De modus voor weinig licht gebruiken op Google Meet

Inhoudsopgave:

De modus voor weinig licht gebruiken op Google Meet
De modus voor weinig licht gebruiken op Google Meet
Anonim

Wat te weten

  • Vanuit een browser: Selecteer Meer opties (drie verticale stippen) > Instellingen > Video> Videoverlichting aanpassen.
  • Op iOS: Tik op Meer opties > Instellingen > Video aanpassen voor weinig licht.
  • De modus voor weinig licht werkt in de Google Meet-webversie en de iOS-app.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je de modus voor weinig licht inschakelt op Google Meet. Deze functie staat ook bekend als automatische videoverlichting en is beschikbaar op Google Meet in een webbrowser en in mobiele apps.

De modus voor weinig licht inschakelen op Google Meet

Google Meet biedt een automatische instelling voor het aanpassen van de verlichting voor omstandigheden met weinig licht. Ga als volgt te werk om deze functie in te schakelen voor beter verlichte videovergaderingen.

  1. Start of neem deel aan een Google Meet-vergadering op uw computer.
  2. Zoek naar de Meer opties (drie verticale stippen) in het midden onderaan het vergaderscherm.

    Image
    Image
  3. Selecteer Instellingen in het Meer opties menu.

    Image
    Image
  4. Kies Video en zet de schakelaar op naast Videoverlichting aanpassen.

    Image
    Image
  5. De modus voor weinig licht is waarschijnlijk standaard ingeschakeld in de mobiele Google Meet-app voor iOS. Om te controleren of de functie is ingeschakeld, tikt u op Meer opties > Instellingen > Video aanpassen voor weinig licht.

    Image
    Image

    Nadat je de modus voor weinig licht hebt geactiveerd, duurt het even voordat er tekenen zijn van verlichtingsaanpassingen. Google stelt voor dat het ongeveer 5 seconden duurt voordat verlichtingsupdates zijn toegepast.

Kun je de verlichting aanpassen in Google Meet?

Er zijn geen handmatige verlichtingsinstellingen op Google Meet. Maar je kunt automatische verlichtingsaanpassingen voor vergaderingen inschakelen in een browser en de iOS-app.

Deze functie voor weinig licht analyseert het bestaande licht in uw omgeving en wordt geactiveerd wanneer dat nodig is. Als deze instelling is ingeschakeld, verlicht Google Meet de lichtomstandigheden als het merkt dat je niet zo gemakkelijk wordt gezien door andere deelnemers aan de vergadering.

Je kunt deze automatische verlichtingsfunctie op elk moment tijdens een actieve vergadering uitschakelen.

  • Vanaf uw computer: Selecteer Instellingen > Video > en draai de schakelaar vervolgens naar links naar Videoverlichting aanpassen.
  • Vanuit de app: Tik op Instellingen en verplaats de schakelaar naar links naast Video aanpassen voor weinig licht.

Het inschakelen van de modus voor weinig licht kan uw computer of telefoon vertragen. U ziet een bericht in deze trant wanneer u deze functie inschakelt. Als je merkt dat je apparaat traag is, kun je deze instelling uitschakelen en kiezen voor andere verlichtingsaanpassingen buiten de app.

Hoe krijg ik meer licht op Google Meet?

Het inschakelen van automatische videoverlichting op Google Meet is een ingebouwde manier om meer verlichting naar uw camerabron te brengen. Deze functie bij weinig licht helpt schaduwen te elimineren als er niet veel licht beschikbaar is.

Buiten de web- en mobiele apps van Google Meet kun je deze extra stappen nemen om de kwaliteit van videoconferenties te verbeteren.

  • Maak je scherm lichter: verhoog de helderheid op je telefoon of computer om meer licht te krijgen.
  • Profiteer van natuurlijk licht: een van de gemakkelijkste manieren om meer licht te krijgen tijdens een Google Meet-gesprek, is door bij een raam te gaan zitten. Ga niet met een raam direct achter je zitten, omdat dit ongewenste schaduwen veroorzaakt. Misschien wil je met je gezicht naar het raam zitten of met het raam aan je zijde.
  • Gebruik lampen onder verschillende hoeken: Een andere eenvoudige oplossing voor minder dan ideale natuurlijke lichtomstandigheden is om lampen in uw voordeel te gebruiken. Als je er een paar tot je beschikking hebt, plaats ze dan onder verschillende hoeken om je heen. LED-lampen kunnen zachter licht bieden en meer opties voor het aanpassen van de verlichtingstemperatuur.

Een andere manier om de videokwaliteit op Google Meet te verbeteren, is door de resolutie aan te passen. Selecteer in de Google Meet-webapp Instellingen > Video > Resolutie verzenden > High definition (720p).

FAQ

    Waarom werkt mijn camera niet in Google Meet?

    Als je camera niet werkt in Google Meet, heeft de app mogelijk geen toegang tot je camera of heeft een andere app toegang tot de camera en blokkeert Google Meet. Als je meerdere camera's hebt, kan het zijn dat je de verkeerde hebt ingeschakeld.

    Hoe bevries ik mijn camera op Google Meet?

    Download de Visual Effects for Google Meet-extensie uit de Chrome Web Store. Tijdens een vergadering verschijnt de tool Visuele effecten aan de linkerkant van het scherm. Selecteer het en kies Freeze om je videobeeld te bevriezen.

    Hoe wijzig ik mijn achtergrond in Google Meet?

    Selecteer tijdens een vergadering het menu met drie stippen en kies Achtergrond wijzigen. Je kunt je achtergrond vervagen in Google Meet of Add selecteren om een aangepaste afbeelding te uploaden.

Aanbevolen: