u nooit uw werkelijke e-mailadres hoeft te onthullen en antwoorden automatisch naar uw inbox worden doorgestuurd. Als je het adres niet langer nodig hebt, of als het wordt verkocht en gebruikt voor spam, kun je het verwijderen en je er nooit meer zorgen over maken.

Je kunt ook de functie Mijn e-mail verbergen gebruiken wanneer je je aanmeldt voor nieuwe services in Safari. Nu komt er, samen met Safari's wachtwoordsuggesties, een suggestie voor een e-mailadres. Gebruik beide, samen met een willekeurig gegenereerde gebruikersnaam, en houd je echte identiteit privé.

Dit is net als 1Password's Masked Email, dat aansluit bij de Fastmail-e-mailservice om hetzelfde te bieden.

Het nadeel van al deze opties is dat als je ooit stopt met het gebruik van iCloud of Fastmail-plus-1Password, je de toegang tot deze e-mails kwijtraakt.

Nog steeds vermist: universele bediening

Waarschijnlijk de meest indrukwekkende Mac- en iPad-functie die Apple tijdens de WWDC-keynote van de zomer demonstreerde, was Universal Control. Helaas maakte Apple van de gelegenheid gebruik van de release van macOS 12.1 (en gelijktijdige iOS 15.2) om de lancering officieel uit te stellen.

Universal Control is zowel indrukwekkend als nuttig. Hiermee kun je het toetsenbord en de muis/trackpad van je Mac gebruiken om een iPad in de buurt of een tweede Mac in de buurt te typen en te bedienen.

Om het te gebruiken, duw je de muisaanwijzer naar de iPad, duw je hem tegen de schermrand en dan springt hij door de ether om op het scherm van de iPad te verschijnen. Zo verbonden, kunt u het toetsenbord en de trackpad van de Mac gebruiken om de muisaanwijzer op de doel-iPad te typen en te bedienen.

Dat is Apple op zijn best, met behulp van zijn familie van apparaten om een handige functie te bieden, met een vleugje eigenzinnigheid om het leuk te maken.

De niet-lancering van Universal Control is teleurstellend, maar het is ook een teken dat Apple graag wacht tot het werkt in plaats van het de deur uit te rennen om een onrealistische lanceringsdatum te halen. Totdat het verschijnt, is er nog veel meer om ons bezig te houden.

Aanbevolen: